Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παρενέργειες βρώμης: 5 δεδομένα για την βρώμη που δεν γνωρίζουμε

Παρενέργειες βρώμης: 5 δεδομένα για την βρώμη που δεν γνωρίζουμε

Παρενέργειες βρώμης: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βρώμη είναι πολύ υγιεινή, ινώδης και με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. 


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βρώμη είναι πολύ υγιεινή, ινώδης και με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Όμως, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους. Η βρώμη είναι γενικά χωρίς γλουτένη. Μερικές φορές, όταν η βρώμη επεξεργάζεται σε εργοστάσια, υφίσταται διασταυρούμενη μόλυνση με άλλους κόκκους που περιέχουν γλουτένη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άτομα που δεν μπορούν να αφομοιώσουν τη γλουτένη.

Μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα

Η βρώμη μπορεί να μην είναι κατάλληλη για διαβητικούς. Εάν καταναλωθεί σε υπερβολικές ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Είναι ασφαλέστερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες

Άτομα που είναι αλλεργικά σε άλλα δημητριακά όπως το σιτάρι μπορεί επίσης να είναι αλλεργικά στη βρώμη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βρώμη έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για άτομα με νεφρικά προβλήματα.

Μερικές φορές μπορεί να υποστεί υπερεπεξεργασία

Σήμερα μπορείτε να πάρετε πολλές διαφορετικές ποικιλίες βρώμης με διαφορετικές γεύσεις. Αυτά υποβάλλονται σε υπερεπεξεργασία στα εργοστάσια. Μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία. Εάν θέλετε να καταναλώσετε βρώμη, προτιμήστε το αρχικό είδος. Παρόλο που η βρώμη είναι ένα από τα πιο καταναλωτικά δημητριακά στον κόσμο και ανεξάρτητα από το ότι υποστηρίζεται από επιστημονικά άρθρα και περιοδικά, πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε κάποια προληπτικά μέτρα, καθώς υπάρχουν κάποιες φωνές στον κόσμο της βιολογικής διατροφής που μας προειδοποιούν για ορισμένα πτυχές σχετικά με τη βρώμη.

Γιατί προκαλεί πρήξιμο στο στομάχι;

Αν και αυτό δεν είναι κοινό μεταξύ υγιών ενηλίκων, η βρώμη μπορεί να προκαλέσει κάποιο γαστρικό πρήξιμο . Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί απλά να προκληθεί από μια ξαφνική αλλαγή στη διατροφή μας, όπως η μετάβαση από την κατανάλωση όχι πολλών φυτικών ινών στην κατανάλωση πολλών βρώμης χωρίς ομαλή μετάβαση. Σε αυτή την περίπτωση, το πρήξιμο μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο και δυσφορία λόγω κοιλιακών κράμπες και μετεωρισμού. Για να αποφύγουμε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να μειώσουμε την ποσότητα της βρώμης που τρώμε και να την αυξήσουμε σταδιακά μέχρι να επιτύχουμε τη σωστή δόση σύμφωνα με τους στόχους μας. Με αυτόν τον τρόπο, η εντερική χλωρίδα θα απορροφά προοδευτικά τα νέα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή μέχρι να εξισορροπηθεί η κατάσταση.

Ωστόσο, η κακή προσαρμογή στην περίσσεια φυτικών ινών δεν είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στομάχου. Μερικές φορές συμβαίνει επειδή υπάρχει δυσανεξία στις προλαμίνες , τις πρωτεΐνες από τη βρώμη ή μπορεί απλά να είναι ένα άλλο σύμπτωμα χρόνιας δυσπεψίας (κακές πεπτικές πεπτικές διαταραχές).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε pancakes χωρίς γλουτένη

Ποιες είδη τροφών μπορούμε να χωνέψουμε πιο εύκολα;

4 εύκολες προτάσεις πρωινού για τις πιο πολυάσχολες ημέρες

Το Νο. 1 δημητριακό ολικής αλέσεως για καλύτερη υγεία της καρδιάς

Γιατί οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες στην καθημερινή μας διατροφή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon