Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι πιο νόστιμοι τρόποι για να μαγειρέψεις τον μπακαλιάρο

Οι πιο νόστιμοι τρόποι για να μαγειρέψεις τον μπακαλιάρο

Αν έχουμε αλατισμένο μπακαλιάρο, είναι απαραίτητο να τον βυθίσουμε σε νερό για τρεις ημέρες και αλλάζοντας νερό πρωί και βράδυ για να φύγει το περιττό αλάτι.


Ο μπακαλιάρος είναι ένα πολύ πλούσιο σε γεύση ψάρι που για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει πάντα στην καθημερινή μαγειρική. Ας δούμε, λοιπόν, πώς να τον μαγειρέψουμε μπακαλιάρο με εύκολες συνταγές. Η συμβουλή μας για εξοικονόμηση χρόνου είναι να χρησιμοποιήσετε μπακαλιάρο ήδη αφαλατωμένο , επομένως έτοιμο για χρήση. Αν έχουμε αλατισμένο μπακαλιάρο, είναι απαραίτητο να τον βυθίσουμε σε νερό για τρεις ημέρες και αλλάζοντας νερό πρωί και βράδυ για να φύγει το περιττό αλάτι.

 

Πώς να μαγειρέψετε στιφάδο μπακαλιάρο

Ο μπακαλιάρος στιφάδο  είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η συνταγή έχει πολλές παραλλαγές. Η συμβουλή μας, για να αποκτήσετε ένα ζουμερό και ταυτόχρονα γρήγορο πιάτο, είναι να επικεντρωθείτε σε απλά υλικά: μπακαλιάρο, πατάτες, ντομάτες καθαρισμένες, κρεμμύδι και καρότα.

Πώς να μαγειρέψετε τηγανητό μπακαλιάρο

Τραγανή κρούστα και απαλό και νόστιμο εσωτερικό: Ο τηγανητός μπακαλιάρος σε κουρκούτι είναι μια γευστική συνταγή που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Επίσης σε αυτή την περίπτωση τα υλικά είναι λίγα και πολύ απλά: αφαλατωμένα φιλέτα μπακαλιάρου, λάδι και κουρκούτι που γίνεται απλά με ανθρακούχο νερό, αλεύρι και τριμμένη φλούδα λεμονιού. Προσοχή, το νερό πρέπει να είναι πολύ κρύο και το αλεύρι να προστίθεται σταδιακά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να μην σχηματιστούν σβώλοι και βουτάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο κουρκούτι, φροντίζοντας να τα περάσουμε καλά από όλες τις πλευρές. Αν έχετε αμφιβολίες για το πώς να τηγανίσετε τον μπακαλιάρο , η συμβουλή μας είναι να τηγανίσετε λίγα κομμάτια τη φορά σε λάδι στους 180-190 °C, για να μην πέσει πολύ η θερμοκρασία. Τέλος, ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 5 λεπτά.

 

Πώς να μαγειρέψετε μπακαλιάρο στον φούρνο

Ο μπακαλιάρος στον φούρνο είναι μια χυμώδης και γευστική συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Επίσης σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε αφαλατωμένο μπακαλιάρο για εξοικονόμηση χρόνου και τον κόβουμε σε κομμάτια αφαιρώντας τη φλούδα. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και βάζουμε τον μπακαλιάρο και τις πατάτες, κομμένες σε λεπτές και σε ομοιόμορφο πάχος. Προσθέτουμε λάδι, μαϊντανό, ψιλοκομμένο σκόρδο και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά πριν τον ψήσουμε στον φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

 

 

Πώς να μαγειρέψετε μπακαλιάρο Σικελίας

Η συνταγή για τον μπακαλιάρο της Σικελίας είναι πραγματική απόλαυση. Είναι μια παραλλαγή του στιφάδου μπακαλιάρου, εμπλουτισμένη με χαρακτηριστικά συστατικά της κουζίνας της Σικελίας, όπως σταφίδες και κάπαρη. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Σοτάρουμε το σέλινο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις καθαρισμένες ντομάτες θρυμματισμένες με τα χέρια μας και τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια ίδιου μεγέθους. Βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, ξεφλουδισμένο και αλευρωμένο. Μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα τρώμε χωρίς ενοχές;

Φιστίκια Αιγίνης: Μια πλούσια πηγή σιδήρου στη διατροφή μας

Ποια τρόφιμα θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε καλύτερα;

Crispbreads : Συνδυασμοί από το πρωί μέχρι το βράδυ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon