Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παστίτσιο: Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Παστίτσιο: Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Παστίτσιο: Ένα από τα πιο κλασικά, αλλά λίγο μπελαλίδικα φαγητά, είναι το παστίτσιο. Είναι όμως ένα φαγητό, που θα χορτάσει όλη την οικογένεια και που αν κάνουμε λίγο περισσότερη ποσότητα, δεν θα χρειαστεί να μαγειρέψουμε την επόμενη μέρα.



Ένα από τα πιο κλασικά, αλλά λίγο μπελαλίδικα φαγητά, είναι το παστίτσιο. Είναι όμως ένα φαγητό, που θα χορτάσει όλη την οικογένεια και που αν κάνουμε λίγο περισσότερη ποσότητα, δεν θα χρειαστεί να μαγειρέψουμε την επόμενη μέρα. Για να δούμε λοιπόν, μια μαμαδίστικη παραδοσιακή συνταγή για παστίτσιο και τα υλικά που θα χρειαστούμε για να το φτιάξουμε.


Για την μπεσαμέλ θα χρειαστούμε:

  • 1 φλυτζ. καλομποκέλαιο
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας βιτάμ (ή φυτίνη)
  • 10 κουτ. γεμάτες αλεύρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 2 λίτρα γάλα φρέσκο
  • 7 αυγά
  • 250 γρ. τυρί ρεγγάτο

Για τον κιμά θα χρειαστούμε:

  • 1kg κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 1/2 φλυτζ. λάδι
  • 1 ντοματάκι (κονσέρβα)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα μακαρόνια θα χρειαστούμε:

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (Νο3)

Εκτέλεση:

  • Για τον κιμά: Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το αφήνουμε να κάψει λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το ντοματάκι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει.
  • Για τα μακαρόνια: Τα μακαρόνια τα βράζουμε κανονικά, αλλά δεν προσθέτουμε στο τέλος βούτυρο.
  • Για τη μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και το βιτάμ. Αφού κάψει καλά, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το καβουρδιζουμε μέχρι να ξανθίνει. Έπειτα, ρίχνουμε το αλάτι και την κανέλα, κατεβάζουμε το μίγμα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλο το γάλα μαζί για να μην σβολιάσει. Για να διευκολυνθείτε, μπορείτε να βάλετε από πριν το γάλα σε ένα μπώλ. Σε περίπτωση που σβολιάσει ρίξτε το μίγμα στο μίξερ. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να πήξει. Αφού πήξει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει λίγο. Μετά το αφήνουμε και χτυπάμε τα αυγά (χωρίς το τσόφλι ε; χαχα) σε ένα μπώλ.

Αφού τα χτυπήσουμε καλά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μίγμα, ανακατεύοντας συγχρόνως. Τέλος ρίχνουμε μέσα το ρεγγάτο και ανακατεύουμε και πάλι για να πάει παντού. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και μετά ρίχνουμε επάνω τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μία στρώση μακαρόνια, μετά ρίχνουμε τον κιμά, έπειτα ρίχνουμε άλλη μία στρώση μακαρόνια και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω αρκετή τριμμένη φρυγανιά και τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 – 200 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες

Μοσχάρι ραγού με κολοκυθάκια

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

Μοσχαράκι γιουβέτσι στη χύτρα, το απόλυτο comfort food

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon