Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pandebono αμύγδαλο: Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Pandebono αμύγδαλο: Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Pandebono αμύγδαλο: Τα Pandebono λόγω των συγκεκριμένων ειδών αλευριού είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και αλμυρό και αν επισκεφθείτε την Κολομβία μπορεί να τα βρείτε και γεμιστά με διάφορες αλμυρές πάστες όπως πάστα ελιάς η πάστα αμυγδάλου.


Το Pandebono είναι ένα είδος κολομβιανού ψωμιού με τυρί, το οποίο ψήνεται και φτιάχνεται από ένα αλεύρι που ονομάζεται γιούκα και από αλεύρι κονιμέαλ. Αν και το pandebono το απολαμβάνουν σε όλη την Κολομβία, προέρχονται από την περιοχή Valle De Cauca ενός μικρού χωριού της χώρας. Έχουν συνήθως το μέγεθος μικρών ρολών, αλλά πολλοί τα φτιάχνουν και σε σχήμα ντόνατ με μια τρύπα στη μέση ή απολύτως στρογγυλά. Περιλαμβάνονται συνήθως για πρωινό συνοδευόμενα από ζεστή σοκολάτα, αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σαν ένα υγιεινό σνακ! Το Pandebono λόγω των συγκεκριμένων ειδών αλευριού είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και αλμυρό και αν επισκεφθείτε την Κολομβία μπορεί να τα βρείτε και γεμιστό με διάφορες αλμυρές πάστες όπως πάστα ελιάς η πάστα αμυγδάλου.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • 1 ¼ του φλυτζανιού μαλακό τυρί ή αν βρείτε το queso blanco που είναι ισπανικό τυρί
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα
  • 1 αυγό
  • ⅔ του φλιτζανιού αλεύρι γιούκα
  • ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • ¼ φλιτζάνι λευκό προμαγειρεμένο καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλιές της σούπας vegan βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες παρασκευής:

Αφού τα συγκεντρώσετε πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Στο multi βάζετε το queso blanco, τη φέτα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το τυρί να γίνει ψιλόκομμένο. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγό. Έπειτα  προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε. Μόλις ενσωματωθεί το αυγό, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη ζύμη με το ηλεκτρικό μίξερ και προσθέτουμε αργά το γάλα αμυγδάλου για να υγρανθεί η ζύμη. Φροντίστε να προσθέσετε σιγά σιγά το γάλα αμυγδάλου 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο μαλακή. Μόλις γίνει μία μάζα αρχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια. Όταν τελειώσετε σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε τη για 10 λεπτά. Μετά αρχίστε να τυλίγετε σε μπαλάκια. Λαδώστε ελαφρά το ταψί που θα τα βάλετε και ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε τα pandebonos από το φούρνο και τα αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα προσφέρετε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ινδικό γλυκό με αμύγδαλο και ricotta

Μια συνήθιστη ροζ πίτα με ραβέντι και αμύγδαλο

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon