Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ωμό Κοτόπουλο: Πρέπει να το πλένετε πριν το μαγειρέψετε; Να τι λένε οι ειδικοί

Ωμό Κοτόπουλο: Πρέπει να το πλένετε πριν το μαγειρέψετε; Να τι λένε οι ειδικοί

«Το CDC συνεργάζεται με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων [του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ], κρατικούς υγειονομικούς αξιωματούχους, ομάδες καταναλωτών και τη βιομηχανία για να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών από το κοτόπουλο ελέγχοντας καλύτερα τα μικρόβια σε κάθε βήμα της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων, από το αγρόκτημα έως το πιρούνι».



Ωμό Κοτόπουλο: Οι Αμερικανοί τρώνε κοτόπουλο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κρέας Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, η ασφάλεια των τροφίμων είναι πρωταρχικής σημασίας για να διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις διασκεδαστικές και υγιείς για όλους. Το κοτόπουλο είναι ένα δημοφιλές πιάτο για σερβίρισμα, αλλά ο τρόπος παρασκευής του έχει προκαλέσει σύγχυση στις οικογένειες όλα αυτά τα χρόνια. Το ερώτημα είναι το εξής: Πρέπει να πλένεται το ωμό κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα;


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ λένε όχι. “Μην πλένετε το ωμό κοτόπουλο. Κατά το πλύσιμο, οι χυμοί κοτόπουλου μπορεί να εξαπλωθούν στην κουζίνα και να μολύνουν άλλα τρόφιμα, σκεύη και πάγκους”, προειδοποιεί το CDC.

Επιπλέον, οι άνθρωποι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με ζεστό σαπουνόνερο για 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά το χειρισμό του κοτόπουλου.

Στήθη κοτόπουλου ωμά

Το CDC λέει να χρησιμοποιείτε ξεχωριστό ξύλο κοπής για το ωμό κοτόπουλο και να μην τοποθετείτε ποτέ μαγειρεμένα τρόφιμα ή φρέσκα προϊόντα σε ένα πιάτο, ξύλο κοπής ή οποιαδήποτε επιφάνεια που προηγουμένως είχε ωμό κοτόπουλο.

Ένα γεύμα στον φούρνο μικροκυμάτων που περιλαμβάνει κατεψυγμένο ωμό κοτόπουλο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως το φρέσκο ​​ωμό κοτόπουλο.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα θερμόμετρο τροφίμων για να διασφαλιστεί ότι το κοτόπουλο μαγειρεύεται σε ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία 165°F. Οι σανίδες κοπής, τα σκεύη, τα πιάτα και οι πάγκοι πρέπει να πλένονται με ζεστό σαπουνόνερο μετά την προετοιμασία του κοτόπουλου.

Το κοτόπουλο που περισσεύει θα πρέπει να καταψυχθεί ή να ψυχθεί εντός δύο ωρών – ή εντός μίας ώρας εάν το φαγητό εκτεθεί σε θερμοκρασίες άνω των 90 βαθμών Φαρενάιτ.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι οι Αμερικανοί τρώνε κοτόπουλο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κρέας.

CDC: Μην πλένετε το το ωμό κοτόπουλο Ωστόσο, περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι αρρωσταίνουν από την κατανάλωση μολυσμένων πουλερικών ετησίως.

Το κοτόπουλο, για παράδειγμα, είναι συχνά μολυσμένο με βακτήρια Campylobacter, Salmonella και Clostridium perfingens.

Περίπου 1 στις 25 συσκευασίες κοτόπουλου είναι μολυσμένη με σαλμονέλα, η οποία προκαλεί περισσότερες τροφιμογενείς ασθένειες από οποιοδήποτε άλλο βακτήριο.

Η κατανάλωση μη μαγειρεμένου κοτόπουλου ή άλλων τροφών με ροφήματα που έχουν μολυνθεί από ωμό κοτόπουλο ή τους χυμούς του μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση.

«Είναι δυνατό να μειωθεί η μόλυνση του κοτόπουλου από σαλμονέλα και οι επακόλουθες ασθένειες, νοσηλεία και θάνατοι», έγραψε το CDC.

«Το CDC συνεργάζεται με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων [του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ], κρατικούς υγειονομικούς αξιωματούχους, ομάδες καταναλωτών και τη βιομηχανία για να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών από το κοτόπουλο ελέγχοντας καλύτερα τα μικρόβια σε κάθε βήμα της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων, από το αγρόκτημα έως το πιρούνι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Bασικές συμβουλές για την πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με τα τρόφιμα στις διακοπές.

Διατροφή συνταγές: Έξυπνες λύσεις για μαγείρεμα

Πρακτικές υγιεινής στα τρόφιμα εν μέσω πανδημίας

Τρόφιμα σύμμαχοι στην καταπολέμηση του κρυολογήματος

Ασφάλεια τροφίμων στην εγκυμοσύνη το καλοκαίρι

Μικρόβια και πετσέτες πάνε μαζί!

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon