Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πάνκεϊκ: Πως να φτιάξετε pancakes μπανάνας με δυο μόνο υλικά

Πάνκεϊκ: Πως να φτιάξετε pancakes μπανάνας με δυο μόνο υλικά

Πάνκεϊκ: Θέλετε κάτι γλυκό και δεν έχετε πολλά υλικά στο σπίτι εδώ θα βρείτε την πιο εύκολη συνταγή για πάνκεϊκ.


Αυτές οι τηγανίτες με μπανάνα δύο συστατικών κάνουν το γύρο του διαδικτύου εδώ και αρκετά χρόνια, πρώτα σε ιστότοπους γυμναστικής (πρωτεΐνη! χαμηλά λιπαρά!) και στη συνέχεια σε ιστότοπους γονέων ( φιλικές προς τα παιδιά !). Οι θεάσεις τελικά έφτασαν σε κρίσιμη μάζα και έπρεπε να τις δοκιμάσω μόνος μου. Περιττό να πω ότι έχω κολλήσει. Αυτές οι τηγανίτες είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά – είναι πραγματικά φτιαγμένες με μπανάνες και αυγά, χωρίς κόλπα. Φαίνεται ότι θα καταλήξετε με ομελέτα-αυγά μπανάνας, αλλά το τελικό προϊόν μοιάζει πραγματικά με τηγανίτα,ζεστό και χρυσαφί, με τραγανές άκρες.

 

Έχουν πραγματικά γεύση σαν τηγανίτες;

Πρόκειται για τηγανίτες με την έννοια ότι μαγειρεύονται σε εστίες μαγειρέματος και είναι υπέροχα περιχυμένες με σιρόπι, αλλά σίγουρα δεν αντικαθιστούν την αγαπημένη σας παραδοσιακή συνταγή για τηγανίτες. Αλλά μην απογοητεύεστε – είναι κάτι περισσότερο.

Επίσης, έχουν σίγουρα γεύση σαν μπανάνα, οπότε αν δεν είστε λάτρης αυτής της γεύσης, αυτή η συνταγή δεν θα είναι για εσάς. Υπάρχουν επίσης δεκάδες τρόποι για να τα ντύσετε αν θέλετε να προσθέσετε μερικά ακόμα υλικά. Μια πρέζα μπέικιν πάουντερ θα τα κάνει πιο αφράτα και λίγη βανίλια ή μέλι συμβάλλει στην ολοκλήρωση της γεύσης.

Πώς να αναποδογυρίσετε τηγανίτες μπανάνας

Αν και αυτές οι τηγανίτες είναι απίστευτα απλές, υπάρχει ένα μέρος όπου νομίζω ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα – γυρνώντας τα στην εστία για να ψήσετε τη δεύτερη πλευρά. Οι τηγανίτες είναι πολύ ρευστοί και η δομή είναι αρκετά λεπτή, οπότε αν κάνετε μια γρήγορη σέσουλα και αναποδογυρίζετε όπως κάνετε με τις κανονικές τηγανίτες, αυτές τείνουν να τσαλακώνονται ή να διασπώνται.

Κρατήστε τα μικρά.

Πρώτα απ ‘όλα, κρατήστε τις τηγανίτες σας αρκετά μικρές. Όχι μόνο μαγειρεύονται πιο γρήγορα, αλλά είναι πιο εύκολο να αναποδογυριστούν. Χρησιμοποιώ περίπου δύο κουταλιές της σούπας κουρκούτι για κάθε τηγανίτα, που κάνει μια τηγανίτα 3 έως 4 ιντσών.

 Συμβουλές!

Όσον αφορά την ανατροπή, ορίστε τι λειτουργεί για μένα:

  • Αφήστε τις τηγανίτες να ψηθούν από την πρώτη πλευρά μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει αρκετά (σηκώστε μια γωνία και κρυφοκοιτάξτε) και έως ότου οι άκρες αρχίσουν να φαίνονται σταθερές, αλλά η μέση είναι ακόμα χαλαρή σαν το Jell-O που μόλις έχει στρώσει.
  • Δουλέψτε απαλά μια σπάτουλα περίπου στα μισά του δρόμου κάτω από τη τηγανίτα και, στη συνέχεια, ανασηκώστε μέχρι το μισό της τηγανίτας που δεν στηρίζεται μόλις μόλις βγει από το τηγάνι.
  • Βάλτε τη τηγανίτα πίσω στο τηγάνι από την άλλη πλευρά. Κάποιο από το χαλαρό κουρκούτι πιθανότατα θα χυθεί στο τηγάνι καθώς το κάνετε αυτό. απλά φροντίστε να βάλετε τη τηγανίτα πάνω από το χυμένο.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί η δεύτερη πλευρά, οι τηγανίτες είναι πολύ πιο εύκολο να σβήσουν και να αναποδογυριστούν, εάν χρειάζεται επιπλέον χτύπημα.

Χρησιμοποιήστε μια λεπτή σπάτουλα.

Η χρήση μιας πολύ λεπτής σπάτουλας βοηθάει και εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε γευτεί ποτέ!

Συνταγή ημέρας: νοστιμιές με ρόδι γι΄όλο τον χρόνο

Για ποιους λόγους πρέπει να τρώμε μπανάνα κάθε εβδομάδα;

Δημιουργήστε ένα υπέροχο ψωμί μπανάνας για το πρωινό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon