Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παγωτό σοκολάτας: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Παγωτό σοκολάτας: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Παγωτό σοκολάτας: Απολαύστε τη βελούδινη απαλότητα και την πλούσια γεύση σοκολάτας του σπιτικού σας παγωτού.


Η απόλαυση ενός κρεμώδους και νόστιμου παγωτού σοκολάτας είναι μια απολαυστική απόλαυση που μπορεί να ικανοποιήσει τις γλυκές σας επιθυμίες. Η παρασκευή σπιτικού παγωτού σοκολάτας σας επιτρέπει να ελέγχετε τα συστατικά και να προσαρμόζετε τις γεύσεις στις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο και παρακμιακό παγωτό σοκολάτας.

Παγωτό Σοκολάτας

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
  • 4 χούφτες μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Πρέζα αλάτι

Οδηγίες παρασκευής:

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και το πλήρες γάλα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεστάνετε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, αλλά αποφύγετε να το βράσετε.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε με το σύρμα την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο και μια πρέζα αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Προσθέστε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα στο μπολ με το μείγμα με το κακάο.

Ρίξτε σταδιακά το ζεστό μείγμα κρέμας και γάλακτος πάνω από το μείγμα σοκολάτας και κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα λείο.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς πιο ανοιχτό χρώμα.

Ρίξτε σιγά-σιγά μια μικρή ποσότητα από το μείγμα σοκολάτας στους κρόκους αυγών, χτυπώντας συνεχώς με σύρμα για να μετριάσετε τα αυγά και να τα αποτρέψετε από το να γίνουν ομελέτα.

Ρίξτε σταδιακά το μίγμα των αυγών που έχει μετριάσει το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.

Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρώς και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει μια βάση σαν κρέμα για το παγωτό.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Μόλις κρυώσει, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο και καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας η μεμβράνη να αγγίζει την επιφάνεια του μείγματος για να μην σχηματιστεί πέτσα. Παγώστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Αφού το μείγμα κρυώσει καλά, αδειάστε το σε μια παγωτομηχανή και χτυπήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μέχρι να αποκτήσει τη συνοχή soft serve.

Μεταφέρετε το παγωτό σε δοχείο με καπάκι και καταψύξτε για 2-4 ώρες επιπλέον ή μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σκληρότητα.

Σερβίρετε το σπιτικό παγωτό σοκολάτας σε μπολ ή χωνάκια και μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά για γαρνιτούρα, όπως σάλτσα σοκολάτας, πασπαλίσματα ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για πρόσθετη απόλαυση.

Απολαύστε τη βελούδινη απαλότητα και την πλούσια γεύση σοκολάτας του σπιτικού σας παγωτού. Θυμηθείτε να αποθηκεύσετε τυχόν περισσεύματα στην κατάψυξη και αφήστε το να μαλακώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε, αν γίνει πολύ σφιχτό. Αυτό το απολαυστικό παγωτό σοκολάτας είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιτυχία στους φίλους και την οικογένεια, κάνοντας κάθε περίσταση λίγο πιο γλυκιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα πιο περίεργα αιτήματα που έχει ακούσει το room service;

Απολαύστε ένα γευστικό light παγωτό piña colada

Mudslide: Μιλκσέικ να το πιείτε στο ποτήρι με λικέρ καφέ και παγωτό

Ποια τα διατροφικά οφέλη του cottage cheese;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon