Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παγωτό σοκολάτας: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Παγωτό σοκολάτας: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Παγωτό σοκολάτας: Απολαύστε τη βελούδινη απαλότητα και την πλούσια γεύση σοκολάτας του σπιτικού σας παγωτού.


Η απόλαυση ενός κρεμώδους και νόστιμου παγωτού σοκολάτας είναι μια απολαυστική απόλαυση που μπορεί να ικανοποιήσει τις γλυκές σας επιθυμίες. Η παρασκευή σπιτικού παγωτού σοκολάτας σας επιτρέπει να ελέγχετε τα συστατικά και να προσαρμόζετε τις γεύσεις στις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο και παρακμιακό παγωτό σοκολάτας.

Παγωτό Σοκολάτας

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
  • 4 χούφτες μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Πρέζα αλάτι

Οδηγίες παρασκευής:

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και το πλήρες γάλα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεστάνετε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, αλλά αποφύγετε να το βράσετε.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε με το σύρμα την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο και μια πρέζα αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Προσθέστε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα στο μπολ με το μείγμα με το κακάο.

Ρίξτε σταδιακά το ζεστό μείγμα κρέμας και γάλακτος πάνω από το μείγμα σοκολάτας και κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα λείο.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς πιο ανοιχτό χρώμα.

Ρίξτε σιγά-σιγά μια μικρή ποσότητα από το μείγμα σοκολάτας στους κρόκους αυγών, χτυπώντας συνεχώς με σύρμα για να μετριάσετε τα αυγά και να τα αποτρέψετε από το να γίνουν ομελέτα.

Ρίξτε σταδιακά το μίγμα των αυγών που έχει μετριάσει το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.

Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρώς και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει μια βάση σαν κρέμα για το παγωτό.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Μόλις κρυώσει, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο και καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας η μεμβράνη να αγγίζει την επιφάνεια του μείγματος για να μην σχηματιστεί πέτσα. Παγώστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Αφού το μείγμα κρυώσει καλά, αδειάστε το σε μια παγωτομηχανή και χτυπήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μέχρι να αποκτήσει τη συνοχή soft serve.

Μεταφέρετε το παγωτό σε δοχείο με καπάκι και καταψύξτε για 2-4 ώρες επιπλέον ή μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σκληρότητα.

Σερβίρετε το σπιτικό παγωτό σοκολάτας σε μπολ ή χωνάκια και μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά για γαρνιτούρα, όπως σάλτσα σοκολάτας, πασπαλίσματα ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για πρόσθετη απόλαυση.

Απολαύστε τη βελούδινη απαλότητα και την πλούσια γεύση σοκολάτας του σπιτικού σας παγωτού. Θυμηθείτε να αποθηκεύσετε τυχόν περισσεύματα στην κατάψυξη και αφήστε το να μαλακώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε, αν γίνει πολύ σφιχτό. Αυτό το απολαυστικό παγωτό σοκολάτας είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιτυχία στους φίλους και την οικογένεια, κάνοντας κάθε περίσταση λίγο πιο γλυκιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα πιο περίεργα αιτήματα που έχει ακούσει το room service;

Απολαύστε ένα γευστικό light παγωτό piña colada

Mudslide: Μιλκσέικ να το πιείτε στο ποτήρι με λικέρ καφέ και παγωτό

Ποια τα διατροφικά οφέλη του cottage cheese;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon