Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παγωτό σοκολάτας: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Παγωτό σοκολάτας: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Παγωτό σοκολάτας: Απολαύστε τη βελούδινη απαλότητα και την πλούσια γεύση σοκολάτας του σπιτικού σας παγωτού.


Η απόλαυση ενός κρεμώδους και νόστιμου παγωτού σοκολάτας είναι μια απολαυστική απόλαυση που μπορεί να ικανοποιήσει τις γλυκές σας επιθυμίες. Η παρασκευή σπιτικού παγωτού σοκολάτας σας επιτρέπει να ελέγχετε τα συστατικά και να προσαρμόζετε τις γεύσεις στις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο και παρακμιακό παγωτό σοκολάτας.

Παγωτό Σοκολάτας

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
  • 4 χούφτες μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Πρέζα αλάτι

Οδηγίες παρασκευής:

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και το πλήρες γάλα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεστάνετε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, αλλά αποφύγετε να το βράσετε.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε με το σύρμα την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο και μια πρέζα αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Προσθέστε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα στο μπολ με το μείγμα με το κακάο.

Ρίξτε σταδιακά το ζεστό μείγμα κρέμας και γάλακτος πάνω από το μείγμα σοκολάτας και κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα λείο.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς πιο ανοιχτό χρώμα.

Ρίξτε σιγά-σιγά μια μικρή ποσότητα από το μείγμα σοκολάτας στους κρόκους αυγών, χτυπώντας συνεχώς με σύρμα για να μετριάσετε τα αυγά και να τα αποτρέψετε από το να γίνουν ομελέτα.

Ρίξτε σταδιακά το μίγμα των αυγών που έχει μετριάσει το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.

Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρώς και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει μια βάση σαν κρέμα για το παγωτό.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Μόλις κρυώσει, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο και καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας η μεμβράνη να αγγίζει την επιφάνεια του μείγματος για να μην σχηματιστεί πέτσα. Παγώστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Αφού το μείγμα κρυώσει καλά, αδειάστε το σε μια παγωτομηχανή και χτυπήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μέχρι να αποκτήσει τη συνοχή soft serve.

Μεταφέρετε το παγωτό σε δοχείο με καπάκι και καταψύξτε για 2-4 ώρες επιπλέον ή μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σκληρότητα.

Σερβίρετε το σπιτικό παγωτό σοκολάτας σε μπολ ή χωνάκια και μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά για γαρνιτούρα, όπως σάλτσα σοκολάτας, πασπαλίσματα ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για πρόσθετη απόλαυση.

Απολαύστε τη βελούδινη απαλότητα και την πλούσια γεύση σοκολάτας του σπιτικού σας παγωτού. Θυμηθείτε να αποθηκεύσετε τυχόν περισσεύματα στην κατάψυξη και αφήστε το να μαλακώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε, αν γίνει πολύ σφιχτό. Αυτό το απολαυστικό παγωτό σοκολάτας είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιτυχία στους φίλους και την οικογένεια, κάνοντας κάθε περίσταση λίγο πιο γλυκιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα πιο περίεργα αιτήματα που έχει ακούσει το room service;

Απολαύστε ένα γευστικό light παγωτό piña colada

Mudslide: Μιλκσέικ να το πιείτε στο ποτήρι με λικέρ καφέ και παγωτό

Ποια τα διατροφικά οφέλη του cottage cheese;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνταγή για λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Σιμιγδάλι - Οφέλη για την καρδιά και την υγεία

Σιμιγδάλι: Η κατανάλωσή του με μέτρο, ως μέρος μιας ποικίλης και θρεπτικής διατροφής, μπορεί να είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας και της συνολικής ευεξίας.

Ένας θησαυρός υγείας για τη γυναίκα

Σουσάμι: Από την ενδυνάμωση των οστών και την ορμονική ισορροπία μέχρι τη φυσική ομορφιά, η δύναμή του αξίζει να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας.

Φρούτα που βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης

Χοληστερίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης LDL (γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη) και να αυξήσει την HDL (γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη).

Close Icon