Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pandebono αμύγδαλο: Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Pandebono αμύγδαλο: Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Pandebono αμύγδαλο: Τα Pandebono λόγω των συγκεκριμένων ειδών αλευριού είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και αλμυρό και αν επισκεφθείτε την Κολομβία μπορεί να τα βρείτε και γεμιστά με διάφορες αλμυρές πάστες όπως πάστα ελιάς η πάστα αμυγδάλου.



Το Pandebono είναι ένα είδος κολομβιανού ψωμιού με τυρί, το οποίο ψήνεται και φτιάχνεται από ένα αλεύρι που ονομάζεται γιούκα και από αλεύρι κονιμέαλ. Αν και το pandebono το απολαμβάνουν σε όλη την Κολομβία, προέρχονται από την περιοχή Valle De Cauca ενός μικρού χωριού της χώρας. Έχουν συνήθως το μέγεθος μικρών ρολών, αλλά πολλοί τα φτιάχνουν και σε σχήμα ντόνατ με μια τρύπα στη μέση ή απολύτως στρογγυλά. Περιλαμβάνονται συνήθως για πρωινό συνοδευόμενα από ζεστή σοκολάτα, αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σαν ένα υγιεινό σνακ! Το Pandebono λόγω των συγκεκριμένων ειδών αλευριού είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και αλμυρό και αν επισκεφθείτε την Κολομβία μπορεί να τα βρείτε και γεμιστό με διάφορες αλμυρές πάστες όπως πάστα ελιάς η πάστα αμυγδάλου.


Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • 1 ¼ του φλυτζανιού μαλακό τυρί ή αν βρείτε το queso blanco που είναι ισπανικό τυρί
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα
  • 1 αυγό
  • ⅔ του φλιτζανιού αλεύρι γιούκα
  • ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • ¼ φλιτζάνι λευκό προμαγειρεμένο καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλιές της σούπας vegan βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες παρασκευής:

Αφού τα συγκεντρώσετε πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Στο multi βάζετε το queso blanco, τη φέτα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το τυρί να γίνει ψιλόκομμένο. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγό. Έπειτα  προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε. Μόλις ενσωματωθεί το αυγό, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη ζύμη με το ηλεκτρικό μίξερ και προσθέτουμε αργά το γάλα αμυγδάλου για να υγρανθεί η ζύμη. Φροντίστε να προσθέσετε σιγά σιγά το γάλα αμυγδάλου 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο μαλακή. Μόλις γίνει μία μάζα αρχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια. Όταν τελειώσετε σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε τη για 10 λεπτά. Μετά αρχίστε να τυλίγετε σε μπαλάκια. Λαδώστε ελαφρά το ταψί που θα τα βάλετε και ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε τα pandebonos από το φούρνο και τα αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα προσφέρετε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ινδικό γλυκό με αμύγδαλο και ricotta

Μια συνήθιστη ροζ πίτα με ραβέντι και αμύγδαλο

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon