Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οικογενειακό φαγητό: Σολομός με πατάτες και πράσο 

Οικογενειακό φαγητό: Σολομός με πατάτες και πράσο 

Οικογενειακό φαγητό: Πρόκεται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA).


Ο σολομός αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ψαριών χάρη εν μέρει στην πλούσια νόστιμη γεύση του. Έχει τρυφερή σάρκα με ένα χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα. Πρόκεται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA). Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών.

              Συστατικά:

  • 1 κιλό φιλέτα σολομού
  • 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, το πράσο σε φέτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να επικαλυφθούν καλά οι πατάτες και τα πράσα με τα καρυκεύματα.
  3. Τοποθετήστε το μείγμα πατάτας και πράσου σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, απλώνοντάς το σε ομοιόμορφη στρώση.
  4. Ψήνετε τις πατάτες και τα πράσα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  5. Όσο ψήνονται οι πατάτες και τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού.
  6. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε τα φιλέτα σολομού, με το δέρμα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τα φιλέτα και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.
  7. Μόλις ψηθούν όλες οι πατάτες, το πράσο και ο σολομός, σερβίρετε τον σολομό πάνω από το μείγμα πατάτας και πράσου. Στύψτε λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού από πάνω και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

Απολαύστε το νόστιμο και θρεπτικό γεύμα σας με σολομό με πατάτες και πράσο! Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο με γεύση και είναι βέβαιο ότι θα είναι μια επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρετε με μια πλευρά από πράσινα φασόλια στον ατμό ή μια τραγανή πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε μια λαχταριστή χωριάτικη ομελέτα

Κάσιους: Ένας γευστικός σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς σας

Τα καλύτερα είδη φαγητού για να ρίξετε την χοληστερίνη σας

Frozen Yogurt: DIY παγωμένο γιαούρτι με μπανάνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon