Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παρενέργειες βρώμης: 5 δεδομένα για την βρώμη που δεν γνωρίζουμε

Παρενέργειες βρώμης: 5 δεδομένα για την βρώμη που δεν γνωρίζουμε

Παρενέργειες βρώμης: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βρώμη είναι πολύ υγιεινή, ινώδης και με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. 


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βρώμη είναι πολύ υγιεινή, ινώδης και με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Όμως, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους. Η βρώμη είναι γενικά χωρίς γλουτένη. Μερικές φορές, όταν η βρώμη επεξεργάζεται σε εργοστάσια, υφίσταται διασταυρούμενη μόλυνση με άλλους κόκκους που περιέχουν γλουτένη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άτομα που δεν μπορούν να αφομοιώσουν τη γλουτένη.

Μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα

Η βρώμη μπορεί να μην είναι κατάλληλη για διαβητικούς. Εάν καταναλωθεί σε υπερβολικές ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Είναι ασφαλέστερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες

Άτομα που είναι αλλεργικά σε άλλα δημητριακά όπως το σιτάρι μπορεί επίσης να είναι αλλεργικά στη βρώμη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βρώμη έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για άτομα με νεφρικά προβλήματα.

Μερικές φορές μπορεί να υποστεί υπερεπεξεργασία

Σήμερα μπορείτε να πάρετε πολλές διαφορετικές ποικιλίες βρώμης με διαφορετικές γεύσεις. Αυτά υποβάλλονται σε υπερεπεξεργασία στα εργοστάσια. Μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία. Εάν θέλετε να καταναλώσετε βρώμη, προτιμήστε το αρχικό είδος. Παρόλο που η βρώμη είναι ένα από τα πιο καταναλωτικά δημητριακά στον κόσμο και ανεξάρτητα από το ότι υποστηρίζεται από επιστημονικά άρθρα και περιοδικά, πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε κάποια προληπτικά μέτρα, καθώς υπάρχουν κάποιες φωνές στον κόσμο της βιολογικής διατροφής που μας προειδοποιούν για ορισμένα πτυχές σχετικά με τη βρώμη.

Γιατί προκαλεί πρήξιμο στο στομάχι;

Αν και αυτό δεν είναι κοινό μεταξύ υγιών ενηλίκων, η βρώμη μπορεί να προκαλέσει κάποιο γαστρικό πρήξιμο . Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί απλά να προκληθεί από μια ξαφνική αλλαγή στη διατροφή μας, όπως η μετάβαση από την κατανάλωση όχι πολλών φυτικών ινών στην κατανάλωση πολλών βρώμης χωρίς ομαλή μετάβαση. Σε αυτή την περίπτωση, το πρήξιμο μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο και δυσφορία λόγω κοιλιακών κράμπες και μετεωρισμού. Για να αποφύγουμε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να μειώσουμε την ποσότητα της βρώμης που τρώμε και να την αυξήσουμε σταδιακά μέχρι να επιτύχουμε τη σωστή δόση σύμφωνα με τους στόχους μας. Με αυτόν τον τρόπο, η εντερική χλωρίδα θα απορροφά προοδευτικά τα νέα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή μέχρι να εξισορροπηθεί η κατάσταση.

Ωστόσο, η κακή προσαρμογή στην περίσσεια φυτικών ινών δεν είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στομάχου. Μερικές φορές συμβαίνει επειδή υπάρχει δυσανεξία στις προλαμίνες , τις πρωτεΐνες από τη βρώμη ή μπορεί απλά να είναι ένα άλλο σύμπτωμα χρόνιας δυσπεψίας (κακές πεπτικές πεπτικές διαταραχές).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε pancakes χωρίς γλουτένη

Ποιες είδη τροφών μπορούμε να χωνέψουμε πιο εύκολα;

4 εύκολες προτάσεις πρωινού για τις πιο πολυάσχολες ημέρες

Το Νο. 1 δημητριακό ολικής αλέσεως για καλύτερη υγεία της καρδιάς

Γιατί οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες στην καθημερινή μας διατροφή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon