Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παγωτό γεύση: Μια γλυκιά απόλαυση παγωτού με γεύση μπισκότων κανέλας

Παγωτό γεύση: Μια γλυκιά απόλαυση παγωτού με γεύση μπισκότων κανέλας

Παγωτό γεύση: Αφεθείτε στην απολαυστική συγχώνευση κρεμώδους παγωτού και μπισκότων κανέλας με καρυκεύματα με αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή για το παγωτό με μπισκότα κανέλας.


Αφεθείτε στην απολαυστική συγχώνευση κρεμώδους παγωτού και μπισκότων κανέλας με καρυκεύματα με αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή για το παγωτό με μπισκότα κανέλας. Ιδανική για μια καλοκαιρινή απόλαυση ή ένα ζεστό επιδόρπιο, αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις της κανέλας με την απαλότητα του σπιτικού παγωτού.

Συστατικά:

Για τη βάση παγωτού:

  • 2 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • ¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τα μπισκότα κανέλας:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τη βάση παγωτού:

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί την παχύρρευστη κρέμα, το πλήρες γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την τριμμένη κανέλα και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.
Ρίξτε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, συνήθως για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια μαλακή συνοχή σερβιρίσματος.

Φτιάξτε τα μπισκότα κανέλας:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Χτυπάμε το αυγό και την τριμμένη κανέλα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε μικρές κουταλιές ζύμης στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, με απόσταση μεταξύ τους περίπου 2 ίντσες. Ισιώνουμε ελαφρά κάθε μπισκότο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Μόλις το παγωτό τελειώσει, το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Σπάμε τα κρύα μπισκότα κανέλας σε μικρά κομμάτια και τα διπλώνουμε στο παγωτό.


Για πιο σφιχτή υφή, τοποθετήστε το παγωτό σε αεροστεγές δοχείο και παγώστε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε. Απολαύστε το σπιτικό σας παγωτό με μπισκότα κανέλας, έναν απολαυστικό συνδυασμό κρεμώδους, πικάντικης και γλυκιάς γεύσης, ιδανικό για κάθε περίσταση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπράουνι μπισκότο: Η συνταγή που δεν θα σε κάνει να διαλέξεις!

Μια απολαυστική εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό

Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;

Φτιάξτε ένα υπέροχο παντεσπάνι με σιρόπι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα 

Η μανιταρόσουπα βελουτέ είναι μια νόστιμη και κρεμώδης σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η προσθήκη τυριού κρέμα προσφέρει επιπλέον γεύση και απαλότητα.

Γιατί γίνεται τόσο εθιστικός ο καφές;

Καφές: Ο καφές μπορεί να γίνει εθιστικός λόγω της καφεΐνης, μιας φυσικής διεγερτικής ουσίας που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η καφεΐνη δρα αποκλείοντας τους υποδοχείς της αδενοσίνης, ενός νευροδιαβιβαστή

Δημιουργικοί τρόποι χρήσης μανιταριών

Μανιτάρια:Τα μανιτάρια είναι ένας κόσμος γεμάτος νόστιμες και δημιουργικές δυνατότητες, από την κουζίνα μέχρι τα ποτά, εξερευνήστε τις ευκαιρίες που προσφέρουν και αφήστε τη δημιουργικότητά σας να σας οδηγήσει σε νέες και μοναδικές εμπειρίες.

Μαλακά μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Τα μαλακά μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι μια γλυκιά και απολαυστική επιλογή για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας και του φυστικοβούτυρου. Αυτή η συνταγή δημιουργεί μπισκότα με μια υπέροχα μαλακή και τραγανή υφή.

Πώς να εντάξετε τη βρώμη στην διατροφή σας

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό δημητριακό που μπορεί να προστεθεί σε διάφορες μορφές στη διατροφή μας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα, προσφέροντας πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.

Πώς να φτιάξετε τζατζίκι στο σπίτι με λίγα υλικά

Τζατζίκι: Το τζατζίκι είναι μια παραδοσιακή ελληνική σάλτσα που συνδυάζει τη δροσιά του γιαουρτιού με την έντονη γεύση του σκόρδου και τη φρεσκάδα του αγγουριού. Είναι ιδανικό συνοδευτικό για σουβλάκι,

Close Icon