Ομελέτα: Δημιουργήστε ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για να μην χάσετε όλη σας την ημέρα. Ένα από αυτά είναι η ομελέτα.
Δημιουργήστε ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για να μην χάσετε όλη σας την ημέρα. Ένα από αυτά είναι η ομελέτα. Είναι ένα πιάτο γεμάτο πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά. Προσθέστε σπανάκι και γεμίστε το σώμα σας με την ενέργεια που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε την ημέρα σας.
Εύκολη Ομελέτα
Συστατικά συνταγής:
- 2 κουταλιές βούτυρο
- μεγάλη χούφτα σπανάκι
- 2 αυγά ελευθέρας βοσκής
- 15g τσένταρ, τριμμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Λιώστε ένα κουμπί βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώστε. Ακουμπήστε το σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν. Επαναφέρετε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και λιώστε μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και στη συνέχεια περιστρέψτε το γύρω από το τηγάνι.
Ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αυγά και μετά γείρετε το τηγάνι για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα αυγά. Αφήστε για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν φουσκάλες τα αυγά.
Δουλέψτε γρήγορα, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή μια ξύλινη κουτάλα για να τραβήξετε τις πλευρές των αυγών στο κέντρο, ενσωματώνοντας το βούτυρο. Ανακινήστε απαλά το τηγάνι για να ξαναμοιραστεί το αυγό στις άκρες.
Πασπαλίστε από πάνω το τυρί και το σπανάκι όσο το αυγό είναι ακόμα ελαφρώς ρευστό στη μέση και στη συνέχεια αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Η υπολειπόμενη θερμότητα θα συνεχίσει να μαγειρεύει το αυγό. Αλατοπιπερώστε.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώστε το ένα τρίτο της ομελέτας στη μέση και, στη συνέχεια, γυρίστε την ομελέτα σε ένα ζεστό πιάτο που διπλώνει από πάνω. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή μας απόλαυση!!!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube