Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παστίτσιο: Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Παστίτσιο: Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Παστίτσιο: Ένα από τα πιο κλασικά, αλλά λίγο μπελαλίδικα φαγητά, είναι το παστίτσιο. Είναι όμως ένα φαγητό, που θα χορτάσει όλη την οικογένεια και που αν κάνουμε λίγο περισσότερη ποσότητα, δεν θα χρειαστεί να μαγειρέψουμε την επόμενη μέρα.


Ένα από τα πιο κλασικά, αλλά λίγο μπελαλίδικα φαγητά, είναι το παστίτσιο. Είναι όμως ένα φαγητό, που θα χορτάσει όλη την οικογένεια και που αν κάνουμε λίγο περισσότερη ποσότητα, δεν θα χρειαστεί να μαγειρέψουμε την επόμενη μέρα. Για να δούμε λοιπόν, μια μαμαδίστικη παραδοσιακή συνταγή για παστίτσιο και τα υλικά που θα χρειαστούμε για να το φτιάξουμε.

Για την μπεσαμέλ θα χρειαστούμε:

  • 1 φλυτζ. καλομποκέλαιο
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας βιτάμ (ή φυτίνη)
  • 10 κουτ. γεμάτες αλεύρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 2 λίτρα γάλα φρέσκο
  • 7 αυγά
  • 250 γρ. τυρί ρεγγάτο

Για τον κιμά θα χρειαστούμε:

  • 1kg κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 1/2 φλυτζ. λάδι
  • 1 ντοματάκι (κονσέρβα)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα μακαρόνια θα χρειαστούμε:

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (Νο3)

Εκτέλεση:

  • Για τον κιμά: Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το αφήνουμε να κάψει λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το ντοματάκι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει.
  • Για τα μακαρόνια: Τα μακαρόνια τα βράζουμε κανονικά, αλλά δεν προσθέτουμε στο τέλος βούτυρο.
  • Για τη μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και το βιτάμ. Αφού κάψει καλά, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το καβουρδιζουμε μέχρι να ξανθίνει. Έπειτα, ρίχνουμε το αλάτι και την κανέλα, κατεβάζουμε το μίγμα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλο το γάλα μαζί για να μην σβολιάσει. Για να διευκολυνθείτε, μπορείτε να βάλετε από πριν το γάλα σε ένα μπώλ. Σε περίπτωση που σβολιάσει ρίξτε το μίγμα στο μίξερ. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να πήξει. Αφού πήξει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει λίγο. Μετά το αφήνουμε και χτυπάμε τα αυγά (χωρίς το τσόφλι ε; χαχα) σε ένα μπώλ.

Αφού τα χτυπήσουμε καλά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μίγμα, ανακατεύοντας συγχρόνως. Τέλος ρίχνουμε μέσα το ρεγγάτο και ανακατεύουμε και πάλι για να πάει παντού. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και μετά ρίχνουμε επάνω τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μία στρώση μακαρόνια, μετά ρίχνουμε τον κιμά, έπειτα ρίχνουμε άλλη μία στρώση μακαρόνια και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω αρκετή τριμμένη φρυγανιά και τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 – 200 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες

Μοσχάρι ραγού με κολοκυθάκια

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

Μοσχαράκι γιουβέτσι στη χύτρα, το απόλυτο comfort food

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon