Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pandebono αμύγδαλο: Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Pandebono αμύγδαλο: Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Pandebono αμύγδαλο: Τα Pandebono λόγω των συγκεκριμένων ειδών αλευριού είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και αλμυρό και αν επισκεφθείτε την Κολομβία μπορεί να τα βρείτε και γεμιστά με διάφορες αλμυρές πάστες όπως πάστα ελιάς η πάστα αμυγδάλου.

Το Pandebono είναι ένα είδος κολομβιανού ψωμιού με τυρί, το οποίο ψήνεται και φτιάχνεται από ένα αλεύρι που ονομάζεται γιούκα και από αλεύρι κονιμέαλ. Αν και το pandebono το απολαμβάνουν σε όλη την Κολομβία, προέρχονται από την περιοχή Valle De Cauca ενός μικρού χωριού της χώρας. Έχουν συνήθως το μέγεθος μικρών ρολών, αλλά πολλοί τα φτιάχνουν και σε σχήμα ντόνατ με μια τρύπα στη μέση ή απολύτως στρογγυλά. Περιλαμβάνονται συνήθως για πρωινό συνοδευόμενα από ζεστή σοκολάτα, αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σαν ένα υγιεινό σνακ! Το Pandebono λόγω των συγκεκριμένων ειδών αλευριού είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και αλμυρό και αν επισκεφθείτε την Κολομβία μπορεί να τα βρείτε και γεμιστό με διάφορες αλμυρές πάστες όπως πάστα ελιάς η πάστα αμυγδάλου.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • 1 ¼ του φλυτζανιού μαλακό τυρί ή αν βρείτε το queso blanco που είναι ισπανικό τυρί
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα
  • 1 αυγό
  • ⅔ του φλιτζανιού αλεύρι γιούκα
  • ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • ¼ φλιτζάνι λευκό προμαγειρεμένο καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλιές της σούπας vegan βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες παρασκευής:

Αφού τα συγκεντρώσετε πρέπει να προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Στο multi βάζετε το queso blanco, τη φέτα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το τυρί να γίνει ψιλόκομμένο. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγό. Έπειτα  προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε. Μόλις ενσωματωθεί το αυγό, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη ζύμη με το ηλεκτρικό μίξερ και προσθέτουμε αργά το γάλα αμυγδάλου για να υγρανθεί η ζύμη. Φροντίστε να προσθέσετε σιγά σιγά το γάλα αμυγδάλου 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο μαλακή. Μόλις γίνει μία μάζα αρχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια. Όταν τελειώσετε σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε τη για 10 λεπτά. Μετά αρχίστε να τυλίγετε σε μπαλάκια. Λαδώστε ελαφρά το ταψί που θα τα βάλετε και ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε τα pandebonos από το φούρνο και τα αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα προσφέρετε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ινδικό γλυκό με αμύγδαλο και ricotta

Μια συνήθιστη ροζ πίτα με ραβέντι και αμύγδαλο

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απόλαυστικό σπιτικό burger με αγνά υλικά

Σπιτικό Burger: Τα σπιτικά μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Close Icon