Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παστίτσιο: Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Παστίτσιο: Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Παστίτσιο: Ένα από τα πιο κλασικά, αλλά λίγο μπελαλίδικα φαγητά, είναι το παστίτσιο. Είναι όμως ένα φαγητό, που θα χορτάσει όλη την οικογένεια και που αν κάνουμε λίγο περισσότερη ποσότητα, δεν θα χρειαστεί να μαγειρέψουμε την επόμενη μέρα.


Ένα από τα πιο κλασικά, αλλά λίγο μπελαλίδικα φαγητά, είναι το παστίτσιο. Είναι όμως ένα φαγητό, που θα χορτάσει όλη την οικογένεια και που αν κάνουμε λίγο περισσότερη ποσότητα, δεν θα χρειαστεί να μαγειρέψουμε την επόμενη μέρα. Για να δούμε λοιπόν, μια μαμαδίστικη παραδοσιακή συνταγή για παστίτσιο και τα υλικά που θα χρειαστούμε για να το φτιάξουμε.

Για την μπεσαμέλ θα χρειαστούμε:

  • 1 φλυτζ. καλομποκέλαιο
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας βιτάμ (ή φυτίνη)
  • 10 κουτ. γεμάτες αλεύρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 2 λίτρα γάλα φρέσκο
  • 7 αυγά
  • 250 γρ. τυρί ρεγγάτο

Για τον κιμά θα χρειαστούμε:

  • 1kg κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 1/2 φλυτζ. λάδι
  • 1 ντοματάκι (κονσέρβα)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα μακαρόνια θα χρειαστούμε:

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (Νο3)

Εκτέλεση:

  • Για τον κιμά: Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το αφήνουμε να κάψει λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το ντοματάκι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει.
  • Για τα μακαρόνια: Τα μακαρόνια τα βράζουμε κανονικά, αλλά δεν προσθέτουμε στο τέλος βούτυρο.
  • Για τη μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και το βιτάμ. Αφού κάψει καλά, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το καβουρδιζουμε μέχρι να ξανθίνει. Έπειτα, ρίχνουμε το αλάτι και την κανέλα, κατεβάζουμε το μίγμα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλο το γάλα μαζί για να μην σβολιάσει. Για να διευκολυνθείτε, μπορείτε να βάλετε από πριν το γάλα σε ένα μπώλ. Σε περίπτωση που σβολιάσει ρίξτε το μίγμα στο μίξερ. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να πήξει. Αφού πήξει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει λίγο. Μετά το αφήνουμε και χτυπάμε τα αυγά (χωρίς το τσόφλι ε; χαχα) σε ένα μπώλ.

Αφού τα χτυπήσουμε καλά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μίγμα, ανακατεύοντας συγχρόνως. Τέλος ρίχνουμε μέσα το ρεγγάτο και ανακατεύουμε και πάλι για να πάει παντού. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και μετά ρίχνουμε επάνω τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μία στρώση μακαρόνια, μετά ρίχνουμε τον κιμά, έπειτα ρίχνουμε άλλη μία στρώση μακαρόνια και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω αρκετή τριμμένη φρυγανιά και τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 – 200 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες

Μοσχάρι ραγού με κολοκυθάκια

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

Μοσχαράκι γιουβέτσι στη χύτρα, το απόλυτο comfort food

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon