Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παπαρδέλες συνταγή: Ποια είναι η πιο νόστιμη συνταγή με παπαρδέλες;

Παπαρδέλες συνταγή: Ποια είναι η πιο νόστιμη συνταγή με παπαρδέλες;

Παπαρδέλες συνταγή: Οι παπαρδέλες, ένα φαρδύ, επίπεδο ζυμαρικό με καταγωγή από την Τοσκάνη, είναι ένα τέλειο όχημα για χορταστικές σάλτσες.

Οι παπαρδέλες, ένα φαρδύ, επίπεδο ζυμαρικό με καταγωγή από την Τοσκάνη, είναι ένα τέλειο όχημα για χορταστικές σάλτσες. Μια από τις καλύτερες συνταγές για παπαρδέλες είναι οι παπαρδέλε με άγρια μανιτάρια ράγκου. Αυτό το πιάτο συνδυάζει τις γήινες γεύσεις των μανιταριών με την πλούσια γεύση μιας αργομαγειρεμένης σάλτσας. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε αυτό το νόστιμο γεύμα.

Συστατικά:

  • 400 γρ ζυμαρικά παπαρδέλες
  • 500 g ανάμεικτα άγρια μανιτάρια (όπως πορτσίνι, shiitake και cremini), καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινου, ψιλοκομμένο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γραμμάρια κονσέρβα ντομάτες θρυμματισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τη βάση της σάλτσας…
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή ολλανδικό φούρνο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, περίπου 8-10 λεπτά.

Μαγειρέψτε τα μανιτάρια…
Προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν την υγρασία τους και να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε το λευκό κρασί, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να ξεφλουδίσει. Αφήνουμε το κρασί να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό.

Σιγοβράζουμε τη σάλτσα…
Ανακατεύουμε μέσα τις θρυμματισμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει απαλά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να ενωθούν και η σάλτσα να πήξει.

Μαγειρέψτε τις παπαρδέλες…
Όσο η σάλτσα σιγοβράζει, βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τις παπαρδέλες και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Η φρέσκια παπαρδέλα διαρκεί συνήθως περίπου 3-5 λεπτά, ενώ η αποξηραμένη μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό του ψησίματος.

Συνδυάστε και σερβίρετε…
Προσθέστε τη μαγειρεμένη παπαρδέλλα στο τηγάνι με το ράγκου μανιταριών. Ανακατεύουμε απαλά για να καλύψουν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχετε κρατήσει για να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή. Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλετε.

Συμβουλές για επιτυχία

Χρησιμοποιήστε τα πιο φρέσκα μανιτάρια και ζυμαρικά υψηλής ποιότητας για την καλύτερη γεύση. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για να αποκτήσει βαθιές, πλούσιες γεύσεις. Το αμυλούχο νερό βοηθά στη σύνδεση της σάλτσας με τα ζυμαρικά, δημιουργώντας μια μεταξένια υφή. Αυτή η συνταγή με παπαρδέλες με άγρια μανιτάρια Ragu είναι ένα ανακουφιστικό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για ένα ζεστό δείπνο στο σπίτι. Ο συνδυασμός τρυφερών ζυμαρικών και στιβαρών, γήινων μανιταριών το κάνει ένα αξέχαστο γεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνοντας μια πεντανόστιμη συνταγή με παπαρδέλες και αγριογούρουνο

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά

Τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας που θα λατρέψετε

Μακαρόνια: Λάθη που κάνεις συχνά από την αρχή μέχρι το τέλος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το λεμονόνερο ως ένας ισχυρός σύμμαχος κατά του άγχους και της κατάθλιψης

Λεμονόνερο: Το νερό με λεμόνι δεν είναι μια θαυματουργή θεραπεία για το άγχος και την κατάθλιψη. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο συμπλήρωμα σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τακτική άσκηση και επαρκή ύπνο.

Τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν

Ζυμαρικά συνταγή: Αυτή η συνταγή για τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν είναι ευέλικτη και μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις.

Αγγούρια: Ένα δροσερό πρόσθετο στη διατροφή σας

Αγγούρια: Τα αγγούρια, συχνά παραγνωρισμένα ως απλό συστατικό σε σαλάτες, προσφέρουν μια εκπληκτική ποικιλία οφελών για την υγεία. Αυτά τα τραγανά λαχανικά αποτελούνται κυρίως από νερό, γεγονός που τα καθιστά χαμηλά σε θερμίδες αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Ποια θρεπτικά συστατικά βοηθούν στη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο σώμα, το οποίο πιστεύεται ότι παίζει ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον. Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ρεβίθια είναι σημαντικοί συμμάχοι στην απώλεια βάρους!

Ρεβίθια: Τα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, τα ρεβίθια συμβάλλουν στον κορεσμό, στη διαχείριση της όρεξης και στη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Close Icon