Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πάπια με μήλο: Μια εορταστική συνταγή που θα καταπλήξει τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Μια εορταστική συνταγή που θα καταπλήξει τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό, ενώ σε συνδυασμό με φρούτα, η γεύση της απογειώνεται.


Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό! Έχει λίπος, αλλά είναι υποδερμικό και μπορούμε να το αφαιρέσουμε με το μαχαίρι. Αν αφαιρέσουμε το λίπος της, διαπιστώνεται ότι η περιεκτικότητά της σε κορεσμένα λιπαρά είναι χαμηλή. Μπορεί να είναι υψηλή σε χοληστερόλη, αλλά το στήθος πάπιας χωρίς πέτσα είναι πιο άπαχο από το αντίστοιχο του κοτόπουλου. Το κρέας της αποτελεί πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, τα οποία χρειάζονται για την επιδιόρθωση των ιστών και τον σχηματισμό νέων κυττάρων. Χάρη στη γεύση της, οι συνταγές με πάπια γίνονται λατρευτές! Δοκίμασε την πάπια με μήλο και θα ξετρελαθείς!!!

Υλικά συνταγής:

  • 4 μικρά στήθη πάπιας
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κομμάτι βουτύρου
  • 2 μήλα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 ml κονιάκ
  • 200 ml χυμός μήλου
  • 100 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. κορν φλάουρ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Αφαιρούμε το δέρμα από το στήθος της πάπιας και αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα στήθη για τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν.
  3. Προσθέτουμε ένα μεγάλο κομμάτι βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες μήλου. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, αλλά όχι να γίνει χυλός. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κονιάκ και το αφήνουμε να βράσει. Αφήνουμε να φύγουν οι φυσαλίδες μέχρι να μειωθεί στο μισό ο όγκος του υγρού.
  5. Προσθέτουμε το χυμό μήλου και τον ζωμό και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος του υγρού ξανά στο μισό.
  6. Ρίχνουμε μέσα τους χυμούς της πάπιας που ξεκουράζονται.
  7. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπολ με μια κουταλιά της σούπας χυμό μήλου. Ρίχνουμε λίγο ζεστό υγρό από το τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση να πήξει ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.
  9. Επιστρέφουμε τις φέτες μήλου στο τηγάνι να ζεσταθούν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 λεπτό.
  10. Χωρίζουμε τις φέτες μήλου σε τέσσερα πιάτα. Κόβουμε το στήθος πάπιας στη διαγώνιο και το τοποθετούμε πάνω από το μήλο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
  11. Το φαγητό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα

Κοτόπουλο : Έτσι θα καταλάβετε ότι είστε αλλεργικοί

Διαβήτης : Συμβουλές για υγιεινές κρεατοφαγικές επιλογές

Τελικά το κινέζικο φαγητό παχαίνει;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon