Παγωτό γεύση: Αφεθείτε στην απολαυστική συγχώνευση κρεμώδους παγωτού και μπισκότων κανέλας με καρυκεύματα με αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή για το παγωτό με μπισκότα κανέλας.
Αφεθείτε στην απολαυστική συγχώνευση κρεμώδους παγωτού και μπισκότων κανέλας με καρυκεύματα με αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή για το παγωτό με μπισκότα κανέλας. Ιδανική για μια καλοκαιρινή απόλαυση ή ένα ζεστό επιδόρπιο, αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις της κανέλας με την απαλότητα του σπιτικού παγωτού.
Συστατικά:
Για τη βάση παγωτού:
- 2 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα
- 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- ¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τα μπισκότα κανέλας:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
Οδηγίες:
Ετοιμάστε τη βάση παγωτού:
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί την παχύρρευστη κρέμα, το πλήρες γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την τριμμένη κανέλα και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.
Ρίξτε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, συνήθως για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια μαλακή συνοχή σερβιρίσματος.
Φτιάξτε τα μπισκότα κανέλας:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Χτυπάμε το αυγό και την τριμμένη κανέλα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε μικρές κουταλιές ζύμης στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, με απόσταση μεταξύ τους περίπου 2 ίντσες. Ισιώνουμε ελαφρά κάθε μπισκότο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Μόλις το παγωτό τελειώσει, το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Σπάμε τα κρύα μπισκότα κανέλας σε μικρά κομμάτια και τα διπλώνουμε στο παγωτό.
Για πιο σφιχτή υφή, τοποθετήστε το παγωτό σε αεροστεγές δοχείο και παγώστε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε. Απολαύστε το σπιτικό σας παγωτό με μπισκότα κανέλας, έναν απολαυστικό συνδυασμό κρεμώδους, πικάντικης και γλυκιάς γεύσης, ιδανικό για κάθε περίσταση!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube