Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Pancakes: Δημιουργήστε τις δικές σας νόστιμες τηγανίτες

Pancakes: Δημιουργήστε τις δικές σας νόστιμες τηγανίτες

Pancakes: Απολαύστε τις σπιτικές τηγανίτες σας και μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με γαρνιτούρες και παραλλαγές που ταιριάζουν στο γούστο σας!


Η παρασκευή τηγανιτών είναι μια απολαυστική και απλή διαδικασία που οδηγεί σε μια νόστιμη απόλαυση πρωινού. Είτε είστε έμπειρος σεφ είτε αρχάριος στην κουζίνα, ακολουθεί ένας βήμα προς βήμα οδηγός για να φτιάξετε αφράτες, χρυσές τηγανίτες.

Pancakes

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού βουτυρόγαλα
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • Προαιρετικά: Εκχύλισμα βανίλιας, βατόμουρα, τσιπς σοκολάτας ή άλλα μείγματα

Οδηγίες παρασκευής:

  • Ετοιμάστε Υλικά:
    Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα συστατικά και μετρήστε τα με ακρίβεια. Έχοντας τα πάντα έτοιμα θα απλοποιήσει τη διαδικασία παρασκευής τηγανίτας.
  • Προθερμάνετε το ταψί ή το τηγάνι:
    Προθερμαίνουμε ένα ταψί ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Εάν χρησιμοποιείτε ταψί, ρυθμίστε το σε περίπου 350°F (175°C).
  • Ανακατεύουμε ξηρά υλικά:
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αυτό εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή των διογκωτικών παραγόντων και της γλυκύτητας.
  • Συνδυάστε τα υγρά συστατικά:
    Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το βουτυρόγαλα, το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Για πρόσθετη γεύση, μπορείτε να συμπεριλάβετε μια βουτιά εκχύλισμα βανίλιας.
  • Συνδυάστε υγρά και ξηρά συστατικά:
    Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. μερικά κομμάτια είναι τέλεια και θα έχουν ως αποτέλεσμα πιο αφράτες τηγανίτες.
  • Αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί:
    Αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Αυτό δίνει στο μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα χρόνο να αντιδράσουν, συμβάλλοντας περαιτέρω στο αφράτο των τηγανιτών.
  • Προετοιμάστε το ταψί ή το τηγάνι:
    Αλείφουμε ελαφρά το ταψί ή το ταψί με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος. Εάν χρησιμοποιείτε αντικολλητική επιφάνεια, μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο γράσο.
  • Μαγειρέψτε τις τηγανίτες:
    Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι κουρκούτι για κάθε τηγανίτα στο προθερμασμένο ταψί ή τηγάνι. Εάν προσθέτετε βατόμουρα, κομματάκια σοκολάτας ή άλλα μείγματα, πασπαλίστε τα πάνω στο κουρκούτι.
  • Παρακολουθήστε για Bubbles:
    Καθώς ψήνονται οι τηγανίτες, στην επιφάνεια θα σχηματιστούν μικροσκοπικές φυσαλίδες. Όταν οι άκρες αρχίσουν να φαίνονται σταθερές και οι φυσαλίδες σκάσουν, ήρθε η ώρα να αναποδογυρίσετε τις τηγανίτες.
  • Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά:
    Αναποδογυρίστε προσεκτικά κάθε τηγανίτα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Μαγειρέψτε για επιπλέον 1-2 λεπτά από την άλλη πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
  • Διατηρείται ζεστό και σερβίρετε:
    Καθώς μαγειρεύετε παρτίδες τηγανιτών, μπορείτε να τις διατηρήσετε ζεστές σε φούρνο χαμηλής θερμοκρασίας (περίπου 200°F ή 95°C). Μόλις γίνουν όλες οι τηγανίτες, σερβίρετέ τες με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις, όπως σιρόπι σφενδάμου, σαντιγί ή φρέσκα φρούτα.

Απολαύστε τις σπιτικές τηγανίτες σας και μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με γαρνιτούρες και παραλλαγές που ταιριάζουν στο γούστο σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φοινικέλαιο: Όλη η αλήθεια για την υγεία μας

Η μετάβαση σε υγιεινές τροφές στα 40 σας μπορεί να παρατείνει τη ζωή κατά 10 χρόνια

Ξερά σύκα: Γνωρίστε τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά τους

Βασιλικός: Φυσικός θησαυρός απέναντι στις στομαχικές διαταραχές

Επιστήμονες ανακαλύπτουν πιθανή εγκεφαλική σύνδεση μεταξύ του στρες και της συναισθηματικής διατροφής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon