Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παπαρδέλες συνταγή: Ποια είναι η πιο νόστιμη συνταγή με παπαρδέλες;

Παπαρδέλες συνταγή: Ποια είναι η πιο νόστιμη συνταγή με παπαρδέλες;

Παπαρδέλες συνταγή: Οι παπαρδέλες, ένα φαρδύ, επίπεδο ζυμαρικό με καταγωγή από την Τοσκάνη, είναι ένα τέλειο όχημα για χορταστικές σάλτσες.


Οι παπαρδέλες, ένα φαρδύ, επίπεδο ζυμαρικό με καταγωγή από την Τοσκάνη, είναι ένα τέλειο όχημα για χορταστικές σάλτσες. Μια από τις καλύτερες συνταγές για παπαρδέλες είναι οι παπαρδέλε με άγρια μανιτάρια ράγκου. Αυτό το πιάτο συνδυάζει τις γήινες γεύσεις των μανιταριών με την πλούσια γεύση μιας αργομαγειρεμένης σάλτσας. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε αυτό το νόστιμο γεύμα.

Συστατικά:

  • 400 γρ ζυμαρικά παπαρδέλες
  • 500 g ανάμεικτα άγρια μανιτάρια (όπως πορτσίνι, shiitake και cremini), καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινου, ψιλοκομμένο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γραμμάρια κονσέρβα ντομάτες θρυμματισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τη βάση της σάλτσας…
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή ολλανδικό φούρνο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, περίπου 8-10 λεπτά.

Μαγειρέψτε τα μανιτάρια…
Προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν την υγρασία τους και να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε το λευκό κρασί, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να ξεφλουδίσει. Αφήνουμε το κρασί να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό.

Σιγοβράζουμε τη σάλτσα…
Ανακατεύουμε μέσα τις θρυμματισμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει απαλά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να ενωθούν και η σάλτσα να πήξει.

Μαγειρέψτε τις παπαρδέλες…
Όσο η σάλτσα σιγοβράζει, βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τις παπαρδέλες και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Η φρέσκια παπαρδέλα διαρκεί συνήθως περίπου 3-5 λεπτά, ενώ η αποξηραμένη μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό του ψησίματος.

Συνδυάστε και σερβίρετε…
Προσθέστε τη μαγειρεμένη παπαρδέλλα στο τηγάνι με το ράγκου μανιταριών. Ανακατεύουμε απαλά για να καλύψουν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχετε κρατήσει για να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή. Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλετε.

Συμβουλές για επιτυχία

Χρησιμοποιήστε τα πιο φρέσκα μανιτάρια και ζυμαρικά υψηλής ποιότητας για την καλύτερη γεύση. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για να αποκτήσει βαθιές, πλούσιες γεύσεις. Το αμυλούχο νερό βοηθά στη σύνδεση της σάλτσας με τα ζυμαρικά, δημιουργώντας μια μεταξένια υφή. Αυτή η συνταγή με παπαρδέλες με άγρια μανιτάρια Ragu είναι ένα ανακουφιστικό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για ένα ζεστό δείπνο στο σπίτι. Ο συνδυασμός τρυφερών ζυμαρικών και στιβαρών, γήινων μανιταριών το κάνει ένα αξέχαστο γεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνοντας μια πεντανόστιμη συνταγή με παπαρδέλες και αγριογούρουνο

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά

Τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας που θα λατρέψετε

Μακαρόνια: Λάθη που κάνεις συχνά από την αρχή μέχρι το τέλος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon