Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι Έλληνες ‘’πνίγουν’’ το άγχος στο φαγητό

Οι Έλληνες ‘’πνίγουν’’ το άγχος στο φαγητό

 

Οι Έλληνες  ” πνίγουν” το άγχος των οικονομικών προβλημάτων στο φαγητό,  σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των υπευθύνων της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΑΝΑΣΑ» για την καταπολέμηση των διαταραχών πρόσληψης τροφής. 

 

” Το φαινόμενο της πολυφαγίας αφορά περισσότερα άτομα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει εκλείψει η ανορεξία και οι υπόλοιπες διατροφικές διαταραχές ”  τονίζει η πρόεδρος της «ΑΝΑΣΑ» Ζέτα Δούκα,

Το Κέντρο Ημέρας της «ΑΝΑΣΑ» που λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρέχει δωρεάν υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε πάσχοντες και μέλη των οικογενειών τους, μέσω μιας πολυκλαδικής ομάδας επαγγελματιών υγείας.  Τον περασμένο Μάρτιο το Κέντρο επισκέφθηκαν περισσότερα από 500 άτομα, ενώ τα νέα περιστατικά ανθρώπων με διατροφικές διαταραχές που καταγράφηκαν ήταν σχεδόν 60, αριθμός διπλάσιος από αυτόν του Ιανουαρίου. 

«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους που μας χρειάζονται τις υπηρεσίες μας και σίγουρα η εποχή μας γεννά πολλές ανάγκες για ψυχολογική βοήθεια», σημειώνει η κ.Δούκα και συμπληρώνει «Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα παράρτημα του κέντρου μας και στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βέροια. Αγωνιζόμαστε για αυτό αλλά δυστυχώς οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες και χρειαζόμαστε οικονομική υποστήριξη».  Για το λόγο αυτό με πρωτοβουλία της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, Αικατερίνης Τζιτζικώστα, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Διατροφικές Διαταραχές και Γυναίκες», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση της «ΑΝΑΣΑ», που συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια «ζωής». Επίσης, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις Διεθνείς Παιδικές Κατασκηνώσεις της Unesco. «Είναι ένας θεσμός που έχει βάθος δεκαετίας και αφορά περισσότερο παιδιά (ηλικίας από 12 έως 15 ετών) από άλλες χώρες. Φέτος όμως, λόγω των αναγκών που υπάρχουν στη χώρα μας τα περίπου 100 παιδιά που θα συμμετάσχουν θα είναι Έλληνες και κατά προτίμηση παιδιά πολύτεκνων οικογενειών και τα 80 από χώρες του εξωτερικού», επεσήμανε η κ.Τζιτζικώστα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Close Icon