Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παιδιά χειμώνας: Υγιεινές συνταγές για να αποτρέψετε το κοινό κρυολόγημα και τον βήχα

Παιδιά χειμώνας: Υγιεινές συνταγές για να αποτρέψετε το κοινό κρυολόγημα και τον βήχα

Παιδιά χειμώνας: Καθώς η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα, ο χειμώνας μας αναγκάζει να βγάλουμε θερμάστρες δωματίου, ζεστά ρούχα και οτιδήποτε άλλο. 


Καθώς η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα, ο χειμώνας μας αναγκάζει να βγάλουμε θερμάστρες δωματίου, ζεστά ρούχα και οτιδήποτε άλλο. Ενώ ο ωραίος, αερικός και κρύος καιρός είναι ωραίος, φέρνει μαζί του μια σειρά από προβλήματα υγείας. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα παιδιά γίνονται επιρρεπή στο να αρρωστήσουν με πονόλαιμο, κοινό κρυολόγημα, γρίπη κ.λπ. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να τους προσφέρουμε μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή που κάνει το ανοσοποιητικό τους σύστημα αρκετά ισχυρό για να αντιμετωπίσει το κρύο. Η χειμερινή διατροφή για τα παιδιά πρέπει να είναι ένα κράμα διαφορετικών θρεπτικών συστατικών.

Οι καλύτερες τροφές για προσθήκη στη χειμερινή διατροφή για παιδιά

  • Καρότα

Τα καρότα περιέχουν βήτα-καροτίνη, βιταμίνη Α, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και της όρασης. Επιπλέον, βοηθά στην προστασία των παιδιών από ιογενείς λοιμώξεις.

  • Ημερομηνίες

Οι χουρμάδες περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο, τα οποία βοηθούν να κρατήσουν τα λιλά ζεστά.

  • Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι γνωστό ότι έχουν ιδιότητες παραγωγής θερμότητας. Περιέχει επίσης μια καλή ποσότητα βήτα-καροτίνης και βιταμίνης C που μπορεί να κάνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρότερο.

Υγιεινές συνταγές για προσθήκη στη χειμερινή διατροφή για παιδιά

Ακολουθούν μερικές εξαιρετικά νόστιμες και εύκολες συνταγές που μπορούν να σας βοηθήσουν να εντάξετε στη χειμερινή διατροφή των παιδιών σας:

1. Μάφιν καρότου

Συστατικά

  • Κόκκινο καρότο (τριμμένο) – 1 μπολ
  • Γάλα (συμπυκνωμένο) – 50-60 ml
  • Γάλα σε σκόνη – 20 γραμμάρια
  • Ξηρά φρούτα – λίγα
  • Γάλα – ½ φλιτζάνι

Μέθοδος

1. Παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το τριμμένο καρότο μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.
2. Προσθέστε ½ φλιτζάνι γάλα σε αυτό.
3. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, μετά προσθέτουμε το γάλα σε σκόνη και μαγειρεύουμε καλά.
4. Προσθέστε συμπυκνωμένο γάλα σε αυτό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσει μέτρια πυκνότητα.
5. Μόλις γίνει, κρυώστε το.
6. Απλώνουμε με βούτυρο και αλεύρι σίτου μέσα στη φόρμα για μάφιν. Όχι, ρίξτε το μείγμα καρότου στη φόρμα μέχρι να γεμίσει μισό.
7. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 5 λεπτά. Τοποθετούμε τις φόρμες μέσα στη φριτέζα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
8.Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το σερβίρουμε ζεστό.

2. Σούπα καρότο ψητό

Συστατικά

  • Καρότα κομμένα σε κύβους – 3
  • Βούτυρο – 4 κουταλάκια του γλυκού (κσ)
  • Μαύρο πιπέρι σε σκόνη – πρέζα
  • Κύμινο σε σκόνη – ½ κουτ
  • Μέλι – 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Νερό – 1 φλιτζάνι
  • Ρίγανη – ½ κουτ
  • φρέσκος χυμός λάιμ – 1 κουτ
  • Ζωμός λαχανικών – 1 μπολ
  • Αλάτι – για γεύση
  • Μαγειρικό λάδι – Για άλειμμα

Μέθοδος

1. Ρυθμίστε το φούρνο στους 200°C για προθέρμανση.
2. Αλείφουμε ένα ταψί με μαγειρικό λάδι. Προσθέστε σε αυτό τα καρότα, το πιπέρι και το βούτυρο. Ψήστε μέχρι τα καρότα να γίνουν ανοιχτό καφέ.
3. Προσθέστε το ψημένο καρότο, τη ρίγανη και το νερό στον επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατεύουμε και κάνουμε πουρέ.
4. Προσθέστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε τους σπόρους κύμινου και αφήστε το να σιγοβράσει για ένα λεπτό. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον πουρέ καρότου, το μέλι, το χυμό λάιμ, το πιπέρι, το αλάτι και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5-10 λεπτά.
5. Σερβίρουμε ζεστό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες τροφές δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο;

Η διατροφή των παθογόνων επηρεάζει βαθιά την ανθρώπινη υγεία

Συσχέτιση της κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων με την ψυχική υγεία

Αυγά με βραστές πατάτες: Η τέλεια τροφή για ενέργεια όλη την ημέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon