Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pastel de Nata: Συνταγή που θα σας ταξιδέψει στην Πορτογαλία

Pastel de Nata: Συνταγή που θα σας ταξιδέψει στην Πορτογαλία

Pastel de Nata: Τα Pastéis de Nata, γνωστά και ως πορτογαλικές τάρτες κρέμας, είναι μια απολαυστική απόλαυση με μια πλούσια, κρεμώδη γέμιση κρέμας που περικλείεται σε ένα τραγανό, ξεφλουδισμένο κέλυφος ζαχαροπλαστικής.


Τα Pastéis de Nata, γνωστά και ως πορτογαλικές τάρτες κρέμας, είναι μια απολαυστική απόλαυση με μια πλούσια, κρεμώδη γέμιση κρέμας που περικλείεται σε ένα τραγανό, ξεφλουδισμένο κέλυφος ζαχαροπλαστικής. Αυτό το αγαπημένο πορτογαλικό επιδόρπιο είναι τέλειο για κάθε περίσταση και εκπληκτικά απλό να το φτιάξετε στο σπίτι.

Συστατικά

Για τη Ζαχαροπλαστική:

  • 1 πακέτο σφολιάτα (αποψυγμένη αν έχει παγώσει)

Για τη γέμιση κρέμας:

  • 1 φλιτζάνι (240 ml) πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζάνι (200 g) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι (120 ml) παχύρρευστη κρέμα
  • 1/4 φλιτζάνι (30 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι (120 ml) νερό
  • 6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά, για πασπάλισμα)

Οδηγίες

Ετοιμάστε τη ζύμη:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 250°C. Λαδώνουμε μια φόρμα για μάφιν ή μια φόρμα Pastel de Nata.
Ανοίγετε τη σφολιάτα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα ορθογώνιο σχήμα. Τυλίξτε τη ζύμη σφιχτά σε ένα κούτσουρο και μετά κόψτε σε 12 ίσες φέτες.
Τοποθετήστε κάθε φέτα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε μια κούπα για μάφιν. Χρησιμοποιήστε τους αντίχειρές σας για να πιέσετε και να τεντώσετε τη ζύμη μέχρι τις πλευρές για να σχηματίσετε ένα κέλυφος ζαχαροπλαστικής. Ψύξτε τη φόρμα στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε την κρέμα.

Φτιάξτε την κρέμα:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί το αλεύρι και το 1/4 φλιτζάνι από το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα.
Προσθέστε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε να πάρει βράση και μαγειρέψτε μέχρι να φτάσει στους 104°C σε ένα θερμόμετρο καραμέλας. Μην ανακατεύετε. απλά περιστρέψτε το τηγάνι περιστασιακά.
Αφαιρούμε το ξύσμα λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι ζάχαρης στο μείγμα του γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα ξεχωριστό μπολ. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα γάλακτος στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πήξει.
Στραγγίστε την κρέμα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο σε ένα καθαρό μπολ για να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους.

Γεμίζουμε και ψήνουμε:

Ρίξτε την κρέμα στα προετοιμασμένα κελύφη ζαχαροπλαστικής, γεμίζοντας το καθένα περίπου κατά τα 3/4.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να σφίξει η κρέμα με ένα ελαφρύ τίναγμα στο κέντρο.
Για πιο αυθεντική εμφάνιση, τοποθετήστε τις τάρτες κάτω από το μπόιλερ για 1-2 λεπτά για να καραμελώσουν ελαφρώς οι κορυφές, αλλά παρακολουθήστε προσεκτικά για να μην καούν.

Ψύξτε και σερβίρετε:

Αφήστε τις τάρτες να κρυώσουν στη φόρμα για λίγα λεπτά πριν τις μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Πασπαλίστε με αλεσμένη κανέλα αν θέλετε και απολαύστε το σπιτικό σας Pastéis de Nata ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Τα Pastéis de Nata είναι καλύτερα να τα απολαμβάνετε φρέσκα, αλλά μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες. Ξαναζεσταίνετε σε προθερμασμένο φούρνο για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε για να φρεσκάρετε την τραγανότητα της ζύμης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε τάρτα με δαμάσκηνα, μια απολαυστική γεύση του καλοκαιριού

Η κλασική συνταγή για αφράτα και νόστιμα κέικς

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ με φράουλες και ελαιόλαδο

Brownies με γλυκοπατάτα για μια υγιεινή απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon