Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pappa Al Pomodoro: Συνταγή Pappa Al Pomodoro από την Τοσκάνη

Pappa Al Pomodoro: Συνταγή Pappa Al Pomodoro από την Τοσκάνη

Pappa Al Pomodoro: Στην πρώιμη αγροτική Ιταλία, αυτή η συνταγή έδωσε στην τάξη των αγροτών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο ψωμί μουλιάζοντάς το σε ζωμό και ντομάτα.



Το pappa al pomodoro είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή. Το Pomodoro, ίσως γνωρίζετε, είναι η ντομάτα και μας είναι οικείο λόγω της απλής ιταλικής σάλτσας pomodoro. Το Pappa μεταφράζεται σε «πολτοποιημένο» και περιγράφει καλύτερα το πιάτο από ό,τι «σούπα» ή «στιφάδο». Το Pappa al pomodoro δεν είναι πραγματικά μια παραδοσιακή σούπα, όμως. Στην πρώιμη αγροτική Ιταλία, αυτή η συνταγή έδωσε στην τάξη των αγροτών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο ψωμί μουλιάζοντάς το σε ζωμό και ντομάτα. Αυτό έδωσε στο κατά τα άλλα μη βρώσιμο ψωμί μια ποιότητα σαν κρέμα που μπορούσε να απολαύσει κανείς ως εξαιρετικά χορταστική σούπα ντομάτας. Το χορταστικό πιάτο τελικά έφυγε από την εργατική τάξη και έγινε βασικό σε όλη την Ιταλία.


Συστατικά

  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, σε κύβους
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 κονσέρβα ή 250 γραμ, ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • Τυρί παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

 

Κατευθύνσεις

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή σε φούρνο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν πολύ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μειώστε στο μισό.
  • Προσθέτουμε το ψωμί και το τοστ ελαφρά και στη συνέχεια καλύπτουμε με ζωμό κοτόπουλου.
  • Αφήνουμε τον ζωμό να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει πολύ το ψωμί.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, θρυμματίζοντας με το χέρι για να δημιουργήσουμε έναν πουρέ.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, περίπου 5-10 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και μετά προσθέτουμε τον σκισμένο βασιλικό.
  • Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, τριμμένο μαύρο πιπέρι και παρμεζάνα, αν θέλουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε καραμελωμένες πατάτες από τη Δανία

Δείτε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε τουρσί φραγκοστάφυλου

Σορμπέ αγγουριού: Μια πανάλαφρη συνταγή που καθαρίζει τον ουρανίσκο

Φτιάξτε ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon