Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ορεκτικό Πρώτο Πιάτο: Τηγανίτες με κολοκυθάκια και κρέμα καπνιστού τόνου

Ορεκτικό Πρώτο Πιάτο: Τηγανίτες με κολοκυθάκια και κρέμα καπνιστού τόνου

Όταν ψηθούν οι τηγανίτες μπορούμε να σερβίρουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με την κρέμα τόνου και τη σαλάτα στο πλάι.


Ορεκτικό – Πρώτο Πιάτο: Τηγανίτες

Για την κρέμα

1 συσκευασία τόνος καπνιστός (2 κουτιά)

4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

4 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. μουστάρδα

Για τις τηγανίτες

2 αυγά

120γρ. γάλα 2%

250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

500γρ. κολοκυθάκια

Φρέσκος βασιλικός

Αλάτι και πιπέρι

Για το ψήσιμο

Λίγο λάδι

Για το σερβίρισμα

2 κούπες φύλλα ρόκας

20 ντοματίνια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για τις τηγανίτες. Φτιάχνουμε την κρέμα τόνου. Ανακατεύουμε τον τόνο με το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Αφήνουμε στο πλάι για το σερβίρισμα.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις τηγανίτες. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι του τόνου, το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε απ’το μούλτι. Θέλουμε να τα κόψουμε χοντρά, δεν πρέπει να τα κάνουμε πουρέ. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τον χυλό που ετοιμάσαμε. Θα έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη. Προσθέτουμε βασιλικό και φρέσκο πιπέρι.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα τηγάνι για να ψήσουμε τις τηγανίτες. Προετοιμάζουμε το σκεύος με το λάδι. Ανάβουμε το μάτι σε μέτριας έντασης φωτιά. Με μία κουτάλα (ή ένα κουτάλι) σχηματίζουμε τις τηγανίτες. Αφήνουμε την πρώτη τηγανίτα να ψηθεί καλά από την πρώτη πλευρά. Κάποια στιγμή (μετά από τρία-τέσσερα λεπτά) θα δούμε να σχηματίζονται φουσκάλες. Τότε είναι έτοιμη και μπορούμε να τη γυρίσουμε απ’ την άλλη πλευρά. Όταν τελειώσουμε με την πρώτη, μπορούμε να συνεχίσουμε με την επόμενη.

Όταν ψηθούν οι τηγανίτες μπορούμε να σερβίρουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με την κρέμα τόνου και τη σαλάτα στο πλάι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τηγανίτες με φακές και χόρτα, με καπνιστό χέλι

Πέντε τρόποι για να φάνε τα παιδιά 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά

Μακαρονάδα με ούζο και τόνο

Προτάσεις για θρεπτικά σνακ με λίγες θερμίδες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon