Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι πιο νόστιμοι τρόποι για να μαγειρέψεις τον μπακαλιάρο

Οι πιο νόστιμοι τρόποι για να μαγειρέψεις τον μπακαλιάρο

Αν έχουμε αλατισμένο μπακαλιάρο, είναι απαραίτητο να τον βυθίσουμε σε νερό για τρεις ημέρες και αλλάζοντας νερό πρωί και βράδυ για να φύγει το περιττό αλάτι.


Ο μπακαλιάρος είναι ένα πολύ πλούσιο σε γεύση ψάρι που για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει πάντα στην καθημερινή μαγειρική. Ας δούμε, λοιπόν, πώς να τον μαγειρέψουμε μπακαλιάρο με εύκολες συνταγές. Η συμβουλή μας για εξοικονόμηση χρόνου είναι να χρησιμοποιήσετε μπακαλιάρο ήδη αφαλατωμένο , επομένως έτοιμο για χρήση. Αν έχουμε αλατισμένο μπακαλιάρο, είναι απαραίτητο να τον βυθίσουμε σε νερό για τρεις ημέρες και αλλάζοντας νερό πρωί και βράδυ για να φύγει το περιττό αλάτι.

 

Πώς να μαγειρέψετε στιφάδο μπακαλιάρο

Ο μπακαλιάρος στιφάδο  είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η συνταγή έχει πολλές παραλλαγές. Η συμβουλή μας, για να αποκτήσετε ένα ζουμερό και ταυτόχρονα γρήγορο πιάτο, είναι να επικεντρωθείτε σε απλά υλικά: μπακαλιάρο, πατάτες, ντομάτες καθαρισμένες, κρεμμύδι και καρότα.

Πώς να μαγειρέψετε τηγανητό μπακαλιάρο

Τραγανή κρούστα και απαλό και νόστιμο εσωτερικό: Ο τηγανητός μπακαλιάρος σε κουρκούτι είναι μια γευστική συνταγή που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Επίσης σε αυτή την περίπτωση τα υλικά είναι λίγα και πολύ απλά: αφαλατωμένα φιλέτα μπακαλιάρου, λάδι και κουρκούτι που γίνεται απλά με ανθρακούχο νερό, αλεύρι και τριμμένη φλούδα λεμονιού. Προσοχή, το νερό πρέπει να είναι πολύ κρύο και το αλεύρι να προστίθεται σταδιακά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να μην σχηματιστούν σβώλοι και βουτάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο κουρκούτι, φροντίζοντας να τα περάσουμε καλά από όλες τις πλευρές. Αν έχετε αμφιβολίες για το πώς να τηγανίσετε τον μπακαλιάρο , η συμβουλή μας είναι να τηγανίσετε λίγα κομμάτια τη φορά σε λάδι στους 180-190 °C, για να μην πέσει πολύ η θερμοκρασία. Τέλος, ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 5 λεπτά.

 

Πώς να μαγειρέψετε μπακαλιάρο στον φούρνο

Ο μπακαλιάρος στον φούρνο είναι μια χυμώδης και γευστική συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Επίσης σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε αφαλατωμένο μπακαλιάρο για εξοικονόμηση χρόνου και τον κόβουμε σε κομμάτια αφαιρώντας τη φλούδα. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και βάζουμε τον μπακαλιάρο και τις πατάτες, κομμένες σε λεπτές και σε ομοιόμορφο πάχος. Προσθέτουμε λάδι, μαϊντανό, ψιλοκομμένο σκόρδο και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά πριν τον ψήσουμε στον φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

 

 

Πώς να μαγειρέψετε μπακαλιάρο Σικελίας

Η συνταγή για τον μπακαλιάρο της Σικελίας είναι πραγματική απόλαυση. Είναι μια παραλλαγή του στιφάδου μπακαλιάρου, εμπλουτισμένη με χαρακτηριστικά συστατικά της κουζίνας της Σικελίας, όπως σταφίδες και κάπαρη. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Σοτάρουμε το σέλινο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις καθαρισμένες ντομάτες θρυμματισμένες με τα χέρια μας και τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια ίδιου μεγέθους. Βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, ξεφλουδισμένο και αλευρωμένο. Μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα τρώμε χωρίς ενοχές;

Φιστίκια Αιγίνης: Μια πλούσια πηγή σιδήρου στη διατροφή μας

Ποια τρόφιμα θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε καλύτερα;

Crispbreads : Συνδυασμοί από το πρωί μέχρι το βράδυ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon