Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παραδοσιακή κοτόσουπα: Μια ζεστή συνταγή με κοτόπουλο για χειμωνιάτικο καιρό

Παραδοσιακή κοτόσουπα: Μια ζεστή συνταγή με κοτόπουλο για χειμωνιάτικο καιρό

Παραδοσιακή κοτόσουπα: Γενικά η κοτόσουπα είναι από τις πιο διαδεδομένες σούπες παγκοσμίως. Όμως εδώ τώρα την τιμητική της έχει η δική μας, η παραδοσιακή, με το αυγολέμονο, η ζουμερή. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε υπόψη σας μία συνταγή για κοτόσουπα.

Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει και κρυώνει, είναι μία καλή ευκαιρία, να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε λαχταριστές σουπίτσες. Παραδοσιακά η κοτόσουπα τρώγεται, όταν είμαστε κρυωμένοι και πολλές φορές μας την προσφέρουν και μετά από καλό ξενύχτι. Γενικά η κοτόσουπα είναι από τις πιο διαδεδομένες σούπες παγκοσμίως. Όμως εδώ τώρα την τιμητική της έχει η δική μας, η παραδοσιακή, με το αυγολέμονο, η ζουμερή. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε υπόψη σας μία συνταγή για κοτόσουπα. Εδώ θα δούμε τη βασική, αυτή που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά.


Για να δούμε όμως, ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Κοτόπουλο
  • Ένα αυγό
  • 2 πατάτες
  • 3-4 καρότα
  • Ρύζι (νυχάκι ή γλασέ)
  • 1 κρεμμύδι
  • Σέλινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι

Εκτέλεση:

Πριν ξεκινήσω να σας γράψω, με ποιον τρόπο ακριβώς θα μαγειρέψουμε την κοτόσουπα, να σας πω ότι είναι προτιμότερο, να βάλετε το κοτόπουλο μαζί με την πέτσα και τα κόκκαλά του να βράσει και μετά από το μαγείρεμα να τα αφαιρέσετε, καθώς έτσι θα δώσετε καλύτερη υφή και πιο μεστή γεύση στη σούπα σας.

  • Πλένουμε λοιπόν το κοτόπουλο, καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και τα σκεπάζουμε με νερό.
  • Όταν η σούπα μας αρχίζει να παίρνει βράση, θα χρειαστεί ένα καλό ξάφρισμα.
  • Αφού τελειώσετε με το ξάφρισμα, μισοκλείνετε την κατσαρόλα και τα μαγειρεύετε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο και μαλακό.
  • Μέχρι λοιπόν να βράσει το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά, προετοιμάστε το ρύζι.
  • Θα το βάλετε σε νερό και θα το ξεπλύνετε δυο-τρεις φορές, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό και την τελευταία φορά, θα το αφήσετε μέσα στο νερό, στραγγίζοντάς το την ώρα που θα το χρησιμοποιήσετε.
  • Αφαιρείτε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα λαχανικά και τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν.
  • Σε αυτό το σημείο αφαιρείται και 400 ml από το ζωμό, που θα το χρησιμοποιήσουμε για να αυγοκόψουμε τη σούπα.
  • Έπειτα προσθέτετε το ρύζι, αλατοπιπερώνετε λίγο ακόμα και βράζετε για 20 λεπτά ακόμα.
  • Καθαρίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομματάκια και κόβετε σε μικρά κομματάκια και τα λαχανικά σας. Το κρεμμύδι, αν θέλετε, μπορείτε να το αφαιρέσετε τελείως.
  • Αφού τελειώσει το βράσιμο του ρυζιού, ρίχνετε μέσα και τα υπόλοιπα συστατικά και η σούπα σας είναι έτοιμη για να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
  • Για το αυγολέμονο, θα χτυπήσετε το ασπράδι του αυγού χωρίς τον κρόκο σε ένα μπολ, μέχρι να γίνει μαρέγκα. Θα προσθέσετε τον κρόκο και θα ανακατέψετε.

Έπειτα, θα ρίξετε το χυμό του λεμονιού στο μπολ μαζί με τον ζωμό που κρατήσετε χωριστά και θα προσθέσετε αυτό το μίγμα στο χτυπημένο αυγό. Τέλος, το
αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά και η σούπα σας είναι έτοιμη. Ιδανική για αυτό τον καιρό και για όσους περνούν κρυολόγημα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να επανέλθετε γρηγορότερα μετά από ένα κρυολόγημα;

Τι λένε τα CDC των ΗΠΑ για το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα

Μεξικάνικη φιέστα με Chili con pollo!

Ράμεν με κοτόπουλο: Η πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Η σούπα που θα σώσει το ανοσοποιητικό σας

Σούπα τζίντζερ καρότο: Η σούπα καρότου με τζίντζερ είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το τζίντζερ προσφέρει μια υπέροχη γεύση και ζεστασιά στη σούπα, ενώ τα καρότα είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Μήπως τρώτε πολύ κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας;

Η υπερβολική κατανάλωση ενός μόνο τύπου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε διατροφική ανισορροπία. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες είναι σημαντικές για την παραγωγή ενέργειας, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του αίματος.

Γουακαμόλε: Η αυθεντική συνταγή για μια μεξικάνικη φιέστα

Γουακαμόλε: Το γουακαμόλε είναι μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή που βασίζεται στο αβοκάντο και έχει γίνει αγαπημένο συνοδευτικό σε πολλά τραπέζια. Είτε για να συνοδεύσει nachos, tacos ή ακόμα και σαν ντιπ

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Το πιο comfort φαγητό

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Τα ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί τσένταρ είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Συνδυάζοντας την κρεμώδη γεύση του τυριού με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου,

Brownies με τριπλή σοκολάτα: Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας

Brownies με τριπλή σοκολάτα: Τα brownies με τριπλή σοκολάτα είναι μια από τις πιο απολαυστικές και σοκολατένιες λιχουδιές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γλυκατζή. Η συνταγή αυτή συνδυάζει τρεις διαφορετικούς τύπους σοκολάτας

Pescatarian: Μια ισορροπημένη προσέγγιση διατροφής

Pescatarian: Μια δίαιτα ψαρέματος προσφέρει έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής που συνδυάζει τα οφέλη των φυτικών τροφών, των πρωτεϊνών και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται στα ψάρια.

Σκαρτοτσέτα: Κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

Σκαρτοτσέτα: Στο κυριακάτικο τραπέζι μας συχνά φιλοξενούμε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη γεύση, και ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι η «Σκαρτοτσέτα», δηλαδή κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με τυρί και μυρωδικά.

Close Icon