Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι πιο νόστιμοι τρόποι για να μαγειρέψεις τον μπακαλιάρο

Οι πιο νόστιμοι τρόποι για να μαγειρέψεις τον μπακαλιάρο

Αν έχουμε αλατισμένο μπακαλιάρο, είναι απαραίτητο να τον βυθίσουμε σε νερό για τρεις ημέρες και αλλάζοντας νερό πρωί και βράδυ για να φύγει το περιττό αλάτι.


Ο μπακαλιάρος είναι ένα πολύ πλούσιο σε γεύση ψάρι που για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει πάντα στην καθημερινή μαγειρική. Ας δούμε, λοιπόν, πώς να τον μαγειρέψουμε μπακαλιάρο με εύκολες συνταγές. Η συμβουλή μας για εξοικονόμηση χρόνου είναι να χρησιμοποιήσετε μπακαλιάρο ήδη αφαλατωμένο , επομένως έτοιμο για χρήση. Αν έχουμε αλατισμένο μπακαλιάρο, είναι απαραίτητο να τον βυθίσουμε σε νερό για τρεις ημέρες και αλλάζοντας νερό πρωί και βράδυ για να φύγει το περιττό αλάτι.

 

Πώς να μαγειρέψετε στιφάδο μπακαλιάρο

Ο μπακαλιάρος στιφάδο  είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η συνταγή έχει πολλές παραλλαγές. Η συμβουλή μας, για να αποκτήσετε ένα ζουμερό και ταυτόχρονα γρήγορο πιάτο, είναι να επικεντρωθείτε σε απλά υλικά: μπακαλιάρο, πατάτες, ντομάτες καθαρισμένες, κρεμμύδι και καρότα.

Πώς να μαγειρέψετε τηγανητό μπακαλιάρο

Τραγανή κρούστα και απαλό και νόστιμο εσωτερικό: Ο τηγανητός μπακαλιάρος σε κουρκούτι είναι μια γευστική συνταγή που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Επίσης σε αυτή την περίπτωση τα υλικά είναι λίγα και πολύ απλά: αφαλατωμένα φιλέτα μπακαλιάρου, λάδι και κουρκούτι που γίνεται απλά με ανθρακούχο νερό, αλεύρι και τριμμένη φλούδα λεμονιού. Προσοχή, το νερό πρέπει να είναι πολύ κρύο και το αλεύρι να προστίθεται σταδιακά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να μην σχηματιστούν σβώλοι και βουτάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο κουρκούτι, φροντίζοντας να τα περάσουμε καλά από όλες τις πλευρές. Αν έχετε αμφιβολίες για το πώς να τηγανίσετε τον μπακαλιάρο , η συμβουλή μας είναι να τηγανίσετε λίγα κομμάτια τη φορά σε λάδι στους 180-190 °C, για να μην πέσει πολύ η θερμοκρασία. Τέλος, ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 5 λεπτά.

 

Πώς να μαγειρέψετε μπακαλιάρο στον φούρνο

Ο μπακαλιάρος στον φούρνο είναι μια χυμώδης και γευστική συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Επίσης σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε αφαλατωμένο μπακαλιάρο για εξοικονόμηση χρόνου και τον κόβουμε σε κομμάτια αφαιρώντας τη φλούδα. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και βάζουμε τον μπακαλιάρο και τις πατάτες, κομμένες σε λεπτές και σε ομοιόμορφο πάχος. Προσθέτουμε λάδι, μαϊντανό, ψιλοκομμένο σκόρδο και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά πριν τον ψήσουμε στον φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

 

 

Πώς να μαγειρέψετε μπακαλιάρο Σικελίας

Η συνταγή για τον μπακαλιάρο της Σικελίας είναι πραγματική απόλαυση. Είναι μια παραλλαγή του στιφάδου μπακαλιάρου, εμπλουτισμένη με χαρακτηριστικά συστατικά της κουζίνας της Σικελίας, όπως σταφίδες και κάπαρη. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Σοτάρουμε το σέλινο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις καθαρισμένες ντομάτες θρυμματισμένες με τα χέρια μας και τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια ίδιου μεγέθους. Βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, ξεφλουδισμένο και αλευρωμένο. Μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα τρώμε χωρίς ενοχές;

Φιστίκια Αιγίνης: Μια πλούσια πηγή σιδήρου στη διατροφή μας

Ποια τρόφιμα θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε καλύτερα;

Crispbreads : Συνδυασμοί από το πρωί μέχρι το βράδυ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon