Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι ιδανικές συνθήκες συντήρησης του τυριού

Οι ιδανικές συνθήκες συντήρησης του τυριού

 Το κάθε τι θέλει τον τρόπο του. Έτσι και η συντήρηση του τυριού. Δες τι μπορείς να κάνεις για να διατηρείς αναλλοίωτο το τυρί της αρεσκείας σου στο ψυγείο.

Υγρασία: Για να εξουδετερώσεις την υγρασία που παρουσιάζεται στο πλαστικό ή γυάλινο δοχείο όπου αποθηκεύσεις το τυρί (ιδιαίτερα στο καπάκι του), αρκεί να βάλεις μέσα σε αυτό 1-2 κύβους ζάχαρης.

Στέγνωμα: Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα το τυρί να στεγνώσει με την πάροδο των ημερών. Σε αυτή την περίπτωση τύλιξέ το σε ένα καθαρό πανί που θα έχεις βρέξει με λευκό κρασί: Το τυρί θα γίνει και πάλι απαλό στην υφή. Αν όμως πρόκειται για λευκό τυρί που συντηρείται σε άλμη (όπως η φέτα), ο μοναδικός τρόπος να το διατηρήσεις φρέσκο είναι να το αφήσεις να… κολυμπάει στην άλμη του, χωρίς να τη χύσεις. Μπορείς να το ξεπλένεις, αν θέλεις, πριν το βάλεις στο πιάτο.

Συσκευασία: Η καλύτερη συσκευασία του τυριού είναι αυτή με την οποία το αγοράζουμε. Αν όμως δεν σου αρέσει η πλαστική μεμβράνη που έχει εσωτερικά το χαρτί του μπακάλικου, μπορείς να τυλίξεις το τυρί αμέσως σε μια λαδόκολλα, ντουμπλαρισμένη εξωτερικά με αλουμινόχαρτο. Τα πολύ σκληρά τυριά μπορούν να διατηρηθούν τυλιγμένα απευθείας μέσα σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Απόφυγε όμως να αφαιρέσεις το μη βρώσιμο επικάλυμμα του τυριού, γιατί λειτουργεί ως προστατευτικό στρώμα που διατηρεί τη γεύση.

Θερμοκρασία: Στην ιδανική περίπτωση το τυρί θα πρέπει διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου μεταξύ 2 – 4 βαθμών Κελσίου και μακριά από τρόφιμα που έχουν ισχυρές οσμές. Μια λύση είναι να το απομονώσεις μέσα στο συρτάρι των λαχανικών.

Τριμμένο τυρί: Μερικά σκληρά τυριά, όπως το κεφαλοτύρι ή το τσένταρ, όταν είναι τριμμένα, μπορούν κατ’ εξαίρεση να αποθηκευτούν και στην κατάψυξη – τυλιγμένα σφιχτά μέσα σε μια πλαστική σακούλα φαγητού – χωρίς να χάσουν τη γεύση τους: Ασφαλώς θα διατηρηθούν πολύ περισσότερο. Αυτό ισχύει βέβαια μόνο αν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα. Όταν η συνταγή το απαιτεί, μπορείς να τα προσθέσεις απευθείας μέσα στο φαγητό της κατσαρόλας ή του φούρνου.

Μυρωδιά: Αν η μυρωδιά του τυριού είναι πολύ έντονη και σε συνεπαίρνει μόλις ανοίγεις το καπάκι της τυριέρας, λίγο αρωματικό θυμάρι σε μια γωνία του δοχείου θα λύσει το πρόβλημα.

* Μην ξεχνάς να βγάζεις το τυρί από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το καταναλώσεις. Ο λόγος είναι ότι ένα τυρί πολύ κρύο χάνει μεγάλο μέρος από την αυθεντική του γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Απόλαυστικό σπιτικό burger με αγνά υλικά

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon