Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Paella: Μια νότα από γεύσεις Ισπανίας στο σπίτι σας

Paella: Μια νότα από γεύσεις Ισπανίας στο σπίτι σας

Paella: Η παέγια, ένα παραδοσιακό ισπανικό πιάτο που προέρχεται από τη Βαλένθια, είναι ένα ζωντανό και γευστικό γεύμα σε ένα τηγάνι ιδανικό για κοινή χρήση.


Η παέγια, ένα παραδοσιακό ισπανικό πιάτο που προέρχεται από τη Βαλένθια, είναι ένα ζωντανό και γευστικό γεύμα σε ένα τηγάνι ιδανικό για κοινή χρήση. Συνδυάζει το ρύζι με μια σειρά από πρωτεΐνες, λαχανικά και μπαχαρικά για να δημιουργήσει ένα χορταστικό, χορταστικό πιάτο. Ακολουθεί μια κλασική συνταγή παέγια που αποτυπώνει την ουσία αυτού του εμβληματικού ισπανικού πιάτου.

Συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κλωστές σαφράν (ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά ως υποκατάστατο)
  • 2 φλιτζάνια ρύζι με κοντό κόκκους ή παέγια (όπως Bomba ή Calasparra)
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας (ή ζωμό θαλασσινών)
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
  • 1 φλιτζάνι φασολάκια, κομμένα και κομμένα
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Για την πρωτεΐνη:

  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα θαλασσινά (όπως γαρίδες, μύδια ή μύδια)
  • 1/2 φλιτζάνι λουκάνικο chorizo, κομμένο σε φέτες

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τη βάση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή τηγάνι παέγια σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε λαχανικά: Ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις ντομάτες, μαγειρεύοντας για άλλα 5 λεπτά. Καρυκεύουμε με πάπρικα, σαφράν, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρέψτε το ρύζι: Προσθέστε το ρύζι, ανακατεύοντας να το στρώσετε με το μείγμα λαχανικών. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό κότας και το λευκό κρασί (αν το χρησιμοποιήσουμε). Αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ακάλυπτα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν ψημένο.

Προσθέστε πρωτεΐνες και λαχανικά: Τοποθετήστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, τα θαλασσινά, το chorizo, τον αρακά και τα πράσινα φασόλια πάνω από το ρύζι. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί πλήρως το ρύζι και να ενωθούν καλά οι γεύσεις.

Τελειώστε και σερβίρετε: Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε την παέγια να καθίσει για 5 λεπτά. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε ζεστό.

Αυτή η συνταγή για παέγια προσφέρει ένα υπέροχο μείγμα γεύσεων και υφών, καθιστώντας την ένα τέλειο κεντρικό κομμάτι για κάθε γεύμα. Απολαύστε την πλούσια, αλμυρή γεύση της Ισπανίας στο σπίτι!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι περιλαμβάνει ένα κλασικό ισπανικό φαγητό;

Η Ευρώπη ενισχύει τη μελλοντική άμυνα κατά των ασθενειών

Ποιο είναι το μυστικό ομορφιάς των Ισπανίδων;

Βάσκικο cheesecake: Μια ρουστίκ εκδοχή ενός αγαπημένου γλυκού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon