Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πάπια με μήλο: Μια εορταστική συνταγή που θα καταπλήξει τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Μια εορταστική συνταγή που θα καταπλήξει τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό, ενώ σε συνδυασμό με φρούτα, η γεύση της απογειώνεται.


Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό! Έχει λίπος, αλλά είναι υποδερμικό και μπορούμε να το αφαιρέσουμε με το μαχαίρι. Αν αφαιρέσουμε το λίπος της, διαπιστώνεται ότι η περιεκτικότητά της σε κορεσμένα λιπαρά είναι χαμηλή. Μπορεί να είναι υψηλή σε χοληστερόλη, αλλά το στήθος πάπιας χωρίς πέτσα είναι πιο άπαχο από το αντίστοιχο του κοτόπουλου. Το κρέας της αποτελεί πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, τα οποία χρειάζονται για την επιδιόρθωση των ιστών και τον σχηματισμό νέων κυττάρων. Χάρη στη γεύση της, οι συνταγές με πάπια γίνονται λατρευτές! Δοκίμασε την πάπια με μήλο και θα ξετρελαθείς!!!

Υλικά συνταγής:

  • 4 μικρά στήθη πάπιας
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κομμάτι βουτύρου
  • 2 μήλα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 ml κονιάκ
  • 200 ml χυμός μήλου
  • 100 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. κορν φλάουρ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Αφαιρούμε το δέρμα από το στήθος της πάπιας και αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα στήθη για τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν.
  3. Προσθέτουμε ένα μεγάλο κομμάτι βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες μήλου. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, αλλά όχι να γίνει χυλός. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κονιάκ και το αφήνουμε να βράσει. Αφήνουμε να φύγουν οι φυσαλίδες μέχρι να μειωθεί στο μισό ο όγκος του υγρού.
  5. Προσθέτουμε το χυμό μήλου και τον ζωμό και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος του υγρού ξανά στο μισό.
  6. Ρίχνουμε μέσα τους χυμούς της πάπιας που ξεκουράζονται.
  7. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπολ με μια κουταλιά της σούπας χυμό μήλου. Ρίχνουμε λίγο ζεστό υγρό από το τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση να πήξει ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.
  9. Επιστρέφουμε τις φέτες μήλου στο τηγάνι να ζεσταθούν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 λεπτό.
  10. Χωρίζουμε τις φέτες μήλου σε τέσσερα πιάτα. Κόβουμε το στήθος πάπιας στη διαγώνιο και το τοποθετούμε πάνω από το μήλο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
  11. Το φαγητό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα

Κοτόπουλο : Έτσι θα καταλάβετε ότι είστε αλλεργικοί

Διαβήτης : Συμβουλές για υγιεινές κρεατοφαγικές επιλογές

Τελικά το κινέζικο φαγητό παχαίνει;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon