Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι ιδανικές συνθήκες συντήρησης του τυριού

Οι ιδανικές συνθήκες συντήρησης του τυριού

 Το κάθε τι θέλει τον τρόπο του. Έτσι και η συντήρηση του τυριού. Δες τι μπορείς να κάνεις για να διατηρείς αναλλοίωτο το τυρί της αρεσκείας σου στο ψυγείο.

Υγρασία: Για να εξουδετερώσεις την υγρασία που παρουσιάζεται στο πλαστικό ή γυάλινο δοχείο όπου αποθηκεύσεις το τυρί (ιδιαίτερα στο καπάκι του), αρκεί να βάλεις μέσα σε αυτό 1-2 κύβους ζάχαρης.

Στέγνωμα: Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα το τυρί να στεγνώσει με την πάροδο των ημερών. Σε αυτή την περίπτωση τύλιξέ το σε ένα καθαρό πανί που θα έχεις βρέξει με λευκό κρασί: Το τυρί θα γίνει και πάλι απαλό στην υφή. Αν όμως πρόκειται για λευκό τυρί που συντηρείται σε άλμη (όπως η φέτα), ο μοναδικός τρόπος να το διατηρήσεις φρέσκο είναι να το αφήσεις να… κολυμπάει στην άλμη του, χωρίς να τη χύσεις. Μπορείς να το ξεπλένεις, αν θέλεις, πριν το βάλεις στο πιάτο.

Συσκευασία: Η καλύτερη συσκευασία του τυριού είναι αυτή με την οποία το αγοράζουμε. Αν όμως δεν σου αρέσει η πλαστική μεμβράνη που έχει εσωτερικά το χαρτί του μπακάλικου, μπορείς να τυλίξεις το τυρί αμέσως σε μια λαδόκολλα, ντουμπλαρισμένη εξωτερικά με αλουμινόχαρτο. Τα πολύ σκληρά τυριά μπορούν να διατηρηθούν τυλιγμένα απευθείας μέσα σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Απόφυγε όμως να αφαιρέσεις το μη βρώσιμο επικάλυμμα του τυριού, γιατί λειτουργεί ως προστατευτικό στρώμα που διατηρεί τη γεύση.

Θερμοκρασία: Στην ιδανική περίπτωση το τυρί θα πρέπει διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου μεταξύ 2 – 4 βαθμών Κελσίου και μακριά από τρόφιμα που έχουν ισχυρές οσμές. Μια λύση είναι να το απομονώσεις μέσα στο συρτάρι των λαχανικών.

Τριμμένο τυρί: Μερικά σκληρά τυριά, όπως το κεφαλοτύρι ή το τσένταρ, όταν είναι τριμμένα, μπορούν κατ’ εξαίρεση να αποθηκευτούν και στην κατάψυξη – τυλιγμένα σφιχτά μέσα σε μια πλαστική σακούλα φαγητού – χωρίς να χάσουν τη γεύση τους: Ασφαλώς θα διατηρηθούν πολύ περισσότερο. Αυτό ισχύει βέβαια μόνο αν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα. Όταν η συνταγή το απαιτεί, μπορείς να τα προσθέσεις απευθείας μέσα στο φαγητό της κατσαρόλας ή του φούρνου.

Μυρωδιά: Αν η μυρωδιά του τυριού είναι πολύ έντονη και σε συνεπαίρνει μόλις ανοίγεις το καπάκι της τυριέρας, λίγο αρωματικό θυμάρι σε μια γωνία του δοχείου θα λύσει το πρόβλημα.

* Μην ξεχνάς να βγάζεις το τυρί από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το καταναλώσεις. Ο λόγος είναι ότι ένα τυρί πολύ κρύο χάνει μεγάλο μέρος από την αυθεντική του γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon