Pancakes: Απολαύστε τις σπιτικές τηγανίτες σας και μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με γαρνιτούρες και παραλλαγές που ταιριάζουν στο γούστο σας!
Η παρασκευή τηγανιτών είναι μια απολαυστική και απλή διαδικασία που οδηγεί σε μια νόστιμη απόλαυση πρωινού. Είτε είστε έμπειρος σεφ είτε αρχάριος στην κουζίνα, ακολουθεί ένας βήμα προς βήμα οδηγός για να φτιάξετε αφράτες, χρυσές τηγανίτες.
Pancakes
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 φλιτζανιού βουτυρόγαλα
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- Προαιρετικά: Εκχύλισμα βανίλιας, βατόμουρα, τσιπς σοκολάτας ή άλλα μείγματα
Οδηγίες παρασκευής:
- Ετοιμάστε Υλικά:
Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα συστατικά και μετρήστε τα με ακρίβεια. Έχοντας τα πάντα έτοιμα θα απλοποιήσει τη διαδικασία παρασκευής τηγανίτας. - Προθερμάνετε το ταψί ή το τηγάνι:
Προθερμαίνουμε ένα ταψί ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Εάν χρησιμοποιείτε ταψί, ρυθμίστε το σε περίπου 350°F (175°C). - Ανακατεύουμε ξηρά υλικά:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αυτό εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή των διογκωτικών παραγόντων και της γλυκύτητας. - Συνδυάστε τα υγρά συστατικά:
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το βουτυρόγαλα, το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Για πρόσθετη γεύση, μπορείτε να συμπεριλάβετε μια βουτιά εκχύλισμα βανίλιας. - Συνδυάστε υγρά και ξηρά συστατικά:
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. μερικά κομμάτια είναι τέλεια και θα έχουν ως αποτέλεσμα πιο αφράτες τηγανίτες. - Αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί:
Αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Αυτό δίνει στο μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα χρόνο να αντιδράσουν, συμβάλλοντας περαιτέρω στο αφράτο των τηγανιτών. - Προετοιμάστε το ταψί ή το τηγάνι:
Αλείφουμε ελαφρά το ταψί ή το ταψί με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος. Εάν χρησιμοποιείτε αντικολλητική επιφάνεια, μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο γράσο. - Μαγειρέψτε τις τηγανίτες:
Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι κουρκούτι για κάθε τηγανίτα στο προθερμασμένο ταψί ή τηγάνι. Εάν προσθέτετε βατόμουρα, κομματάκια σοκολάτας ή άλλα μείγματα, πασπαλίστε τα πάνω στο κουρκούτι. - Παρακολουθήστε για Bubbles:
Καθώς ψήνονται οι τηγανίτες, στην επιφάνεια θα σχηματιστούν μικροσκοπικές φυσαλίδες. Όταν οι άκρες αρχίσουν να φαίνονται σταθερές και οι φυσαλίδες σκάσουν, ήρθε η ώρα να αναποδογυρίσετε τις τηγανίτες. - Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά:
Αναποδογυρίστε προσεκτικά κάθε τηγανίτα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Μαγειρέψτε για επιπλέον 1-2 λεπτά από την άλλη πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. - Διατηρείται ζεστό και σερβίρετε:
Καθώς μαγειρεύετε παρτίδες τηγανιτών, μπορείτε να τις διατηρήσετε ζεστές σε φούρνο χαμηλής θερμοκρασίας (περίπου 200°F ή 95°C). Μόλις γίνουν όλες οι τηγανίτες, σερβίρετέ τες με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις, όπως σιρόπι σφενδάμου, σαντιγί ή φρέσκα φρούτα.
Απολαύστε τις σπιτικές τηγανίτες σας και μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με γαρνιτούρες και παραλλαγές που ταιριάζουν στο γούστο σας!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube