Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ωμό Κοτόπουλο: Πρέπει να το πλένετε πριν το μαγειρέψετε; Να τι λένε οι ειδικοί

Ωμό Κοτόπουλο: Πρέπει να το πλένετε πριν το μαγειρέψετε; Να τι λένε οι ειδικοί

«Το CDC συνεργάζεται με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων [του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ], κρατικούς υγειονομικούς αξιωματούχους, ομάδες καταναλωτών και τη βιομηχανία για να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών από το κοτόπουλο ελέγχοντας καλύτερα τα μικρόβια σε κάθε βήμα της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων, από το αγρόκτημα έως το πιρούνι».

Ωμό Κοτόπουλο: Οι Αμερικανοί τρώνε κοτόπουλο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κρέας Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, η ασφάλεια των τροφίμων είναι πρωταρχικής σημασίας για να διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις διασκεδαστικές και υγιείς για όλους. Το κοτόπουλο είναι ένα δημοφιλές πιάτο για σερβίρισμα, αλλά ο τρόπος παρασκευής του έχει προκαλέσει σύγχυση στις οικογένειες όλα αυτά τα χρόνια. Το ερώτημα είναι το εξής: Πρέπει να πλένεται το ωμό κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα;

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ λένε όχι. “Μην πλένετε το ωμό κοτόπουλο. Κατά το πλύσιμο, οι χυμοί κοτόπουλου μπορεί να εξαπλωθούν στην κουζίνα και να μολύνουν άλλα τρόφιμα, σκεύη και πάγκους”, προειδοποιεί το CDC.

Επιπλέον, οι άνθρωποι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με ζεστό σαπουνόνερο για 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά το χειρισμό του κοτόπουλου.

Στήθη κοτόπουλου ωμά

Το CDC λέει να χρησιμοποιείτε ξεχωριστό ξύλο κοπής για το ωμό κοτόπουλο και να μην τοποθετείτε ποτέ μαγειρεμένα τρόφιμα ή φρέσκα προϊόντα σε ένα πιάτο, ξύλο κοπής ή οποιαδήποτε επιφάνεια που προηγουμένως είχε ωμό κοτόπουλο.

Ένα γεύμα στον φούρνο μικροκυμάτων που περιλαμβάνει κατεψυγμένο ωμό κοτόπουλο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως το φρέσκο ​​ωμό κοτόπουλο.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα θερμόμετρο τροφίμων για να διασφαλιστεί ότι το κοτόπουλο μαγειρεύεται σε ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία 165°F. Οι σανίδες κοπής, τα σκεύη, τα πιάτα και οι πάγκοι πρέπει να πλένονται με ζεστό σαπουνόνερο μετά την προετοιμασία του κοτόπουλου.

Το κοτόπουλο που περισσεύει θα πρέπει να καταψυχθεί ή να ψυχθεί εντός δύο ωρών – ή εντός μίας ώρας εάν το φαγητό εκτεθεί σε θερμοκρασίες άνω των 90 βαθμών Φαρενάιτ.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι οι Αμερικανοί τρώνε κοτόπουλο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κρέας.

CDC: Μην πλένετε το το ωμό κοτόπουλο Ωστόσο, περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι αρρωσταίνουν από την κατανάλωση μολυσμένων πουλερικών ετησίως.

Το κοτόπουλο, για παράδειγμα, είναι συχνά μολυσμένο με βακτήρια Campylobacter, Salmonella και Clostridium perfingens.

Περίπου 1 στις 25 συσκευασίες κοτόπουλου είναι μολυσμένη με σαλμονέλα, η οποία προκαλεί περισσότερες τροφιμογενείς ασθένειες από οποιοδήποτε άλλο βακτήριο.

Η κατανάλωση μη μαγειρεμένου κοτόπουλου ή άλλων τροφών με ροφήματα που έχουν μολυνθεί από ωμό κοτόπουλο ή τους χυμούς του μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση.

«Είναι δυνατό να μειωθεί η μόλυνση του κοτόπουλου από σαλμονέλα και οι επακόλουθες ασθένειες, νοσηλεία και θάνατοι», έγραψε το CDC.

«Το CDC συνεργάζεται με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων [του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ], κρατικούς υγειονομικούς αξιωματούχους, ομάδες καταναλωτών και τη βιομηχανία για να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών από το κοτόπουλο ελέγχοντας καλύτερα τα μικρόβια σε κάθε βήμα της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων, από το αγρόκτημα έως το πιρούνι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Bασικές συμβουλές για την πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με τα τρόφιμα στις διακοπές.

Διατροφή συνταγές: Έξυπνες λύσεις για μαγείρεμα

Πρακτικές υγιεινής στα τρόφιμα εν μέσω πανδημίας

Τρόφιμα σύμμαχοι στην καταπολέμηση του κρυολογήματος

Ασφάλεια τροφίμων στην εγκυμοσύνη το καλοκαίρι

Μικρόβια και πετσέτες πάνε μαζί!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon