Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ορτύκι φαγητό: Ψητό ορτύκι με βότανα σε σάλτσα σταφυλιού για εκλεκτούς ουρανίσκους

Ορτύκι φαγητό: Ψητό ορτύκι με βότανα σε σάλτσα σταφυλιού για εκλεκτούς ουρανίσκους

Ορτύκι φαγητό: Το ψητό ορτύκι με βότανα σε σάλτσα σταφυλιού μπορεί άνετα να σταθεί σε ένα επίσημο δείπνο


Μια απολαυστική συνταγή που αναδεικνύει τη λεπτή γεύση του ορτυκιού είναι το ορτύκι ψητό με βότανα με σάλτσα σταφυλιού. Το ψητό ορτύκι με βότανα σε σάλτσα σταφυλιού μπορεί άνετα να σταθεί σε ένα επίσημο δείπνο για τα μελλοντικά σας πεθερικά ακόμη και για το αφεντικό σας. Το μόνο που χρειάζεστε εκτός από τα κατάλληλα συστατικά είναι όρεξη και αρκετό χρόνο για την παρασκευή του.

Για να ξεκινήσετε, συγκεντρώστε τα ακόλουθα συστατικά:

  • 4 ολόκληρα ορτύκια, καθαρισμένα και στεγνωμένα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα τα ορτύκια, τόσο μέσα όσο και έξω. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Τρίψτε αυτό το μείγμα βοτάνων σε όλα τα ορτύκια, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί. Τοποθετούμε τα καρυκευμένα ορτύκια σε ένα ταψί ή σε τηγάνι κατάλληλο για φούρνο. Τακτοποιήστε τα σταφύλια γύρω από τα ορτύκια. Ψήνετε τα ορτύκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και η φλούδα τους να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Όσο ψήνονται τα ορτύκια ετοιμάζουμε τη σάλτσα σταφυλιού. Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, το βαλσάμικο και το μέλι. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα ψητά σταφύλια στην κατσαρόλα και συνεχίστε να σιγοβράζετε για περίπου 5-7 λεπτά ή μέχρι τα σταφύλια να αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάλουν τους χυμούς τους. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Μόλις τελειώσουν το ψήσιμο τα ορτύκια, τα σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα σταφυλιού περιχυμένη από πάνω. Γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά αν θέλετε.

Αυτό το ορτύκι ψητό με βότανα με σάλτσα σταφυλιού είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός αλμυρών και γλυκών γεύσεων, με τρυφερό κρέας ορτυκιού που συμπληρώνεται από τη ζουμερή έκρηξη από ψητά σταφύλια και αρωματικά βότανα. Είναι ένα κομψό και εντυπωσιακό πιάτο που είναι τέλειο για ειδικές περιστάσεις ή δείπνα. Απολαμβάνω!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αυγά ορτυκιού - Μια πραγματική διατροφική υπερδύναμη

Γιατί τα αυγά αποτελούν βασικό συστατικό της διατροφή μας;

Συνταγή με αυγά Chorizo ​​Scotch για ποιοτική πρωτεΐνη

Συνταγή της ημέρας: Ορτύκια ψητά με πέστο ελιάς & πουρέ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon