Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της γύρης μελισσών

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της γύρης μελισσών

Λόγοι για να συμπεριλάβετε τη Γύρη στην καθημερινή σας ρουτίνα

Έχει Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της γύρης (χάρη στα φλαβονοειδή) έχουν συγκριθεί με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ)! Ενισχύστε την καταπολέμηση των φλεγμονών με την προσθήκη της γύρης στη διατροφή σας. Δρα καλύτερα, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, τακτική άσκηση και αρκετούς πράσινους χυμούς!

Ενισχύει τα επίπεδα Ενέργειας

Το ευρύ φάσμα των θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται μέσα στη γύρη την κάνουν μια ενεργειακή υπερτροφή. Οι υδατάνθρακες, οι πρωτεϊνες και οι βιταμίνες της ομάδας Β που περιέχει, μπορούν να σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις κάθε δύσκολης μέρας. Οι αντιστρες ιδιότητες βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση της κόπωσης, τη βελτίωση της αντοχής ενώ τρέφονται τα επινεφρίδιά σας.

Βοηθά στην Αντιμετώπιση Αλλεργιών

Η γύρης μειώνει την παρουσία της ισταμίνης – τα πάντα, από άσθμα, αλλεργίες και ρινικά προβλήματα, μπορούν να εξαλειφθούν με τη χρήση της γύρης! Είναι επίσης θαυμάσια αποτελεσματική ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Υποστηρίζει το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Η γύρη υποστηρίζει μια υγιή πέψη και την εντερική χλωρίδα – που χτίζει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η γύρη έχει ιδιότητες αντιβιοτικού τύπου που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του οργανισμού από ιούς. Επιπλέον, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά – η γύρη μπορεί να προστατεύσει την οξείδωση των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.

Βελτιώνει την Πέψη

Εκτός από τις βιταμίνες, τα ανόργανα άλατα και τις πρωτεΐνες – η γύρη περιέχει επίσης ένζυμα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη. Τα ένζυμα βοηθούν το σώμα σας στη διάσπαση και την απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών από υγιεινές επιλογές τροφίμων. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της γύρης είναι επίσης ευεργετικές για τη μείωση της φλεγμονής στο έντερο, ιδιότητες η οποίες ενισχύουν την πέψη.

Δοσολογία

Ήρθε η ώρα να ενισχύσετε με φυσικό τρόπο την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών! Η γύρη είναι ένα λειτουργικό τρόφιμο και λειτουργεί καλύτερα όταν λαμβάνεται με γεύματα και ιδιαίτερα με τα φρούτα (οι ίνες των φρούτων ενισχύουν τις θετικές δραστηριότητες της γύρης). Αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε αυτό το νέο λειτουργικό τρόφιμο – θα πρέπει να ξεκινήσετε αργά – να σιγουρευτείτε ότι είναι κατάλληλο για σας.

Ξεκινήστε με μόλις 1 ή 2 κόκκους – τοποθετήσετε κάτω από τη γλώσσα σας και αφήστε τους να διαλυθούν (ή μασήστε τους). Αν δεν αντιμετωπίσετε μια αντίδραση, μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα των κόκκων που καταναλώνετε σε δύο την ημέρα. Συνεχίστε αυτό για τουλάχιστον μία εβδομάδα για να ενισχύσετε την ανοχή σας. Για τη γενική υγεία και ευεξία, 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκων γύρης ανά ημέρα είναι περισσότερο από αρκετό. Μπορείτε να τους προσθέσετε σε έναν φρέσκο χυμό λαχανικών, στη σαλάτα, στο γιαούρτι ή να την απολαύσετε όπως είναι!

Γύρη: Πιθανές παρενέργειες

Είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους να λαμβάνουν γύρη από το στόμα για χρονικό διάστημα 30 έως 60 ημερών, ανάλογα με τη δοσολογία. Η μεγαλύτερη ανησυχία για την ασφάλεια με τη γύρη είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις – που μπορεί να είναι ένα ζήτημα για τους ανθρώπους που είναι αλλεργικοί στη γύρη. Εάν παρατηρήσετε φαγούρα, οίδημα, δυσκολία στην αναπνοή ή ζάλη μετά την κατανάλωση γύρης, διακόψτε τη χρήση μέχρι να μιλήσετε με το γιατρό σας.

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τη γύρη μελισσών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon