Η συνταγή καθώς είναι πολύ εύκολη, απίστευτα γευστική και διαφορετική για να ετοιμάσεις τις σπέσιαλ ταλιατέλες. Το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει τόσο εσάς όσο και τους αγαπημένους σας.
Η συνταγή καθώς είναι πολύ εύκολη, απίστευτα γευστική και διαφορετική για να ετοιμάσεις τις σπέσιαλ ταλιατέλες. Το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει τόσο εσάς όσο και τους αγαπημένους σας.
Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
Λίγο λάδι για το σωτάρισμα
500 gr. σπανάκι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 κομμάτι μοτσαρέλα σε πακέτο
Παρμεζάνα τριμμένη (κατά προτίμηση)
Για τη μπεσαμέλ:
60 γρ. βούτυρο αγελάδος
60 γρ. αλεύρι περασμένο από κόσκινο
Μοσχοκάρυδο
1 1/2 λίτρο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
3-4 κουτ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζεις λίγο λάδι, το σκόρδο τριμμένο και το σπανάκι και το σωτάρεις μέχρι να πιει τα υγρά του. Αποσύρεις από τη φωτιά. Σε ένα κατσαρολάκι έχεις βάλει να ζεσταθεί το βούτυρο (όχι να κάψει) και προσθέτεις το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνεις λίγο-λίγο το γάλα που ελαφρά έχεις ζεστάνει και ανακατεύεις για να μη σου σβωλιάσει το αλεύρι και κάνεις μια αραιή μπεσαμέλ. Ρίχνεις λίγο αλάτι διότι θα προσθέσεις και την τριμμένη παρμέζανα, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Σε ένα πυρέξ, άπλωσε στον πάτο λίγη μπεσαμέλ και από πάνω τοποθέτησε λίγο σπανάκι. Πάνω στο σπανάκι βάλε τις φωλιές από ταλιατέλες, σπανάκι ξανά. Στη συνέχεια βάλε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σπάσε την μοτσαρέλα σε κομμάτακια και τοποθέτησε πάνω και τελειώσε με παρμεζάνα. Ψήσε στους 180°C για 20/25 λεπτά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube