Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παστιτσάδα: Φτιάξτε το κερκυραϊκό φαγητό που θα σας ανοίξει την όρεξη

Παστιτσάδα: Φτιάξτε το κερκυραϊκό φαγητό που θα σας ανοίξει την όρεξη

Παστιτσάδα: Η παστιτσάδα, γνωστή και ως ελληνικό κοτόπουλο Κέρκυρας είναι ένα κλασικό δείπνο την Κυριακή το βράδυ.



Η παστιτσάδα, γνωστή και ως ελληνικό κοτόπουλο Κέρκυρας, και μερικές φορές γνωστή ως Παστιτσάδα από την Κέρκυρα, είναι ένα κλασικό δείπνο την Κυριακή το βράδυ. Το στιφάδο με βάση την ντομάτα φτιάχνεται συνήθως με μοσχάρι και μερικές φορές κοτόπουλο. Είναι αρωματικό, ανακουφιστικό και τόσο γευστικό. Στη συνέχεια, ολοκληρώνεται με χυλοπίτες παστίτσιο (ζυμαρικά bucatini), αλλά μπορείτε σίγουρα να το σερβίρετε πάνω από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.


Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κιλά κύβους βοείου κρέατος χωρίς κόκαλα
  • 1 κιλό χυλοπίτες παστίτσιο (μπουκατίνι)
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 (16 oz) κονσέρβα ντομάτες, πολτοποιημένες
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού (ή περισσότερες) θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά)
  • 2-3 ολόκληρα γαρίφαλα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες Παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Ροδίζουμε το βόειο κρέας σε μερικές παρτίδες για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο/μπολ.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε τους κύβους βοείου κρέατος ξανά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό και το τυρί.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Περίπου 1 και 1/2-2 ώρες. Ανακατεύουμε συχνά το στιφάδο και προσθέτουμε περισσότερο νερό αν πήξει πολύ πριν είναι έτοιμο το μοσχάρι.
  • Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα αν χρειάζεται.

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Περιχύνουμε με το βούτυρο.
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά. Από πάνω βάζουμε μπόλικο τριμμένο τυρί.

Απολαύστε!

Tips:

Οδηγίες προετοιμασίας: Το μοσχαρίσιο στιφάδο διατηρείται φρέσκο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5-6 ημέρες. Μπορούμε επίσης να το καταψύξουμε για έως και 2-3 μήνες. Όταν είστε έτοιμοι να το σερβίρουμε, τοποθετούμε το όλο το βράδυ στο ψυγείο και ζεστάνουμε το σε μια κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι νερό. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χαλούμι στη σχάρα με σάλτσα μούρων και βότανα

Προσθέστε το Ginger στη διατροφή σας και θα δείτε διαφορά στο σώμα σας

5 Τρόποι να αλλάξετε ριζικά την διατροφή σας

Η διαβίωση κοντά σε "βάλτο τροφίμων" μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου μεταξύ ενηλίκων 50 ετών και άνω

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon