Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ

Το φαλάφελ μπορείτε να το απολαύσετε με διάφορους τρόπους - γεμιστό σε πίτα με σάλτσα ταχίνι, πάνω από μια φρέσκια σαλάτα ή ως αυτόνομο σνακ με μια πλευρά χούμους. 


Το φαλάφελ, ένα αγαπημένο πιάτο της Μέσης Ανατολής, έχει κερδίσει τις καρδιές παγκοσμίως με το τραγανό εξωτερικό του και το γευστικό εσωτερικό του, εμπλουτισμένο με βότανα. Αυτή η χορτοφαγική απόλαυση, που φτιάχνεται συχνά από ρεβίθια ή φάβα, δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και θρεπτική. Ακολουθεί μια παραδοσιακή συνταγή που θα σας βοηθήσει να αναδημιουργήσετε τη μαγεία του φαλάφελ στο σπίτι.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα ρεβίθια, μουλιασμένα όλη τη νύχτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι για γεύση
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (προαιρετικό, για δέσιμο)
  • Λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζουμε τα ρεβίθια: Στραγγίζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα στεγνώνουμε. Σε αντίθεση με τα κονσερβοποιημένα ρεβίθια, τα μουλιασμένα ρεβίθια εξασφαλίζουν τη σωστή υφή για το φαλάφελ.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατεύουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το καγιέν και το αλάτι. Σφίξτε μέχρι να αλεσθούν καλά αλλά όχι να γίνουν πουρές.
  • Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι: Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι (αν χρησιμοποιείτε) για να κρατήσετε το φαλάφελ μαζί.
  • Κρυώστε το μείγμα: Σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για τα φαλάφελ να διατηρήσουν το σχήμα τους όταν τηγανίζονται.
  • Πλάθετε μπουρεκάκια ή μπάλες: Μόλις κρυώσει, πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια ή ελαφρώς πεπλατυσμένα μπουρεκάκια.
  • Τηγανίζουμε τα φαλάφελ: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα φαλάφελ σε δόσεις, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε και σερβίρουμε: Αφαιρούμε τα φαλάφελ με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Προτάσεις σερβιρίσματος:

Το φαλάφελ μπορείτε να το απολαύσετε με διάφορους τρόπους – γεμιστό σε πίτα με σάλτσα ταχίνι, πάνω από μια φρέσκια σαλάτα ή ως αυτόνομο σνακ με μια πλευρά χούμους. Αυτή η συνταγή, ένα μείγμα από απλά υλικά και αρωματικά μπαχαρικά, αποτελεί απόδειξη της γοητείας και της απλότητας της κουζίνας της Μέσης Ανατολής. Ιδανικό για ένα πλούσιο γεύμα ή ένα γρήγορο σνακ, το φαλάφελ είναι ένα ευέλικτο πιάτο που ενσωματώνει την ουσία του comfort food.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσα είδη φασολιών υπάρχουν;

Γνωρίζετε αυτά τα οφέλη για την υγεία των ρεβιθιών;

Φαλάφελ με γλυκοπατάτα και λάχανο

Γρήγορες και εύκολες συνταγές χωρίς γλουτένη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon