Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πάνκεϊκ: Πως να φτιάξετε pancakes μπανάνας με δυο μόνο υλικά

Πάνκεϊκ: Πως να φτιάξετε pancakes μπανάνας με δυο μόνο υλικά

Πάνκεϊκ: Θέλετε κάτι γλυκό και δεν έχετε πολλά υλικά στο σπίτι εδώ θα βρείτε την πιο εύκολη συνταγή για πάνκεϊκ.



Αυτές οι τηγανίτες με μπανάνα δύο συστατικών κάνουν το γύρο του διαδικτύου εδώ και αρκετά χρόνια, πρώτα σε ιστότοπους γυμναστικής (πρωτεΐνη! χαμηλά λιπαρά!) και στη συνέχεια σε ιστότοπους γονέων ( φιλικές προς τα παιδιά !). Οι θεάσεις τελικά έφτασαν σε κρίσιμη μάζα και έπρεπε να τις δοκιμάσω μόνος μου. Περιττό να πω ότι έχω κολλήσει. Αυτές οι τηγανίτες είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά – είναι πραγματικά φτιαγμένες με μπανάνες και αυγά, χωρίς κόλπα. Φαίνεται ότι θα καταλήξετε με ομελέτα-αυγά μπανάνας, αλλά το τελικό προϊόν μοιάζει πραγματικά με τηγανίτα,ζεστό και χρυσαφί, με τραγανές άκρες.


 

Έχουν πραγματικά γεύση σαν τηγανίτες;

Πρόκειται για τηγανίτες με την έννοια ότι μαγειρεύονται σε εστίες μαγειρέματος και είναι υπέροχα περιχυμένες με σιρόπι, αλλά σίγουρα δεν αντικαθιστούν την αγαπημένη σας παραδοσιακή συνταγή για τηγανίτες. Αλλά μην απογοητεύεστε – είναι κάτι περισσότερο.

Επίσης, έχουν σίγουρα γεύση σαν μπανάνα, οπότε αν δεν είστε λάτρης αυτής της γεύσης, αυτή η συνταγή δεν θα είναι για εσάς. Υπάρχουν επίσης δεκάδες τρόποι για να τα ντύσετε αν θέλετε να προσθέσετε μερικά ακόμα υλικά. Μια πρέζα μπέικιν πάουντερ θα τα κάνει πιο αφράτα και λίγη βανίλια ή μέλι συμβάλλει στην ολοκλήρωση της γεύσης.

Πώς να αναποδογυρίσετε τηγανίτες μπανάνας

Αν και αυτές οι τηγανίτες είναι απίστευτα απλές, υπάρχει ένα μέρος όπου νομίζω ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα – γυρνώντας τα στην εστία για να ψήσετε τη δεύτερη πλευρά. Οι τηγανίτες είναι πολύ ρευστοί και η δομή είναι αρκετά λεπτή, οπότε αν κάνετε μια γρήγορη σέσουλα και αναποδογυρίζετε όπως κάνετε με τις κανονικές τηγανίτες, αυτές τείνουν να τσαλακώνονται ή να διασπώνται.

Κρατήστε τα μικρά.

Πρώτα απ ‘όλα, κρατήστε τις τηγανίτες σας αρκετά μικρές. Όχι μόνο μαγειρεύονται πιο γρήγορα, αλλά είναι πιο εύκολο να αναποδογυριστούν. Χρησιμοποιώ περίπου δύο κουταλιές της σούπας κουρκούτι για κάθε τηγανίτα, που κάνει μια τηγανίτα 3 έως 4 ιντσών.

 Συμβουλές!

Όσον αφορά την ανατροπή, ορίστε τι λειτουργεί για μένα:

  • Αφήστε τις τηγανίτες να ψηθούν από την πρώτη πλευρά μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει αρκετά (σηκώστε μια γωνία και κρυφοκοιτάξτε) και έως ότου οι άκρες αρχίσουν να φαίνονται σταθερές, αλλά η μέση είναι ακόμα χαλαρή σαν το Jell-O που μόλις έχει στρώσει.
  • Δουλέψτε απαλά μια σπάτουλα περίπου στα μισά του δρόμου κάτω από τη τηγανίτα και, στη συνέχεια, ανασηκώστε μέχρι το μισό της τηγανίτας που δεν στηρίζεται μόλις μόλις βγει από το τηγάνι.
  • Βάλτε τη τηγανίτα πίσω στο τηγάνι από την άλλη πλευρά. Κάποιο από το χαλαρό κουρκούτι πιθανότατα θα χυθεί στο τηγάνι καθώς το κάνετε αυτό. απλά φροντίστε να βάλετε τη τηγανίτα πάνω από το χυμένο.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί η δεύτερη πλευρά, οι τηγανίτες είναι πολύ πιο εύκολο να σβήσουν και να αναποδογυριστούν, εάν χρειάζεται επιπλέον χτύπημα.

Χρησιμοποιήστε μια λεπτή σπάτουλα.

Η χρήση μιας πολύ λεπτής σπάτουλας βοηθάει και εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε γευτεί ποτέ!

Συνταγή ημέρας: νοστιμιές με ρόδι γι΄όλο τον χρόνο

Για ποιους λόγους πρέπει να τρώμε μπανάνα κάθε εβδομάδα;

Δημιουργήστε ένα υπέροχο ψωμί μπανάνας για το πρωινό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon