Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πανακότα: Μια δροσερή πανακότα αμυγδάλου με φράουλες

Πανακότα: Μια δροσερή πανακότα αμυγδάλου με φράουλες

Πανακότα: Πολύ ωραίο επιδόρπιο για μεγάλες καλοκαιρινές νύχτες, καθώς και αρκετά ελαφρύ για να το απολαύσετε αργά το βράδυ, όταν έχετε τις καλύτερες φράουλες.


Όταν πρόκειται για τη σωστή υφή μιας πανακότας, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ λεπτής και δροσιστικής και βαριάς και μαστιχωτής (συνήθως αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης ζελατίνης ή κρέμας). Πολύ ωραίο επιδόρπιο για μεγάλες καλοκαιρινές νύχτες, καθώς και αρκετά ελαφρύ για να το απολαύσετε αργά το βράδυ, όταν έχετε τις καλύτερες φράουλες. Χρησιμοποιήστε τα εμποτισμένα αμύγδαλα αφού τα στραγγίσετε, ρίχνοντάς τα σε λίγη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τα ψήνετε μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν τραγανά.

  • 100 γρ αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα
  • 180 ml πλήρες γάλα
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ φράουλες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

 

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στους 170C  για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μόλις βράσει ο ατμός, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να εμποτιστεί για μία ώρα. Στραγγίζουμε τα αμύγδαλα από μια σήτα (κρατάμε τους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα) και μετά ζυγίζουμε το υγρό. Συμπληρώστε μέχρι τα 500 ml με περισσότερη κρέμα, αν χρειάζεται.

Ενώνουμε τα στραγγισμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη άχνη, τα σκορπίζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν παντού.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και, αφού μαλακώσει, στύβουμε το περιττό νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα/κρέμα μέχρι να βράσουν στον ατμό και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας να διαλυθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη ζελατίνη μέχρι να διαλυθεί.

Μοιράστε το μείγμα ανάμεσα σε καλούπια δαριόλ ή μπολ για επιδόρπιο, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο για τέσσερις έως έξι ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε παγωμένο με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η κατανάλωση γλυκών μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους;

Φτιάξτε ένα υπέροχο παντεσπάνι με σιρόπι

Μπορούμε να φτιάξουμε παγωτό σε 5 λεπτά; [vid]

Tepache: Ένα δροσιστικό ρόφημα από το Μεξικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon