Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pasta συνταγή: Ζυμαρικά κολοκυθιού με μασκαρπόνε, βασιλικό & λεμόνι

Pasta συνταγή: Ζυμαρικά κολοκυθιού με μασκαρπόνε, βασιλικό & λεμόνι

Pasta συνταγή: Με ζυμαρικά και με τη συνοδεία μασκαρπόνε, φρέσκου βασιλικού και λεμονιού είναι μια υπέροχη συνταγή.


Τα εγχώρια κολοκυθάκια που μαγειρεύουμε με καλό ελαιόλαδο με σκόρδο, λεμόνι και τσίλι είναι ένας συνδυασμός πουμυρίζει φρεσκάδα. Με ζυμαρικά και με τη συνοδεία μασκαρπόνε, φρέσκου βασιλικού και λεμονιού είναι μια υπέροχη συνταγή. Αυτό το πιάτο φτιάχνεται απίστευτα εύκολα, με ευχάριστη υφή που ταιριάζει τόσο καλά.

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια (ιδανικά μερικά διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μεγέθη)
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • μια γενναιόδωρη πρέζα νιφάδες τσίλι
  • 400 γραμμάρια ζυμαρικά
  • 1 μεγάλο λεμόνι χωρίς κερί
  • 3 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε
  • ένα μεγάλο μάτσο φρέσκο βασιλικό, φύλλα μαζεμένα (η μέντα λειτουργεί επίσης πολύ καλά)
  • βούτυρο, περίπου 30 γρ

Μέθοδος παρασκευής

  • Ξεκινήστε βάζοντας ένα μεγάλο τηγάνι με καλά αλεσμένο νερό να βράσει για τα ζυμαρικά.
  • Κόψτε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλά κομμάτια περίπου όσο το μικρό σας δάχτυλο, κόβοντας πρώτα κάθε μεγάλο κολοκυθάκι στη μέση κατά μήκος.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και προσθέτετε τα κολοκυθάκια.
  • Αλατοπιπερώνετε καλά για να φύγει η υγρασία και τηγανίζετε για 5 λεπτά για να πάνε καλά, πριν προσθέσετε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι. Το κλειδί εδώ είναι να καταλήξουμε με κολοκυθάκια που είναι μαλακά αλλά όχι πολτοποιημένα, μερικά αρχίζουν να καταρρέουν ενώ άλλα έχουν ακόμα λίγη μπουκιά. Το λάδι θα πρέπει να εμποτιστεί πλούσια με σκόρδο που έχει γλυκάνει και δεν έχει πάρει χρώμα.
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε τα κολοκυθάκια και εν τω μεταξύ βάλτε τα ζυμαρικά μέσα. Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, αφαιρέστε μια μεγάλη κούπα με αμυλούχο νερό από το τηγάνι πριν τα στραγγίσετε.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά στα κολοκυθάκια, τρίψτε το ξύσμα λεμονιού, στη συνέχεια προσθέστε το μασκαρπόνε και μια γενναιόδωρη βουτιά από το κρατημένο νερό των ζυμαρικών.
  • Ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να ενωθεί καλά η σάλτσα και να καλύψει τα ζυμαρικά, προσθέτοντας περισσότερο νερό για τα ζυμαρικά και μασκαρπόνε όσο χρειάζεται.
  • Στύβετε το χυμό από το μισό λεμόνι και μετά προσθέτετε τον βασιλικό και το βούτυρο.
  • Ανακατέψτε ξανά και δοκιμάστε για να ελέγξετε το καρύκευμά σας – μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού και αλάτι. Σερβίρετε αμέσως με λίγο πολύ καλό ελαιόλαδο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κριθαράκι με χαλούμι: Μια απλή συνταγή του Jamie Oliver που ξεχειλίζει γεύση [vid]

Νόστιμα ριγκατόνι με χαρίσα και μάραθο

Σούπα τορτελίνι: Το απόλυτο comfort food με κοτόπουλο και λαχανικά

Γιατί τα κολοκυθάκια θεωρούνται ένα εύκολο λαχανικό για μαγείρεμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon