Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παγωτό γεύση: Μια γλυκιά απόλαυση παγωτού με γεύση μπισκότων κανέλας

Παγωτό γεύση: Μια γλυκιά απόλαυση παγωτού με γεύση μπισκότων κανέλας

Παγωτό γεύση: Αφεθείτε στην απολαυστική συγχώνευση κρεμώδους παγωτού και μπισκότων κανέλας με καρυκεύματα με αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή για το παγωτό με μπισκότα κανέλας.


Αφεθείτε στην απολαυστική συγχώνευση κρεμώδους παγωτού και μπισκότων κανέλας με καρυκεύματα με αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή για το παγωτό με μπισκότα κανέλας. Ιδανική για μια καλοκαιρινή απόλαυση ή ένα ζεστό επιδόρπιο, αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις της κανέλας με την απαλότητα του σπιτικού παγωτού.

Συστατικά:

Για τη βάση παγωτού:

  • 2 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • ¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τα μπισκότα κανέλας:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τη βάση παγωτού:

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί την παχύρρευστη κρέμα, το πλήρες γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την τριμμένη κανέλα και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.
Ρίξτε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, συνήθως για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια μαλακή συνοχή σερβιρίσματος.

Φτιάξτε τα μπισκότα κανέλας:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Χτυπάμε το αυγό και την τριμμένη κανέλα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε μικρές κουταλιές ζύμης στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, με απόσταση μεταξύ τους περίπου 2 ίντσες. Ισιώνουμε ελαφρά κάθε μπισκότο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Μόλις το παγωτό τελειώσει, το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Σπάμε τα κρύα μπισκότα κανέλας σε μικρά κομμάτια και τα διπλώνουμε στο παγωτό.


Για πιο σφιχτή υφή, τοποθετήστε το παγωτό σε αεροστεγές δοχείο και παγώστε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε. Απολαύστε το σπιτικό σας παγωτό με μπισκότα κανέλας, έναν απολαυστικό συνδυασμό κρεμώδους, πικάντικης και γλυκιάς γεύσης, ιδανικό για κάθε περίσταση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπράουνι μπισκότο: Η συνταγή που δεν θα σε κάνει να διαλέξεις!

Μια απολαυστική εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό

Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;

Φτιάξτε ένα υπέροχο παντεσπάνι με σιρόπι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε βάφουμε τα αυγά κόκκινα και γιατί 

Κόκκινα αυγά: Στην παράδοση, υπάρχει η συνήθεια τα αυγά να είναι πάντα βραστά, ώστε να διατηρούνται καλύτερα και να αντέχουν κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Πλιγούρι για την ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς και κράμπες

Πλιγούρι: Χάρη στην περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Συμπεριλαμβάνοντας το πλιγούρι στη διατροφή μας, μπορούμε να βελτιώσουμε τη μυϊκή λειτουργία και να μειώσουμε την ενόχληση που προκαλείται από τις μυϊκές κράμπες.

Ακτινίδιο και υγεία του αναπνευστικού

Ακτινίδιο :Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και νερό ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν τους αεραγωγούς.

Ένας φυσικός σύμμαχος για την καλή λειτουργία του εντέρου

Σιμιγδάλι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και την ικανότητά του να συνδυάζεται με άλλα θρεπτικά τρόφιμα, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Τα οφέλη του γάλακτος με τζίντζερ τον χειμώνα

Γάλα τζίντζερ: Η κατανάλωση γάλακτος τζίντζερ το χειμώνα είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να βελτιώσουμε την πέψη και να χαρίσουμε στο σώμα μας ζεστασιά και χαλάρωση.

Συνταγή για λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Close Icon