Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ωμό Κοτόπουλο: Πρέπει να το πλένετε πριν το μαγειρέψετε; Να τι λένε οι ειδικοί

Ωμό Κοτόπουλο: Πρέπει να το πλένετε πριν το μαγειρέψετε; Να τι λένε οι ειδικοί

«Το CDC συνεργάζεται με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων [του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ], κρατικούς υγειονομικούς αξιωματούχους, ομάδες καταναλωτών και τη βιομηχανία για να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών από το κοτόπουλο ελέγχοντας καλύτερα τα μικρόβια σε κάθε βήμα της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων, από το αγρόκτημα έως το πιρούνι».


Ωμό Κοτόπουλο: Οι Αμερικανοί τρώνε κοτόπουλο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κρέας Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, η ασφάλεια των τροφίμων είναι πρωταρχικής σημασίας για να διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις διασκεδαστικές και υγιείς για όλους. Το κοτόπουλο είναι ένα δημοφιλές πιάτο για σερβίρισμα, αλλά ο τρόπος παρασκευής του έχει προκαλέσει σύγχυση στις οικογένειες όλα αυτά τα χρόνια. Το ερώτημα είναι το εξής: Πρέπει να πλένεται το ωμό κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα;

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ λένε όχι. “Μην πλένετε το ωμό κοτόπουλο. Κατά το πλύσιμο, οι χυμοί κοτόπουλου μπορεί να εξαπλωθούν στην κουζίνα και να μολύνουν άλλα τρόφιμα, σκεύη και πάγκους”, προειδοποιεί το CDC.

Επιπλέον, οι άνθρωποι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με ζεστό σαπουνόνερο για 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά το χειρισμό του κοτόπουλου.

Στήθη κοτόπουλου ωμά

Το CDC λέει να χρησιμοποιείτε ξεχωριστό ξύλο κοπής για το ωμό κοτόπουλο και να μην τοποθετείτε ποτέ μαγειρεμένα τρόφιμα ή φρέσκα προϊόντα σε ένα πιάτο, ξύλο κοπής ή οποιαδήποτε επιφάνεια που προηγουμένως είχε ωμό κοτόπουλο.

Ένα γεύμα στον φούρνο μικροκυμάτων που περιλαμβάνει κατεψυγμένο ωμό κοτόπουλο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως το φρέσκο ​​ωμό κοτόπουλο.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα θερμόμετρο τροφίμων για να διασφαλιστεί ότι το κοτόπουλο μαγειρεύεται σε ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία 165°F. Οι σανίδες κοπής, τα σκεύη, τα πιάτα και οι πάγκοι πρέπει να πλένονται με ζεστό σαπουνόνερο μετά την προετοιμασία του κοτόπουλου.

Το κοτόπουλο που περισσεύει θα πρέπει να καταψυχθεί ή να ψυχθεί εντός δύο ωρών – ή εντός μίας ώρας εάν το φαγητό εκτεθεί σε θερμοκρασίες άνω των 90 βαθμών Φαρενάιτ.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι οι Αμερικανοί τρώνε κοτόπουλο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κρέας.

CDC: Μην πλένετε το το ωμό κοτόπουλο Ωστόσο, περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι αρρωσταίνουν από την κατανάλωση μολυσμένων πουλερικών ετησίως.

Το κοτόπουλο, για παράδειγμα, είναι συχνά μολυσμένο με βακτήρια Campylobacter, Salmonella και Clostridium perfingens.

Περίπου 1 στις 25 συσκευασίες κοτόπουλου είναι μολυσμένη με σαλμονέλα, η οποία προκαλεί περισσότερες τροφιμογενείς ασθένειες από οποιοδήποτε άλλο βακτήριο.

Η κατανάλωση μη μαγειρεμένου κοτόπουλου ή άλλων τροφών με ροφήματα που έχουν μολυνθεί από ωμό κοτόπουλο ή τους χυμούς του μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση.

«Είναι δυνατό να μειωθεί η μόλυνση του κοτόπουλου από σαλμονέλα και οι επακόλουθες ασθένειες, νοσηλεία και θάνατοι», έγραψε το CDC.

«Το CDC συνεργάζεται με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων [του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ], κρατικούς υγειονομικούς αξιωματούχους, ομάδες καταναλωτών και τη βιομηχανία για να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών από το κοτόπουλο ελέγχοντας καλύτερα τα μικρόβια σε κάθε βήμα της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων, από το αγρόκτημα έως το πιρούνι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Bασικές συμβουλές για την πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με τα τρόφιμα στις διακοπές.

Διατροφή συνταγές: Έξυπνες λύσεις για μαγείρεμα

Πρακτικές υγιεινής στα τρόφιμα εν μέσω πανδημίας

Τρόφιμα σύμμαχοι στην καταπολέμηση του κρυολογήματος

Ασφάλεια τροφίμων στην εγκυμοσύνη το καλοκαίρι

Μικρόβια και πετσέτες πάνε μαζί!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon