Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παραδοσιακή κοτόσουπα: Μια ζεστή συνταγή με κοτόπουλο για χειμωνιάτικο καιρό

Παραδοσιακή κοτόσουπα: Μια ζεστή συνταγή με κοτόπουλο για χειμωνιάτικο καιρό

Παραδοσιακή κοτόσουπα: Γενικά η κοτόσουπα είναι από τις πιο διαδεδομένες σούπες παγκοσμίως. Όμως εδώ τώρα την τιμητική της έχει η δική μας, η παραδοσιακή, με το αυγολέμονο, η ζουμερή. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε υπόψη σας μία συνταγή για κοτόσουπα.


Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει και κρυώνει, είναι μία καλή ευκαιρία, να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε λαχταριστές σουπίτσες. Παραδοσιακά η κοτόσουπα τρώγεται, όταν είμαστε κρυωμένοι και πολλές φορές μας την προσφέρουν και μετά από καλό ξενύχτι. Γενικά η κοτόσουπα είναι από τις πιο διαδεδομένες σούπες παγκοσμίως. Όμως εδώ τώρα την τιμητική της έχει η δική μας, η παραδοσιακή, με το αυγολέμονο, η ζουμερή. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε υπόψη σας μία συνταγή για κοτόσουπα. Εδώ θα δούμε τη βασική, αυτή που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά.

Για να δούμε όμως, ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Κοτόπουλο
  • Ένα αυγό
  • 2 πατάτες
  • 3-4 καρότα
  • Ρύζι (νυχάκι ή γλασέ)
  • 1 κρεμμύδι
  • Σέλινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι

Εκτέλεση:

Πριν ξεκινήσω να σας γράψω, με ποιον τρόπο ακριβώς θα μαγειρέψουμε την κοτόσουπα, να σας πω ότι είναι προτιμότερο, να βάλετε το κοτόπουλο μαζί με την πέτσα και τα κόκκαλά του να βράσει και μετά από το μαγείρεμα να τα αφαιρέσετε, καθώς έτσι θα δώσετε καλύτερη υφή και πιο μεστή γεύση στη σούπα σας.

  • Πλένουμε λοιπόν το κοτόπουλο, καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και τα σκεπάζουμε με νερό.
  • Όταν η σούπα μας αρχίζει να παίρνει βράση, θα χρειαστεί ένα καλό ξάφρισμα.
  • Αφού τελειώσετε με το ξάφρισμα, μισοκλείνετε την κατσαρόλα και τα μαγειρεύετε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο και μαλακό.
  • Μέχρι λοιπόν να βράσει το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά, προετοιμάστε το ρύζι.
  • Θα το βάλετε σε νερό και θα το ξεπλύνετε δυο-τρεις φορές, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό και την τελευταία φορά, θα το αφήσετε μέσα στο νερό, στραγγίζοντάς το την ώρα που θα το χρησιμοποιήσετε.
  • Αφαιρείτε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα λαχανικά και τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν.
  • Σε αυτό το σημείο αφαιρείται και 400 ml από το ζωμό, που θα το χρησιμοποιήσουμε για να αυγοκόψουμε τη σούπα.
  • Έπειτα προσθέτετε το ρύζι, αλατοπιπερώνετε λίγο ακόμα και βράζετε για 20 λεπτά ακόμα.
  • Καθαρίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομματάκια και κόβετε σε μικρά κομματάκια και τα λαχανικά σας. Το κρεμμύδι, αν θέλετε, μπορείτε να το αφαιρέσετε τελείως.
  • Αφού τελειώσει το βράσιμο του ρυζιού, ρίχνετε μέσα και τα υπόλοιπα συστατικά και η σούπα σας είναι έτοιμη για να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
  • Για το αυγολέμονο, θα χτυπήσετε το ασπράδι του αυγού χωρίς τον κρόκο σε ένα μπολ, μέχρι να γίνει μαρέγκα. Θα προσθέσετε τον κρόκο και θα ανακατέψετε.

Έπειτα, θα ρίξετε το χυμό του λεμονιού στο μπολ μαζί με τον ζωμό που κρατήσετε χωριστά και θα προσθέσετε αυτό το μίγμα στο χτυπημένο αυγό. Τέλος, το
αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά και η σούπα σας είναι έτοιμη. Ιδανική για αυτό τον καιρό και για όσους περνούν κρυολόγημα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να επανέλθετε γρηγορότερα μετά από ένα κρυολόγημα;

Τι λένε τα CDC των ΗΠΑ για το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα

Μεξικάνικη φιέστα με Chili con pollo!

Ράμεν με κοτόπουλο: Η πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon