Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παρενέργειες βρώμης: 5 δεδομένα για την βρώμη που δεν γνωρίζουμε

Παρενέργειες βρώμης: 5 δεδομένα για την βρώμη που δεν γνωρίζουμε

Παρενέργειες βρώμης: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βρώμη είναι πολύ υγιεινή, ινώδης και με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. 


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βρώμη είναι πολύ υγιεινή, ινώδης και με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Όμως, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους. Η βρώμη είναι γενικά χωρίς γλουτένη. Μερικές φορές, όταν η βρώμη επεξεργάζεται σε εργοστάσια, υφίσταται διασταυρούμενη μόλυνση με άλλους κόκκους που περιέχουν γλουτένη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άτομα που δεν μπορούν να αφομοιώσουν τη γλουτένη.

Μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα

Η βρώμη μπορεί να μην είναι κατάλληλη για διαβητικούς. Εάν καταναλωθεί σε υπερβολικές ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Είναι ασφαλέστερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες

Άτομα που είναι αλλεργικά σε άλλα δημητριακά όπως το σιτάρι μπορεί επίσης να είναι αλλεργικά στη βρώμη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βρώμη έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για άτομα με νεφρικά προβλήματα.

Μερικές φορές μπορεί να υποστεί υπερεπεξεργασία

Σήμερα μπορείτε να πάρετε πολλές διαφορετικές ποικιλίες βρώμης με διαφορετικές γεύσεις. Αυτά υποβάλλονται σε υπερεπεξεργασία στα εργοστάσια. Μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία. Εάν θέλετε να καταναλώσετε βρώμη, προτιμήστε το αρχικό είδος. Παρόλο που η βρώμη είναι ένα από τα πιο καταναλωτικά δημητριακά στον κόσμο και ανεξάρτητα από το ότι υποστηρίζεται από επιστημονικά άρθρα και περιοδικά, πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε κάποια προληπτικά μέτρα, καθώς υπάρχουν κάποιες φωνές στον κόσμο της βιολογικής διατροφής που μας προειδοποιούν για ορισμένα πτυχές σχετικά με τη βρώμη.

Γιατί προκαλεί πρήξιμο στο στομάχι;

Αν και αυτό δεν είναι κοινό μεταξύ υγιών ενηλίκων, η βρώμη μπορεί να προκαλέσει κάποιο γαστρικό πρήξιμο . Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί απλά να προκληθεί από μια ξαφνική αλλαγή στη διατροφή μας, όπως η μετάβαση από την κατανάλωση όχι πολλών φυτικών ινών στην κατανάλωση πολλών βρώμης χωρίς ομαλή μετάβαση. Σε αυτή την περίπτωση, το πρήξιμο μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο και δυσφορία λόγω κοιλιακών κράμπες και μετεωρισμού. Για να αποφύγουμε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να μειώσουμε την ποσότητα της βρώμης που τρώμε και να την αυξήσουμε σταδιακά μέχρι να επιτύχουμε τη σωστή δόση σύμφωνα με τους στόχους μας. Με αυτόν τον τρόπο, η εντερική χλωρίδα θα απορροφά προοδευτικά τα νέα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή μέχρι να εξισορροπηθεί η κατάσταση.

Ωστόσο, η κακή προσαρμογή στην περίσσεια φυτικών ινών δεν είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στομάχου. Μερικές φορές συμβαίνει επειδή υπάρχει δυσανεξία στις προλαμίνες , τις πρωτεΐνες από τη βρώμη ή μπορεί απλά να είναι ένα άλλο σύμπτωμα χρόνιας δυσπεψίας (κακές πεπτικές πεπτικές διαταραχές).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε pancakes χωρίς γλουτένη

Ποιες είδη τροφών μπορούμε να χωνέψουμε πιο εύκολα;

4 εύκολες προτάσεις πρωινού για τις πιο πολυάσχολες ημέρες

Το Νο. 1 δημητριακό ολικής αλέσεως για καλύτερη υγεία της καρδιάς

Γιατί οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες στην καθημερινή μας διατροφή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon