Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ομελέτα: Δυναμώστε το σώμα σας δημιουργώντας μία νόστιμη ομελέτα

Ομελέτα: Δυναμώστε το σώμα σας δημιουργώντας μία νόστιμη ομελέτα

Ομελέτα: Δημιουργήστε ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για να μην χάσετε όλη σας την ημέρα. Ένα από αυτά είναι η ομελέτα.


Δημιουργήστε ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για να μην χάσετε όλη σας την ημέρα. Ένα από αυτά είναι η ομελέτα. Είναι ένα πιάτο γεμάτο πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά. Προσθέστε σπανάκι και γεμίστε το σώμα σας με την ενέργεια που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε την ημέρα σας.

Εύκολη Ομελέτα

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • μεγάλη χούφτα σπανάκι
  • 2 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 15g τσένταρ, τριμμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:

Λιώστε ένα κουμπί βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώστε. Ακουμπήστε το σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν. Επαναφέρετε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και λιώστε μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και στη συνέχεια περιστρέψτε το γύρω από το τηγάνι.

Ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αυγά και μετά γείρετε το τηγάνι για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα αυγά. Αφήστε για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν φουσκάλες τα αυγά.

Δουλέψτε γρήγορα, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή μια ξύλινη κουτάλα για να τραβήξετε τις πλευρές των αυγών στο κέντρο, ενσωματώνοντας το βούτυρο. Ανακινήστε απαλά το τηγάνι για να ξαναμοιραστεί το αυγό στις άκρες.

Πασπαλίστε από πάνω το τυρί και το σπανάκι όσο το αυγό είναι ακόμα ελαφρώς ρευστό στη μέση και στη συνέχεια αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Η υπολειπόμενη θερμότητα θα συνεχίσει να μαγειρεύει το αυγό. Αλατοπιπερώστε.

Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώστε το ένα τρίτο της ομελέτας στη μέση και, στη συνέχεια, γυρίστε την ομελέτα σε ένα ζεστό πιάτο που διπλώνει από πάνω. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Προσθέστε ένα αυγό στην καθημερινή σας διατροφή για την υγεία της καρδιάς

Ποιες τροφές προλαμβάνουν τον καρκίνο;

Τρόφιμα που μπορείτε ακόμα να φάτε μετά την ημερομηνία λήξης

Φτιάξτε την πιο θρεπτική frittata που υπάρχει!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon