Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παραδοσιακή κοτόσουπα: Μια ζεστή συνταγή με κοτόπουλο για χειμωνιάτικο καιρό

Παραδοσιακή κοτόσουπα: Μια ζεστή συνταγή με κοτόπουλο για χειμωνιάτικο καιρό

Παραδοσιακή κοτόσουπα: Γενικά η κοτόσουπα είναι από τις πιο διαδεδομένες σούπες παγκοσμίως. Όμως εδώ τώρα την τιμητική της έχει η δική μας, η παραδοσιακή, με το αυγολέμονο, η ζουμερή. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε υπόψη σας μία συνταγή για κοτόσουπα.


Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει και κρυώνει, είναι μία καλή ευκαιρία, να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε λαχταριστές σουπίτσες. Παραδοσιακά η κοτόσουπα τρώγεται, όταν είμαστε κρυωμένοι και πολλές φορές μας την προσφέρουν και μετά από καλό ξενύχτι. Γενικά η κοτόσουπα είναι από τις πιο διαδεδομένες σούπες παγκοσμίως. Όμως εδώ τώρα την τιμητική της έχει η δική μας, η παραδοσιακή, με το αυγολέμονο, η ζουμερή. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε υπόψη σας μία συνταγή για κοτόσουπα. Εδώ θα δούμε τη βασική, αυτή που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά.

Για να δούμε όμως, ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Κοτόπουλο
  • Ένα αυγό
  • 2 πατάτες
  • 3-4 καρότα
  • Ρύζι (νυχάκι ή γλασέ)
  • 1 κρεμμύδι
  • Σέλινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι

Εκτέλεση:

Πριν ξεκινήσω να σας γράψω, με ποιον τρόπο ακριβώς θα μαγειρέψουμε την κοτόσουπα, να σας πω ότι είναι προτιμότερο, να βάλετε το κοτόπουλο μαζί με την πέτσα και τα κόκκαλά του να βράσει και μετά από το μαγείρεμα να τα αφαιρέσετε, καθώς έτσι θα δώσετε καλύτερη υφή και πιο μεστή γεύση στη σούπα σας.

  • Πλένουμε λοιπόν το κοτόπουλο, καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και τα σκεπάζουμε με νερό.
  • Όταν η σούπα μας αρχίζει να παίρνει βράση, θα χρειαστεί ένα καλό ξάφρισμα.
  • Αφού τελειώσετε με το ξάφρισμα, μισοκλείνετε την κατσαρόλα και τα μαγειρεύετε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο και μαλακό.
  • Μέχρι λοιπόν να βράσει το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά, προετοιμάστε το ρύζι.
  • Θα το βάλετε σε νερό και θα το ξεπλύνετε δυο-τρεις φορές, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό και την τελευταία φορά, θα το αφήσετε μέσα στο νερό, στραγγίζοντάς το την ώρα που θα το χρησιμοποιήσετε.
  • Αφαιρείτε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα λαχανικά και τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν.
  • Σε αυτό το σημείο αφαιρείται και 400 ml από το ζωμό, που θα το χρησιμοποιήσουμε για να αυγοκόψουμε τη σούπα.
  • Έπειτα προσθέτετε το ρύζι, αλατοπιπερώνετε λίγο ακόμα και βράζετε για 20 λεπτά ακόμα.
  • Καθαρίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομματάκια και κόβετε σε μικρά κομματάκια και τα λαχανικά σας. Το κρεμμύδι, αν θέλετε, μπορείτε να το αφαιρέσετε τελείως.
  • Αφού τελειώσει το βράσιμο του ρυζιού, ρίχνετε μέσα και τα υπόλοιπα συστατικά και η σούπα σας είναι έτοιμη για να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
  • Για το αυγολέμονο, θα χτυπήσετε το ασπράδι του αυγού χωρίς τον κρόκο σε ένα μπολ, μέχρι να γίνει μαρέγκα. Θα προσθέσετε τον κρόκο και θα ανακατέψετε.

Έπειτα, θα ρίξετε το χυμό του λεμονιού στο μπολ μαζί με τον ζωμό που κρατήσετε χωριστά και θα προσθέσετε αυτό το μίγμα στο χτυπημένο αυγό. Τέλος, το
αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά και η σούπα σας είναι έτοιμη. Ιδανική για αυτό τον καιρό και για όσους περνούν κρυολόγημα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να επανέλθετε γρηγορότερα μετά από ένα κρυολόγημα;

Τι λένε τα CDC των ΗΠΑ για το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα

Μεξικάνικη φιέστα με Chili con pollo!

Ράμεν με κοτόπουλο: Η πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon