Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παστιτσάδα: Φτιάξτε το κερκυραϊκό φαγητό που θα σας ανοίξει την όρεξη

Παστιτσάδα: Φτιάξτε το κερκυραϊκό φαγητό που θα σας ανοίξει την όρεξη

Παστιτσάδα: Η παστιτσάδα, γνωστή και ως ελληνικό κοτόπουλο Κέρκυρας είναι ένα κλασικό δείπνο την Κυριακή το βράδυ.

Η παστιτσάδα, γνωστή και ως ελληνικό κοτόπουλο Κέρκυρας, και μερικές φορές γνωστή ως Παστιτσάδα από την Κέρκυρα, είναι ένα κλασικό δείπνο την Κυριακή το βράδυ. Το στιφάδο με βάση την ντομάτα φτιάχνεται συνήθως με μοσχάρι και μερικές φορές κοτόπουλο. Είναι αρωματικό, ανακουφιστικό και τόσο γευστικό. Στη συνέχεια, ολοκληρώνεται με χυλοπίτες παστίτσιο (ζυμαρικά bucatini), αλλά μπορείτε σίγουρα να το σερβίρετε πάνω από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κιλά κύβους βοείου κρέατος χωρίς κόκαλα
  • 1 κιλό χυλοπίτες παστίτσιο (μπουκατίνι)
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 (16 oz) κονσέρβα ντομάτες, πολτοποιημένες
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού (ή περισσότερες) θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά)
  • 2-3 ολόκληρα γαρίφαλα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες Παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Ροδίζουμε το βόειο κρέας σε μερικές παρτίδες για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο/μπολ.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε τους κύβους βοείου κρέατος ξανά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό και το τυρί.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Περίπου 1 και 1/2-2 ώρες. Ανακατεύουμε συχνά το στιφάδο και προσθέτουμε περισσότερο νερό αν πήξει πολύ πριν είναι έτοιμο το μοσχάρι.
  • Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα αν χρειάζεται.

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Περιχύνουμε με το βούτυρο.
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά. Από πάνω βάζουμε μπόλικο τριμμένο τυρί.

Απολαύστε!

Tips:

Οδηγίες προετοιμασίας: Το μοσχαρίσιο στιφάδο διατηρείται φρέσκο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5-6 ημέρες. Μπορούμε επίσης να το καταψύξουμε για έως και 2-3 μήνες. Όταν είστε έτοιμοι να το σερβίρουμε, τοποθετούμε το όλο το βράδυ στο ψυγείο και ζεστάνουμε το σε μια κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι νερό. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χαλούμι στη σχάρα με σάλτσα μούρων και βότανα

Προσθέστε το Ginger στη διατροφή σας και θα δείτε διαφορά στο σώμα σας

5 Τρόποι να αλλάξετε ριζικά την διατροφή σας

Η διαβίωση κοντά σε "βάλτο τροφίμων" μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου μεταξύ ενηλίκων 50 ετών και άνω

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon