Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οικογενειακό φαγητό: Σολομός με πατάτες και πράσο 

Οικογενειακό φαγητό: Σολομός με πατάτες και πράσο 

Οικογενειακό φαγητό: Πρόκεται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA).


Ο σολομός αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ψαριών χάρη εν μέρει στην πλούσια νόστιμη γεύση του. Έχει τρυφερή σάρκα με ένα χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα. Πρόκεται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA). Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών.

              Συστατικά:

  • 1 κιλό φιλέτα σολομού
  • 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, το πράσο σε φέτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να επικαλυφθούν καλά οι πατάτες και τα πράσα με τα καρυκεύματα.
  3. Τοποθετήστε το μείγμα πατάτας και πράσου σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, απλώνοντάς το σε ομοιόμορφη στρώση.
  4. Ψήνετε τις πατάτες και τα πράσα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  5. Όσο ψήνονται οι πατάτες και τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού.
  6. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε τα φιλέτα σολομού, με το δέρμα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τα φιλέτα και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.
  7. Μόλις ψηθούν όλες οι πατάτες, το πράσο και ο σολομός, σερβίρετε τον σολομό πάνω από το μείγμα πατάτας και πράσου. Στύψτε λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού από πάνω και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

Απολαύστε το νόστιμο και θρεπτικό γεύμα σας με σολομό με πατάτες και πράσο! Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο με γεύση και είναι βέβαιο ότι θα είναι μια επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρετε με μια πλευρά από πράσινα φασόλια στον ατμό ή μια τραγανή πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε μια λαχταριστή χωριάτικη ομελέτα

Κάσιους: Ένας γευστικός σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς σας

Τα καλύτερα είδη φαγητού για να ρίξετε την χοληστερίνη σας

Frozen Yogurt: DIY παγωμένο γιαούρτι με μπανάνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon