Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παγωτό γεύση: Μια γλυκιά απόλαυση παγωτού με γεύση μπισκότων κανέλας

Παγωτό γεύση: Μια γλυκιά απόλαυση παγωτού με γεύση μπισκότων κανέλας

Παγωτό γεύση: Αφεθείτε στην απολαυστική συγχώνευση κρεμώδους παγωτού και μπισκότων κανέλας με καρυκεύματα με αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή για το παγωτό με μπισκότα κανέλας.

Αφεθείτε στην απολαυστική συγχώνευση κρεμώδους παγωτού και μπισκότων κανέλας με καρυκεύματα με αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή για το παγωτό με μπισκότα κανέλας. Ιδανική για μια καλοκαιρινή απόλαυση ή ένα ζεστό επιδόρπιο, αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις της κανέλας με την απαλότητα του σπιτικού παγωτού.


Συστατικά:

Για τη βάση παγωτού:

  • 2 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • ¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τα μπισκότα κανέλας:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τη βάση παγωτού:

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί την παχύρρευστη κρέμα, το πλήρες γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την τριμμένη κανέλα και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.
Ρίξτε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, συνήθως για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια μαλακή συνοχή σερβιρίσματος.

Φτιάξτε τα μπισκότα κανέλας:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Χτυπάμε το αυγό και την τριμμένη κανέλα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε μικρές κουταλιές ζύμης στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, με απόσταση μεταξύ τους περίπου 2 ίντσες. Ισιώνουμε ελαφρά κάθε μπισκότο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Μόλις το παγωτό τελειώσει, το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Σπάμε τα κρύα μπισκότα κανέλας σε μικρά κομμάτια και τα διπλώνουμε στο παγωτό.


Για πιο σφιχτή υφή, τοποθετήστε το παγωτό σε αεροστεγές δοχείο και παγώστε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε. Απολαύστε το σπιτικό σας παγωτό με μπισκότα κανέλας, έναν απολαυστικό συνδυασμό κρεμώδους, πικάντικης και γλυκιάς γεύσης, ιδανικό για κάθε περίσταση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπράουνι μπισκότο: Η συνταγή που δεν θα σε κάνει να διαλέξεις!

Μια απολαυστική εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό

Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;

Φτιάξτε ένα υπέροχο παντεσπάνι με σιρόπι

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Σολομός με πέστο: H συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Σολομός με πέστο: Ο σολομός με πέστο είναι ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με την αρωματική φρεσκάδα του πέστο βασιλικού. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα

Πρωινά φθινόπωρο: Ιδέες πρωινών για τους κρύους μήνες

Πρωινά φθινόπωρο: Το πρωινό είναι η πιο σημαντική γεύση της ημέρας, και κατά τους κρύους μήνες, είναι ιδανικό να επιλέξετε ζεστά και θρεπτικά γεύματα. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ιδέες για πρωινό

Σάκχαρο: Δύο κουταλιές της σούπας από αυτή την υπερτροφή το ρίχνουν – Τι ώρα πρέπει να την καταναλώνετε 

Η καλύτερη ώρα για να καταναλώσετε την κανέλα είναι το πρωί, καθώς μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπακαλιάρος με σάλτσα από κρασί και κρόκο Κοζάνης

Ο μπακαλιάρος είναι ένα παραδοσιακό ψάρι που συνδυάζεται τέλεια με διάφορες σάλτσες. Αυτή η συνταγή προτείνει μια μοναδική παρασκευή με σάλτσα από κρασί και κρόκο Κοζάνης, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία γεμάτη αρώματα και γεύσεις.

Τρουφάκια Oreo: Πεντανόστιμα τρουφάκια με μόλις 3 υλικά

Τρουφάκια Oreo: Τα τρουφάκια Oreo είναι μια υπέροχη, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε γλυκά με σοκολάτα και μπισκότα Oreo. Αυτά τα μικρά τρουφάκια είναι γεμάτα γεύση και συνδυάζουν την τραγανότητα των μπισκότων

Σούπα 7 λαχανικών που «ενισχύει την υγεία», ιδανική για να σας ζεστάνει το χειμώνα

Ο χειμώνας  φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστές και θρεπτικές σούπες. Μια υπέροχη επιλογή είναι η σούπα 7 λαχανικών, η οποία δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία μας.

Πραλίνα χωρίς ξηρούς καρπούς: Η ιδανική συνταγή ασφαλής για παιδιά

Πραλίνα χωρίς ξηρούς καρπούς: Η συνταγή για Νουτέλα χωρίς ξηρούς καρπούς μπορεί να είναι ιδανική για όσους έχουν αλλεργία στα ξηρά καρπούς ή για εκείνους που προτιμούν μια πιο ελαφριά εκδοχή της αγαπημένης αλειφής σοκολάτας

Close Icon