Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι Έλληνες ‘’πνίγουν’’ το άγχος στο φαγητό

Οι Έλληνες ‘’πνίγουν’’ το άγχος στο φαγητό

 

Οι Έλληνες  ” πνίγουν” το άγχος των οικονομικών προβλημάτων στο φαγητό,  σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των υπευθύνων της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΑΝΑΣΑ» για την καταπολέμηση των διαταραχών πρόσληψης τροφής. 

 

” Το φαινόμενο της πολυφαγίας αφορά περισσότερα άτομα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει εκλείψει η ανορεξία και οι υπόλοιπες διατροφικές διαταραχές ”  τονίζει η πρόεδρος της «ΑΝΑΣΑ» Ζέτα Δούκα,

Το Κέντρο Ημέρας της «ΑΝΑΣΑ» που λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρέχει δωρεάν υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε πάσχοντες και μέλη των οικογενειών τους, μέσω μιας πολυκλαδικής ομάδας επαγγελματιών υγείας.  Τον περασμένο Μάρτιο το Κέντρο επισκέφθηκαν περισσότερα από 500 άτομα, ενώ τα νέα περιστατικά ανθρώπων με διατροφικές διαταραχές που καταγράφηκαν ήταν σχεδόν 60, αριθμός διπλάσιος από αυτόν του Ιανουαρίου. 

«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους που μας χρειάζονται τις υπηρεσίες μας και σίγουρα η εποχή μας γεννά πολλές ανάγκες για ψυχολογική βοήθεια», σημειώνει η κ.Δούκα και συμπληρώνει «Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα παράρτημα του κέντρου μας και στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βέροια. Αγωνιζόμαστε για αυτό αλλά δυστυχώς οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες και χρειαζόμαστε οικονομική υποστήριξη».  Για το λόγο αυτό με πρωτοβουλία της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, Αικατερίνης Τζιτζικώστα, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Διατροφικές Διαταραχές και Γυναίκες», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση της «ΑΝΑΣΑ», που συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια «ζωής». Επίσης, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις Διεθνείς Παιδικές Κατασκηνώσεις της Unesco. «Είναι ένας θεσμός που έχει βάθος δεκαετίας και αφορά περισσότερο παιδιά (ηλικίας από 12 έως 15 ετών) από άλλες χώρες. Φέτος όμως, λόγω των αναγκών που υπάρχουν στη χώρα μας τα περίπου 100 παιδιά που θα συμμετάσχουν θα είναι Έλληνες και κατά προτίμηση παιδιά πολύτεκνων οικογενειών και τα 80 από χώρες του εξωτερικού», επεσήμανε η κ.Τζιτζικώστα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Πόσο υγιεινό είναι το έλαιο καρύδας για την μαγειρική;

Έλαιο καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές λάδι που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, ιδιαίτερα σε χώρες με τροπικό κλίμα. Παρά τις αντιφάσεις γύρω από τη χρήση του, το λάδι καρύδας έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Close Icon