Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pappa Al Pomodoro: Συνταγή Pappa Al Pomodoro από την Τοσκάνη

Pappa Al Pomodoro: Συνταγή Pappa Al Pomodoro από την Τοσκάνη

Pappa Al Pomodoro: Στην πρώιμη αγροτική Ιταλία, αυτή η συνταγή έδωσε στην τάξη των αγροτών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο ψωμί μουλιάζοντάς το σε ζωμό και ντομάτα.


Το pappa al pomodoro είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή. Το Pomodoro, ίσως γνωρίζετε, είναι η ντομάτα και μας είναι οικείο λόγω της απλής ιταλικής σάλτσας pomodoro. Το Pappa μεταφράζεται σε «πολτοποιημένο» και περιγράφει καλύτερα το πιάτο από ό,τι «σούπα» ή «στιφάδο». Το Pappa al pomodoro δεν είναι πραγματικά μια παραδοσιακή σούπα, όμως. Στην πρώιμη αγροτική Ιταλία, αυτή η συνταγή έδωσε στην τάξη των αγροτών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο ψωμί μουλιάζοντάς το σε ζωμό και ντομάτα. Αυτό έδωσε στο κατά τα άλλα μη βρώσιμο ψωμί μια ποιότητα σαν κρέμα που μπορούσε να απολαύσει κανείς ως εξαιρετικά χορταστική σούπα ντομάτας. Το χορταστικό πιάτο τελικά έφυγε από την εργατική τάξη και έγινε βασικό σε όλη την Ιταλία.

Συστατικά

  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, σε κύβους
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 κονσέρβα ή 250 γραμ, ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • Τυρί παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

 

Κατευθύνσεις

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή σε φούρνο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν πολύ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μειώστε στο μισό.
  • Προσθέτουμε το ψωμί και το τοστ ελαφρά και στη συνέχεια καλύπτουμε με ζωμό κοτόπουλου.
  • Αφήνουμε τον ζωμό να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει πολύ το ψωμί.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, θρυμματίζοντας με το χέρι για να δημιουργήσουμε έναν πουρέ.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, περίπου 5-10 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και μετά προσθέτουμε τον σκισμένο βασιλικό.
  • Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, τριμμένο μαύρο πιπέρι και παρμεζάνα, αν θέλουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε καραμελωμένες πατάτες από τη Δανία

Δείτε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε τουρσί φραγκοστάφυλου

Σορμπέ αγγουριού: Μια πανάλαφρη συνταγή που καθαρίζει τον ουρανίσκο

Φτιάξτε ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Financiers - Υπέροχα γαλλικά κεκάκια αμυγδάλου

Τα financiers είναι γαλλικά κεκάκια που φημίζονται για την ελαφριά και αφράτη υφή τους, καθώς και για τη γεύση τους από αμύγδαλο. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και συνήθως σερβίρονται με καφέ ή τσάι.

Σαλάτα φαλάφελ - Μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή

Σαλάτα φαλάφελ :Είναι τέλειο για μεσημεριανό γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Δοκιμάστε το με διάφορα λαχανικά και σάλτσες για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική εκδοχή!

Close Icon