Pandebono αμύγδαλο: Τα Pandebono λόγω των συγκεκριμένων ειδών αλευριού είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και αλμυρό και αν επισκεφθείτε την Κολομβία μπορεί να τα βρείτε και γεμιστά με διάφορες αλμυρές πάστες όπως πάστα ελιάς η πάστα αμυγδάλου.
Το Pandebono είναι ένα είδος κολομβιανού ψωμιού με τυρί, το οποίο ψήνεται και φτιάχνεται από ένα αλεύρι που ονομάζεται γιούκα και από αλεύρι κονιμέαλ. Αν και το pandebono το απολαμβάνουν σε όλη την Κολομβία, προέρχονται από την περιοχή Valle De Cauca ενός μικρού χωριού της χώρας. Έχουν συνήθως το μέγεθος μικρών ρολών, αλλά πολλοί τα φτιάχνουν και σε σχήμα ντόνατ με μια τρύπα στη μέση ή απολύτως στρογγυλά. Περιλαμβάνονται συνήθως για πρωινό συνοδευόμενα από ζεστή σοκολάτα, αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σαν ένα υγιεινό σνακ! Το Pandebono λόγω των συγκεκριμένων ειδών αλευριού είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και αλμυρό και αν επισκεφθείτε την Κολομβία μπορεί να τα βρείτε και γεμιστό με διάφορες αλμυρές πάστες όπως πάστα ελιάς η πάστα αμυγδάλου.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
- 1 ¼ του φλυτζανιού μαλακό τυρί ή αν βρείτε το queso blanco που είναι ισπανικό τυρί
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα
- 1 αυγό
- ⅔ του φλιτζανιού αλεύρι γιούκα
- ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- ¼ φλιτζάνι λευκό προμαγειρεμένο καλαμποκάλευρο
- 2 κουταλιές της σούπας vegan βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες παρασκευής:
Αφού τα συγκεντρώσετε πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Στο multi βάζετε το queso blanco, τη φέτα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το τυρί να γίνει ψιλόκομμένο. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγό. Έπειτα προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε. Μόλις ενσωματωθεί το αυγό, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη ζύμη με το ηλεκτρικό μίξερ και προσθέτουμε αργά το γάλα αμυγδάλου για να υγρανθεί η ζύμη. Φροντίστε να προσθέσετε σιγά σιγά το γάλα αμυγδάλου 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο μαλακή. Μόλις γίνει μία μάζα αρχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια. Όταν τελειώσετε σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε τη για 10 λεπτά. Μετά αρχίστε να τυλίγετε σε μπαλάκια. Λαδώστε ελαφρά το ταψί που θα τα βάλετε και ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε τα pandebonos από το φούρνο και τα αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα προσφέρετε.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube