Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ομελέτα συνταγή: Η νοστιμότερη συνταγή για την πιο υγιεινή ομελέτα

Ομελέτα συνταγή: Η νοστιμότερη συνταγή για την πιο υγιεινή ομελέτα

Ομελέτα συνταγή: Η δημιουργία μιας υγιεινής ομελέτας που είναι τόσο νόστιμη όσο και θρεπτική μπορεί να είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια.


Η δημιουργία μιας υγιεινής ομελέτας που είναι τόσο νόστιμη όσο και θρεπτική μπορεί να είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια. Ακολουθεί μια συνταγή για μια ζωντανή, γεμάτη πρωτεΐνες ομελέτα λαχανικών που όχι μόνο ικανοποιεί τους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά παρέχει και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Συστατικά:

  • 3 μεγάλα αυγά (ή ασπράδια αυγών για επιλογή χαμηλότερης χοληστερόλης)
  • 1/4 φλιτζάνι άπαχο γάλα ή γάλα αμυγδάλου
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο
  • 1/2 φλιτζάνι baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι πιπεριές, ψιλοκομμένες (κόκκινες, κίτρινες ή πράσινες)
  • 1/4 φλιτζανιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί με χαμηλά λιπαρά (όπως φέτα, μοτσαρέλα ή τσένταρ)
  • Φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός ή σχοινόπρασο) για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Προετοιμάστε τα λαχανικά: Ξεκινήστε πλένοντας και ψιλοκόβοντας όλα τα λαχανικά σας. Αυτό διασφαλίζει ότι μαγειρεύονται ομοιόμορφα και αναμειγνύονται καλά στην ομελέτα.

Χτυπάμε τα αυγά: Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τα αυγά (ή τα ασπράδια) με το γάλα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ανακατευτεί καλά. Το γάλα βοηθά στο να γίνει η ομελέτα αφράτη.

Βράζουμε τα λαχανικά: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, σοτάροντας μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε τις πιπεριές, τις ντομάτες και το σπανάκι, βράζοντας μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέστε το μείγμα των αυγών: Ρίξτε το μείγμα των αυγών πάνω από τα λαχανικά στο τηγάνι. Γείρετε το τηγάνι για να απλωθούν ομοιόμορφα τα αυγά. Αφήστε το να ψηθεί ανενόχλητο για ένα-δύο λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να δένουν οι άκρες.

Πασπαλίστε το τυρί: Μόλις σταθεροποιηθούν οι άκρες της ομελέτας, πασπαλίστε ομοιόμορφα το τυρί της επιλογής σας με χαμηλά λιπαρά από πάνω.

Τελειώστε το μαγείρεμα: Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανασηκώστε απαλά τις άκρες της ομελέτας για να ρέουν από κάτω τα άψητα αυγά. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι τα αυγά να είναι σχεδόν πλήρως ρευστά από πάνω.

Διπλώνουμε και σερβίρουμε: Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση και την αφήνουμε να ψηθεί για άλλο ένα λεπτό. Σύρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε αμέσως.

Διατροφικά Οφέλη

Αυτή η ομελέτα είναι μια δύναμη της διατροφής. Τα αυγά παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα. Τα λαχανικά όπως το σπανάκι, οι πιπεριές και οι ντομάτες είναι πλούσια σε βιταμίνες A, C και K, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Το τυρί με χαμηλά λιπαρά προσθέτει ασβέστιο και πρωτεΐνη χωρίς υπερβολικά κορεσμένα λιπαρά. Το ελαιόλαδο προσφέρει υγιή μονοακόρεστα λιπαρά, συμβάλλοντας στην υγεία της καρδιάς. Απολαύστε αυτή την υγιεινή ομελέτα ως ένα ισορροπημένο πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό και απολαύστε τις ζωηρές γεύσεις και τα θρεπτικά της οφέλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αυγά είναι σύμμαχοι των δυνατών μυών και οστών!

Κυριακάτικο πρωινό: Ιδέες για μια απολαυστική συνήθεια

Υγιεινή διατροφή αλλά και πλούσια σε θερμίδες

Αυγά: Μια από τις πιο θρεπτικές τροφές για τη μείωση του στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon