Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πανακότα: Μια δροσερή πανακότα αμυγδάλου με φράουλες

Πανακότα: Μια δροσερή πανακότα αμυγδάλου με φράουλες

Πανακότα: Πολύ ωραίο επιδόρπιο για μεγάλες καλοκαιρινές νύχτες, καθώς και αρκετά ελαφρύ για να το απολαύσετε αργά το βράδυ, όταν έχετε τις καλύτερες φράουλες.


Όταν πρόκειται για τη σωστή υφή μιας πανακότας, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ λεπτής και δροσιστικής και βαριάς και μαστιχωτής (συνήθως αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης ζελατίνης ή κρέμας). Πολύ ωραίο επιδόρπιο για μεγάλες καλοκαιρινές νύχτες, καθώς και αρκετά ελαφρύ για να το απολαύσετε αργά το βράδυ, όταν έχετε τις καλύτερες φράουλες. Χρησιμοποιήστε τα εμποτισμένα αμύγδαλα αφού τα στραγγίσετε, ρίχνοντάς τα σε λίγη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τα ψήνετε μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν τραγανά.

  • 100 γρ αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα
  • 180 ml πλήρες γάλα
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ φράουλες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

 

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στους 170C  για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μόλις βράσει ο ατμός, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να εμποτιστεί για μία ώρα. Στραγγίζουμε τα αμύγδαλα από μια σήτα (κρατάμε τους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα) και μετά ζυγίζουμε το υγρό. Συμπληρώστε μέχρι τα 500 ml με περισσότερη κρέμα, αν χρειάζεται.

Ενώνουμε τα στραγγισμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη άχνη, τα σκορπίζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν παντού.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και, αφού μαλακώσει, στύβουμε το περιττό νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα/κρέμα μέχρι να βράσουν στον ατμό και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας να διαλυθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη ζελατίνη μέχρι να διαλυθεί.

Μοιράστε το μείγμα ανάμεσα σε καλούπια δαριόλ ή μπολ για επιδόρπιο, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο για τέσσερις έως έξι ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε παγωμένο με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η κατανάλωση γλυκών μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους;

Φτιάξτε ένα υπέροχο παντεσπάνι με σιρόπι

Μπορούμε να φτιάξουμε παγωτό σε 5 λεπτά; [vid]

Tepache: Ένα δροσιστικό ρόφημα από το Μεξικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon