Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της γύρης μελισσών

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της γύρης μελισσών

Λόγοι για να συμπεριλάβετε τη Γύρη στην καθημερινή σας ρουτίνα

Έχει Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της γύρης (χάρη στα φλαβονοειδή) έχουν συγκριθεί με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ)! Ενισχύστε την καταπολέμηση των φλεγμονών με την προσθήκη της γύρης στη διατροφή σας. Δρα καλύτερα, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, τακτική άσκηση και αρκετούς πράσινους χυμούς!

Ενισχύει τα επίπεδα Ενέργειας

Το ευρύ φάσμα των θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται μέσα στη γύρη την κάνουν μια ενεργειακή υπερτροφή. Οι υδατάνθρακες, οι πρωτεϊνες και οι βιταμίνες της ομάδας Β που περιέχει, μπορούν να σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις κάθε δύσκολης μέρας. Οι αντιστρες ιδιότητες βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση της κόπωσης, τη βελτίωση της αντοχής ενώ τρέφονται τα επινεφρίδιά σας.

Βοηθά στην Αντιμετώπιση Αλλεργιών

Η γύρης μειώνει την παρουσία της ισταμίνης – τα πάντα, από άσθμα, αλλεργίες και ρινικά προβλήματα, μπορούν να εξαλειφθούν με τη χρήση της γύρης! Είναι επίσης θαυμάσια αποτελεσματική ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Υποστηρίζει το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Η γύρη υποστηρίζει μια υγιή πέψη και την εντερική χλωρίδα – που χτίζει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η γύρη έχει ιδιότητες αντιβιοτικού τύπου που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του οργανισμού από ιούς. Επιπλέον, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά – η γύρη μπορεί να προστατεύσει την οξείδωση των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.

Βελτιώνει την Πέψη

Εκτός από τις βιταμίνες, τα ανόργανα άλατα και τις πρωτεΐνες – η γύρη περιέχει επίσης ένζυμα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη. Τα ένζυμα βοηθούν το σώμα σας στη διάσπαση και την απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών από υγιεινές επιλογές τροφίμων. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της γύρης είναι επίσης ευεργετικές για τη μείωση της φλεγμονής στο έντερο, ιδιότητες η οποίες ενισχύουν την πέψη.

Δοσολογία

Ήρθε η ώρα να ενισχύσετε με φυσικό τρόπο την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών! Η γύρη είναι ένα λειτουργικό τρόφιμο και λειτουργεί καλύτερα όταν λαμβάνεται με γεύματα και ιδιαίτερα με τα φρούτα (οι ίνες των φρούτων ενισχύουν τις θετικές δραστηριότητες της γύρης). Αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε αυτό το νέο λειτουργικό τρόφιμο – θα πρέπει να ξεκινήσετε αργά – να σιγουρευτείτε ότι είναι κατάλληλο για σας.

Ξεκινήστε με μόλις 1 ή 2 κόκκους – τοποθετήσετε κάτω από τη γλώσσα σας και αφήστε τους να διαλυθούν (ή μασήστε τους). Αν δεν αντιμετωπίσετε μια αντίδραση, μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα των κόκκων που καταναλώνετε σε δύο την ημέρα. Συνεχίστε αυτό για τουλάχιστον μία εβδομάδα για να ενισχύσετε την ανοχή σας. Για τη γενική υγεία και ευεξία, 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκων γύρης ανά ημέρα είναι περισσότερο από αρκετό. Μπορείτε να τους προσθέσετε σε έναν φρέσκο χυμό λαχανικών, στη σαλάτα, στο γιαούρτι ή να την απολαύσετε όπως είναι!

Γύρη: Πιθανές παρενέργειες

Είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους να λαμβάνουν γύρη από το στόμα για χρονικό διάστημα 30 έως 60 ημερών, ανάλογα με τη δοσολογία. Η μεγαλύτερη ανησυχία για την ασφάλεια με τη γύρη είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις – που μπορεί να είναι ένα ζήτημα για τους ανθρώπους που είναι αλλεργικοί στη γύρη. Εάν παρατηρήσετε φαγούρα, οίδημα, δυσκολία στην αναπνοή ή ζάλη μετά την κατανάλωση γύρης, διακόψτε τη χρήση μέχρι να μιλήσετε με το γιατρό σας.

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τη γύρη μελισσών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Πόσο υγιεινό είναι το έλαιο καρύδας για την μαγειρική;

Έλαιο καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές λάδι που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, ιδιαίτερα σε χώρες με τροπικό κλίμα. Παρά τις αντιφάσεις γύρω από τη χρήση του, το λάδι καρύδας έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Close Icon