Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πάστα ελιάς: Πώς μπορείτε να φτιάξετε την δική σας πάστα ελιάς;

Πάστα ελιάς: Πώς μπορείτε να φτιάξετε την δική σας πάστα ελιάς;

Πάστα ελιάς: Η παρασκευή πάστας ελιάς, γνωστή και ως tapenade, είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε τις πλούσιες, αλμυρές γεύσεις των ελιών.


Η παρασκευή πάστας ελιάς, γνωστή και ως tapenade, είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε τις πλούσιες, αλμυρές γεύσεις των ελιών. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη δημιουργία μιας νόστιμης πάστας ελιάς στο σπίτι.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ελιές χωρίς κουκούτσι (χρησιμοποιήστε ένα μείγμα πράσινης και μαύρης για ισορροπημένη γεύση ή κολλήστε σε
  • ένα είδος για ξεχωριστή γεύση)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
  • 2-3 φιλέτα γαύρου (προαιρετικά, για παραδοσιακή ταπενάδα)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα μυρωδικά (όπως θυμάρι, δεντρολίβανο ή μαϊντανός), ψιλοκομμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τις ελιές: Ξεκινήστε επιλέγοντας καλής ποιότητας ελιές χωρίς κουκούτσι. Αν οι ελιές σας δεν είναι χωρίς κουκούτσι, βγάλτε τες πρώτα. Χρησιμοποιήστε ελιές Καλαμάτας για έντονη γεύση ή πράσινες ελιές για πιο ήπιο, ελαφρώς πικάντικο πολτό.

Ανακατέψτε τα συστατικά: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τις ελιές χωρίς κουκούτσι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την κάπαρη και τα φιλέτα αντζούγιας εάν χρησιμοποιείτε. Αυτά τα συστατικά παρέχουν την απαραίτητη αλμυρή και αλμυρή βάση για την ταπενάδα.

Επεξεργαστείτε το μείγμα: Χτυπήστε το μείγμα μερικές φορές για να σπάσουν οι ελιές και τα άλλα συστατικά. Προσέξτε να μην υπερ-επεξεργάζεστε σε αυτό το στάδιο. θέλετε αρχικά χοντρό μπριζόλα.

Προσθέστε χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο: Προσθέστε το φρέσκο χυμό λεμονιού στον επεξεργαστή τροφίμων. Με τον επεξεργαστή σε λειτουργία, περιχύστε σιγά σιγά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αυτό θα βοηθήσει να γαλακτωματοποιηθεί το μείγμα και να του δώσει μια λεία, υφή που μπορεί να απλωθεί.

Προσαρμογή υφής: Συνεχίστε την επεξεργασία έως ότου η ταινία φτάσει στην επιθυμητή υφή. Μπορεί να είναι λείο ή ελαφρώς ογκώδες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Αλατοπιπερώστε και προσθέστε βότανα: Μεταφέρετε την πάστα ελιάς σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με τα φρεσκοκομμένα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Δοκιμάστε την ταπενάδα και προσαρμόστε το καρύκευμα εάν χρειάζεται, προσθέτοντας περισσότερο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο ή βότανα για να ταιριάζει με το γούστο σας.

Σερβίρετε

Η πάστα ελιάς είναι απίστευτα ευέλικτη. Το σερβίρετε ως άλειμμα σε ψωμί με κρούστα, ως ντιπ για λαχανικά ή ως επικάλυψη για ψητά κρέατα ή ψάρια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως γευστική προσθήκη σε πιάτα ζυμαρικών ή ως γέμιση για κοτόπουλο ή χοιρινό.

Αποθήκευση

Αποθηκεύστε την πάστα ελιάς σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα διατηρηθεί καλά για έως και μια εβδομάδα. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της, ρίξτε μια λεπτή στρώση ελαιόλαδο πάνω από την πάστα πριν σφραγίσετε το δοχείο. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της γεύσης και της φρεσκάδας.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νόστιμη, σπιτική πάστα ελιάς που αιχμαλωτίζει την πλούσια, αλμυρή ουσία των ελιών και ενισχύει μια ποικιλία από πιάτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια φυτικά αλείμματα είναι καλύτερα;

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Συνταγή της ημέρας: Ορτύκια ψητά με πέστο ελιάς & πουρέ

Γη της Ελιάς 13/05: Επιτέλους η Αρετή αποφυλακίζεται [trailer]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon