Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι τροφές του φθινοπώρου που βοηθούν στο να μην αρρωσταίνετε συνέχεια 

Οι τροφές του φθινοπώρου που βοηθούν στο να μην αρρωσταίνετε συνέχεια 

Τα σταφύλια είναι άλλη μια φθινοπωρινή λιχουδιά, γεμάτα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Ιδιαίτερα τα κόκκινα και τα μαύρα σταφύλια περιέχουν ρεσβερατρόλη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και προστατευτικές ιδιότητες.


Πρώτα απ’ όλα, οι κολοκύθες είναι μια εξαιρετική επιλογή αυτή την εποχή. Περιέχουν βιταμίνη A, C και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε σούπες, πίτες ή ακόμα και σε smoothies. Επίσης, μπορούν να προσφέρουν μια ζεστή και θρεπτική γεύση στα πιάτα σας.

Τα μήλα, που είναι επίσης χαρακτηριστικά του φθινοπώρου, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη βελτίωση της πέψης, ενώ τα αντιοξειδωτικά ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση. Ένα μήλο την ημέρα προσφέρει πολλαπλά οφέλη και μπορεί να είναι ένα ιδανικό σνακ.

Τα σταφύλια είναι άλλη μια φθινοπωρινή λιχουδιά, γεμάτα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Ιδιαίτερα τα κόκκινα και τα μαύρα σταφύλια περιέχουν ρεσβερατρόλη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και προστατευτικές ιδιότητες. Μπορείτε να τα καταναλώσετε ως σνακ ή να τα προσθέσετε σε σαλάτες.

Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και στην καταπολέμηση των φλεγμονών. Προσθέστε τα σε δημητριακά, σαλάτες ή γλυκές λιχουδιές για έξτρα θρεπτικά συστατικά.

Το φθινόπωρο  προσφέρει επίσης πλούσιες πηγές λαχανικών, όπως το παντζάρι, το μπρόκολο, και το κουνουπίδι. Αυτά τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες C, K και φυτικές ίνες. Αξιοποιήστε τα σε σούπες, σαλάτες ή ως συνοδευτικά πιάτα. Μην ξεχνάτε τα βότανα όπως το θυμάρι και το δεντρολίβανο, που προσθέτουν γεύση και είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Χρησιμοποιήστε τα για να αρωματίσετε τα φαγητά σας και να ενισχύσετε τη γεύση τους.

Τέλος, η σωστή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας. Το τσάι, ιδίως οι παραλλαγές με τζίντζερ και λεμόνι, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών, ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό. Το φθινόπωρο είναι λοιπόν μια ιδανική περίοδος για να απολαύσετε τις πλούσιες γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά των εποχιακών τροφών, διασφαλίζοντας την καλή υγεία σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παντζάρια: Τα εκπληκτικά οφέλη που ίσως δεν γνωρίζατε

Φακές: Μία εναλλακτική συνταγή

8 οφέλη του σολωμού που πιθανώς δεν γνωρίζατε

Γλυκός πειρασμός: Αφράτο και πανεύκολο κέικ σοκολάτας με 4 υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Πώς να σταματήσετε να τρώτε ασυνείδητα;

Η υπερφαγία χωρίς συνείδηση (mindless eating) αναφέρεται στην τάση να τρώμε χωρίς να δίνουμε προσοχή στο τι και πόσο καταναλώνουμε, συχνά λόγω συνήθειας, άγχους ή πλήξης.

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα 

Η μανιταρόσουπα βελουτέ είναι μια νόστιμη και κρεμώδης σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η προσθήκη τυριού κρέμα προσφέρει επιπλέον γεύση και απαλότητα.

Γιατί γίνεται τόσο εθιστικός ο καφές;

Καφές: Ο καφές μπορεί να γίνει εθιστικός λόγω της καφεΐνης, μιας φυσικής διεγερτικής ουσίας που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η καφεΐνη δρα αποκλείοντας τους υποδοχείς της αδενοσίνης, ενός νευροδιαβιβαστή

Close Icon