Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παραδοσιακή κοτόσουπα: Μια ζεστή συνταγή με κοτόπουλο για χειμωνιάτικο καιρό

Παραδοσιακή κοτόσουπα: Μια ζεστή συνταγή με κοτόπουλο για χειμωνιάτικο καιρό

Παραδοσιακή κοτόσουπα: Γενικά η κοτόσουπα είναι από τις πιο διαδεδομένες σούπες παγκοσμίως. Όμως εδώ τώρα την τιμητική της έχει η δική μας, η παραδοσιακή, με το αυγολέμονο, η ζουμερή. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε υπόψη σας μία συνταγή για κοτόσουπα.


Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει και κρυώνει, είναι μία καλή ευκαιρία, να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε λαχταριστές σουπίτσες. Παραδοσιακά η κοτόσουπα τρώγεται, όταν είμαστε κρυωμένοι και πολλές φορές μας την προσφέρουν και μετά από καλό ξενύχτι. Γενικά η κοτόσουπα είναι από τις πιο διαδεδομένες σούπες παγκοσμίως. Όμως εδώ τώρα την τιμητική της έχει η δική μας, η παραδοσιακή, με το αυγολέμονο, η ζουμερή. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε υπόψη σας μία συνταγή για κοτόσουπα. Εδώ θα δούμε τη βασική, αυτή που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά.

Για να δούμε όμως, ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Κοτόπουλο
  • Ένα αυγό
  • 2 πατάτες
  • 3-4 καρότα
  • Ρύζι (νυχάκι ή γλασέ)
  • 1 κρεμμύδι
  • Σέλινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι

Εκτέλεση:

Πριν ξεκινήσω να σας γράψω, με ποιον τρόπο ακριβώς θα μαγειρέψουμε την κοτόσουπα, να σας πω ότι είναι προτιμότερο, να βάλετε το κοτόπουλο μαζί με την πέτσα και τα κόκκαλά του να βράσει και μετά από το μαγείρεμα να τα αφαιρέσετε, καθώς έτσι θα δώσετε καλύτερη υφή και πιο μεστή γεύση στη σούπα σας.

  • Πλένουμε λοιπόν το κοτόπουλο, καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και τα σκεπάζουμε με νερό.
  • Όταν η σούπα μας αρχίζει να παίρνει βράση, θα χρειαστεί ένα καλό ξάφρισμα.
  • Αφού τελειώσετε με το ξάφρισμα, μισοκλείνετε την κατσαρόλα και τα μαγειρεύετε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο και μαλακό.
  • Μέχρι λοιπόν να βράσει το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά, προετοιμάστε το ρύζι.
  • Θα το βάλετε σε νερό και θα το ξεπλύνετε δυο-τρεις φορές, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό και την τελευταία φορά, θα το αφήσετε μέσα στο νερό, στραγγίζοντάς το την ώρα που θα το χρησιμοποιήσετε.
  • Αφαιρείτε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα λαχανικά και τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν.
  • Σε αυτό το σημείο αφαιρείται και 400 ml από το ζωμό, που θα το χρησιμοποιήσουμε για να αυγοκόψουμε τη σούπα.
  • Έπειτα προσθέτετε το ρύζι, αλατοπιπερώνετε λίγο ακόμα και βράζετε για 20 λεπτά ακόμα.
  • Καθαρίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομματάκια και κόβετε σε μικρά κομματάκια και τα λαχανικά σας. Το κρεμμύδι, αν θέλετε, μπορείτε να το αφαιρέσετε τελείως.
  • Αφού τελειώσει το βράσιμο του ρυζιού, ρίχνετε μέσα και τα υπόλοιπα συστατικά και η σούπα σας είναι έτοιμη για να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
  • Για το αυγολέμονο, θα χτυπήσετε το ασπράδι του αυγού χωρίς τον κρόκο σε ένα μπολ, μέχρι να γίνει μαρέγκα. Θα προσθέσετε τον κρόκο και θα ανακατέψετε.

Έπειτα, θα ρίξετε το χυμό του λεμονιού στο μπολ μαζί με τον ζωμό που κρατήσετε χωριστά και θα προσθέσετε αυτό το μίγμα στο χτυπημένο αυγό. Τέλος, το
αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά και η σούπα σας είναι έτοιμη. Ιδανική για αυτό τον καιρό και για όσους περνούν κρυολόγημα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να επανέλθετε γρηγορότερα μετά από ένα κρυολόγημα;

Τι λένε τα CDC των ΗΠΑ για το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα

Μεξικάνικη φιέστα με Chili con pollo!

Ράμεν με κοτόπουλο: Η πιο ζεστή χειμωνιάτικη απόλαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon