Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πάπια με μήλο: Μια εορταστική συνταγή που θα καταπλήξει τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Μια εορταστική συνταγή που θα καταπλήξει τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό, ενώ σε συνδυασμό με φρούτα, η γεύση της απογειώνεται.


Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό! Έχει λίπος, αλλά είναι υποδερμικό και μπορούμε να το αφαιρέσουμε με το μαχαίρι. Αν αφαιρέσουμε το λίπος της, διαπιστώνεται ότι η περιεκτικότητά της σε κορεσμένα λιπαρά είναι χαμηλή. Μπορεί να είναι υψηλή σε χοληστερόλη, αλλά το στήθος πάπιας χωρίς πέτσα είναι πιο άπαχο από το αντίστοιχο του κοτόπουλου. Το κρέας της αποτελεί πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, τα οποία χρειάζονται για την επιδιόρθωση των ιστών και τον σχηματισμό νέων κυττάρων. Χάρη στη γεύση της, οι συνταγές με πάπια γίνονται λατρευτές! Δοκίμασε την πάπια με μήλο και θα ξετρελαθείς!!!

Υλικά συνταγής:

  • 4 μικρά στήθη πάπιας
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κομμάτι βουτύρου
  • 2 μήλα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 ml κονιάκ
  • 200 ml χυμός μήλου
  • 100 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. κορν φλάουρ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Αφαιρούμε το δέρμα από το στήθος της πάπιας και αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα στήθη για τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν.
  3. Προσθέτουμε ένα μεγάλο κομμάτι βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες μήλου. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, αλλά όχι να γίνει χυλός. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κονιάκ και το αφήνουμε να βράσει. Αφήνουμε να φύγουν οι φυσαλίδες μέχρι να μειωθεί στο μισό ο όγκος του υγρού.
  5. Προσθέτουμε το χυμό μήλου και τον ζωμό και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος του υγρού ξανά στο μισό.
  6. Ρίχνουμε μέσα τους χυμούς της πάπιας που ξεκουράζονται.
  7. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπολ με μια κουταλιά της σούπας χυμό μήλου. Ρίχνουμε λίγο ζεστό υγρό από το τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση να πήξει ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.
  9. Επιστρέφουμε τις φέτες μήλου στο τηγάνι να ζεσταθούν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 λεπτό.
  10. Χωρίζουμε τις φέτες μήλου σε τέσσερα πιάτα. Κόβουμε το στήθος πάπιας στη διαγώνιο και το τοποθετούμε πάνω από το μήλο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
  11. Το φαγητό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα

Κοτόπουλο : Έτσι θα καταλάβετε ότι είστε αλλεργικοί

Διαβήτης : Συμβουλές για υγιεινές κρεατοφαγικές επιλογές

Τελικά το κινέζικο φαγητό παχαίνει;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon