Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pandebono αμύγδαλο: Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Pandebono αμύγδαλο: Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Pandebono αμύγδαλο: Τα Pandebono λόγω των συγκεκριμένων ειδών αλευριού είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και αλμυρό και αν επισκεφθείτε την Κολομβία μπορεί να τα βρείτε και γεμιστά με διάφορες αλμυρές πάστες όπως πάστα ελιάς η πάστα αμυγδάλου.


Το Pandebono είναι ένα είδος κολομβιανού ψωμιού με τυρί, το οποίο ψήνεται και φτιάχνεται από ένα αλεύρι που ονομάζεται γιούκα και από αλεύρι κονιμέαλ. Αν και το pandebono το απολαμβάνουν σε όλη την Κολομβία, προέρχονται από την περιοχή Valle De Cauca ενός μικρού χωριού της χώρας. Έχουν συνήθως το μέγεθος μικρών ρολών, αλλά πολλοί τα φτιάχνουν και σε σχήμα ντόνατ με μια τρύπα στη μέση ή απολύτως στρογγυλά. Περιλαμβάνονται συνήθως για πρωινό συνοδευόμενα από ζεστή σοκολάτα, αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σαν ένα υγιεινό σνακ! Το Pandebono λόγω των συγκεκριμένων ειδών αλευριού είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και αλμυρό και αν επισκεφθείτε την Κολομβία μπορεί να τα βρείτε και γεμιστό με διάφορες αλμυρές πάστες όπως πάστα ελιάς η πάστα αμυγδάλου.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • 1 ¼ του φλυτζανιού μαλακό τυρί ή αν βρείτε το queso blanco που είναι ισπανικό τυρί
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα
  • 1 αυγό
  • ⅔ του φλιτζανιού αλεύρι γιούκα
  • ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • ¼ φλιτζάνι λευκό προμαγειρεμένο καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλιές της σούπας vegan βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες παρασκευής:

Αφού τα συγκεντρώσετε πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Στο multi βάζετε το queso blanco, τη φέτα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το τυρί να γίνει ψιλόκομμένο. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγό. Έπειτα  προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε. Μόλις ενσωματωθεί το αυγό, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη ζύμη με το ηλεκτρικό μίξερ και προσθέτουμε αργά το γάλα αμυγδάλου για να υγρανθεί η ζύμη. Φροντίστε να προσθέσετε σιγά σιγά το γάλα αμυγδάλου 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο μαλακή. Μόλις γίνει μία μάζα αρχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια. Όταν τελειώσετε σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε τη για 10 λεπτά. Μετά αρχίστε να τυλίγετε σε μπαλάκια. Λαδώστε ελαφρά το ταψί που θα τα βάλετε και ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε τα pandebonos από το φούρνο και τα αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα προσφέρετε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ινδικό γλυκό με αμύγδαλο και ricotta

Μια συνήθιστη ροζ πίτα με ραβέντι και αμύγδαλο

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon