Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οικογενειακό φαγητό: Σολομός με πατάτες και πράσο 

Οικογενειακό φαγητό: Σολομός με πατάτες και πράσο 

Οικογενειακό φαγητό: Πρόκεται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA).


Ο σολομός αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ψαριών χάρη εν μέρει στην πλούσια νόστιμη γεύση του. Έχει τρυφερή σάρκα με ένα χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα. Πρόκεται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA). Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών.

              Συστατικά:

  • 1 κιλό φιλέτα σολομού
  • 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, το πράσο σε φέτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να επικαλυφθούν καλά οι πατάτες και τα πράσα με τα καρυκεύματα.
  3. Τοποθετήστε το μείγμα πατάτας και πράσου σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, απλώνοντάς το σε ομοιόμορφη στρώση.
  4. Ψήνετε τις πατάτες και τα πράσα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  5. Όσο ψήνονται οι πατάτες και τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού.
  6. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε τα φιλέτα σολομού, με το δέρμα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τα φιλέτα και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.
  7. Μόλις ψηθούν όλες οι πατάτες, το πράσο και ο σολομός, σερβίρετε τον σολομό πάνω από το μείγμα πατάτας και πράσου. Στύψτε λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού από πάνω και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

Απολαύστε το νόστιμο και θρεπτικό γεύμα σας με σολομό με πατάτες και πράσο! Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο με γεύση και είναι βέβαιο ότι θα είναι μια επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρετε με μια πλευρά από πράσινα φασόλια στον ατμό ή μια τραγανή πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε μια λαχταριστή χωριάτικη ομελέτα

Κάσιους: Ένας γευστικός σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς σας

Τα καλύτερα είδη φαγητού για να ρίξετε την χοληστερίνη σας

Frozen Yogurt: DIY παγωμένο γιαούρτι με μπανάνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon