Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παιδιά χειμώνας: Υγιεινές συνταγές για να αποτρέψετε το κοινό κρυολόγημα και τον βήχα

Παιδιά χειμώνας: Υγιεινές συνταγές για να αποτρέψετε το κοινό κρυολόγημα και τον βήχα

Παιδιά χειμώνας: Καθώς η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα, ο χειμώνας μας αναγκάζει να βγάλουμε θερμάστρες δωματίου, ζεστά ρούχα και οτιδήποτε άλλο. 


Καθώς η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα, ο χειμώνας μας αναγκάζει να βγάλουμε θερμάστρες δωματίου, ζεστά ρούχα και οτιδήποτε άλλο. Ενώ ο ωραίος, αερικός και κρύος καιρός είναι ωραίος, φέρνει μαζί του μια σειρά από προβλήματα υγείας. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα παιδιά γίνονται επιρρεπή στο να αρρωστήσουν με πονόλαιμο, κοινό κρυολόγημα, γρίπη κ.λπ. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να τους προσφέρουμε μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή που κάνει το ανοσοποιητικό τους σύστημα αρκετά ισχυρό για να αντιμετωπίσει το κρύο. Η χειμερινή διατροφή για τα παιδιά πρέπει να είναι ένα κράμα διαφορετικών θρεπτικών συστατικών.

Οι καλύτερες τροφές για προσθήκη στη χειμερινή διατροφή για παιδιά

  • Καρότα

Τα καρότα περιέχουν βήτα-καροτίνη, βιταμίνη Α, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και της όρασης. Επιπλέον, βοηθά στην προστασία των παιδιών από ιογενείς λοιμώξεις.

  • Ημερομηνίες

Οι χουρμάδες περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο, τα οποία βοηθούν να κρατήσουν τα λιλά ζεστά.

  • Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι γνωστό ότι έχουν ιδιότητες παραγωγής θερμότητας. Περιέχει επίσης μια καλή ποσότητα βήτα-καροτίνης και βιταμίνης C που μπορεί να κάνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρότερο.

Υγιεινές συνταγές για προσθήκη στη χειμερινή διατροφή για παιδιά

Ακολουθούν μερικές εξαιρετικά νόστιμες και εύκολες συνταγές που μπορούν να σας βοηθήσουν να εντάξετε στη χειμερινή διατροφή των παιδιών σας:

1. Μάφιν καρότου

Συστατικά

  • Κόκκινο καρότο (τριμμένο) – 1 μπολ
  • Γάλα (συμπυκνωμένο) – 50-60 ml
  • Γάλα σε σκόνη – 20 γραμμάρια
  • Ξηρά φρούτα – λίγα
  • Γάλα – ½ φλιτζάνι

Μέθοδος

1. Παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το τριμμένο καρότο μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.
2. Προσθέστε ½ φλιτζάνι γάλα σε αυτό.
3. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, μετά προσθέτουμε το γάλα σε σκόνη και μαγειρεύουμε καλά.
4. Προσθέστε συμπυκνωμένο γάλα σε αυτό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσει μέτρια πυκνότητα.
5. Μόλις γίνει, κρυώστε το.
6. Απλώνουμε με βούτυρο και αλεύρι σίτου μέσα στη φόρμα για μάφιν. Όχι, ρίξτε το μείγμα καρότου στη φόρμα μέχρι να γεμίσει μισό.
7. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 5 λεπτά. Τοποθετούμε τις φόρμες μέσα στη φριτέζα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
8.Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το σερβίρουμε ζεστό.

2. Σούπα καρότο ψητό

Συστατικά

  • Καρότα κομμένα σε κύβους – 3
  • Βούτυρο – 4 κουταλάκια του γλυκού (κσ)
  • Μαύρο πιπέρι σε σκόνη – πρέζα
  • Κύμινο σε σκόνη – ½ κουτ
  • Μέλι – 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Νερό – 1 φλιτζάνι
  • Ρίγανη – ½ κουτ
  • φρέσκος χυμός λάιμ – 1 κουτ
  • Ζωμός λαχανικών – 1 μπολ
  • Αλάτι – για γεύση
  • Μαγειρικό λάδι – Για άλειμμα

Μέθοδος

1. Ρυθμίστε το φούρνο στους 200°C για προθέρμανση.
2. Αλείφουμε ένα ταψί με μαγειρικό λάδι. Προσθέστε σε αυτό τα καρότα, το πιπέρι και το βούτυρο. Ψήστε μέχρι τα καρότα να γίνουν ανοιχτό καφέ.
3. Προσθέστε το ψημένο καρότο, τη ρίγανη και το νερό στον επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατεύουμε και κάνουμε πουρέ.
4. Προσθέστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε τους σπόρους κύμινου και αφήστε το να σιγοβράσει για ένα λεπτό. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον πουρέ καρότου, το μέλι, το χυμό λάιμ, το πιπέρι, το αλάτι και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5-10 λεπτά.
5. Σερβίρουμε ζεστό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες τροφές δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο;

Η διατροφή των παθογόνων επηρεάζει βαθιά την ανθρώπινη υγεία

Συσχέτιση της κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων με την ψυχική υγεία

Αυγά με βραστές πατάτες: Η τέλεια τροφή για ενέργεια όλη την ημέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon