Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παγωτό γεύση: Μια γλυκιά απόλαυση παγωτού με γεύση μπισκότων κανέλας

Παγωτό γεύση: Μια γλυκιά απόλαυση παγωτού με γεύση μπισκότων κανέλας

Παγωτό γεύση: Αφεθείτε στην απολαυστική συγχώνευση κρεμώδους παγωτού και μπισκότων κανέλας με καρυκεύματα με αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή για το παγωτό με μπισκότα κανέλας.



Αφεθείτε στην απολαυστική συγχώνευση κρεμώδους παγωτού και μπισκότων κανέλας με καρυκεύματα με αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή για το παγωτό με μπισκότα κανέλας. Ιδανική για μια καλοκαιρινή απόλαυση ή ένα ζεστό επιδόρπιο, αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις της κανέλας με την απαλότητα του σπιτικού παγωτού.


Συστατικά:

Για τη βάση παγωτού:

  • 2 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • ¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τα μπισκότα κανέλας:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τη βάση παγωτού:

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί την παχύρρευστη κρέμα, το πλήρες γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την τριμμένη κανέλα και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.
Ρίξτε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, συνήθως για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια μαλακή συνοχή σερβιρίσματος.

Φτιάξτε τα μπισκότα κανέλας:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Χτυπάμε το αυγό και την τριμμένη κανέλα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε μικρές κουταλιές ζύμης στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, με απόσταση μεταξύ τους περίπου 2 ίντσες. Ισιώνουμε ελαφρά κάθε μπισκότο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Μόλις το παγωτό τελειώσει, το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Σπάμε τα κρύα μπισκότα κανέλας σε μικρά κομμάτια και τα διπλώνουμε στο παγωτό.


Για πιο σφιχτή υφή, τοποθετήστε το παγωτό σε αεροστεγές δοχείο και παγώστε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε. Απολαύστε το σπιτικό σας παγωτό με μπισκότα κανέλας, έναν απολαυστικό συνδυασμό κρεμώδους, πικάντικης και γλυκιάς γεύσης, ιδανικό για κάθε περίσταση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπράουνι μπισκότο: Η συνταγή που δεν θα σε κάνει να διαλέξεις!

Μια απολαυστική εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό

Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;

Φτιάξτε ένα υπέροχο παντεσπάνι με σιρόπι

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon