Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πανακότα: Μια δροσερή πανακότα αμυγδάλου με φράουλες

Πανακότα: Μια δροσερή πανακότα αμυγδάλου με φράουλες

Πανακότα: Πολύ ωραίο επιδόρπιο για μεγάλες καλοκαιρινές νύχτες, καθώς και αρκετά ελαφρύ για να το απολαύσετε αργά το βράδυ, όταν έχετε τις καλύτερες φράουλες.

Όταν πρόκειται για τη σωστή υφή μιας πανακότας, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ λεπτής και δροσιστικής και βαριάς και μαστιχωτής (συνήθως αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης ζελατίνης ή κρέμας). Πολύ ωραίο επιδόρπιο για μεγάλες καλοκαιρινές νύχτες, καθώς και αρκετά ελαφρύ για να το απολαύσετε αργά το βράδυ, όταν έχετε τις καλύτερες φράουλες. Χρησιμοποιήστε τα εμποτισμένα αμύγδαλα αφού τα στραγγίσετε, ρίχνοντάς τα σε λίγη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τα ψήνετε μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν τραγανά.

  • 100 γρ αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα
  • 180 ml πλήρες γάλα
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ φράουλες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

 

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στους 170C  για 15-18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μόλις βράσει ο ατμός, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να εμποτιστεί για μία ώρα. Στραγγίζουμε τα αμύγδαλα από μια σήτα (κρατάμε τους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα) και μετά ζυγίζουμε το υγρό. Συμπληρώστε μέχρι τα 500 ml με περισσότερη κρέμα, αν χρειάζεται.

Ενώνουμε τα στραγγισμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη άχνη, τα σκορπίζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν παντού.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και, αφού μαλακώσει, στύβουμε το περιττό νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα/κρέμα μέχρι να βράσουν στον ατμό και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας να διαλυθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη ζελατίνη μέχρι να διαλυθεί.

Μοιράστε το μείγμα ανάμεσα σε καλούπια δαριόλ ή μπολ για επιδόρπιο, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο για τέσσερις έως έξι ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε παγωμένο με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η κατανάλωση γλυκών μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους;

Φτιάξτε ένα υπέροχο παντεσπάνι με σιρόπι

Μπορούμε να φτιάξουμε παγωτό σε 5 λεπτά; [vid]

Tepache: Ένα δροσιστικό ρόφημα από το Μεξικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon