Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οδηγίες σεφ για τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Ποιά να προτιμάμε και ποιά να αποφεύγουμε

Οδηγίες σεφ για τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Ποιά να προτιμάμε και ποιά να αποφεύγουμε

Το κατεψυγμένο φαγητό είναι μια πολύ καλή κι εύκολη λύση, καθώς μπορεί να αποθηκευθεί για πολύ καιρό, χωρίς να χαλάσει.

Η αρχική ποιότητα του κάθε τροφίμου εξαρτάται κυρίως από το χρονικό διάστημα μεταξύ της συγκομιδής του προϊόντος και της κατάψυξής του. Δεδομένου όμως ότι δεν διατηρούν όλα την ποιότητά τους στο 100% όταν είναι κατεψυγμένα, οι σεφ μας καθοδηγούν για τα προϊόντα που αξίζει να πάρουμε ή να αφήσουμε στους καταψύκτες των super market.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα και χειρότερα τρόφιμα που μπορoύμε να αγοράσουμε κατεψυγμένα σύμφωνα με τους σεφ.

Κατεψυγμένο κρέας

Η αποθήκευση κατεψυγμένου κρέατος είναι μια σοφή κίνηση. Ένα πράγμα που σίγουρα θέλετε να πάρετε από τον καταψύκτη του σούπερ μάρκετ, είναι το κρέας, είπε ο σεφ Νικ Λιμπεράτο, σταρ του “Restaurants on the Edge” του Netflix.

Συγκεκριμένα, το κοτόπουλο παγώνει καλά, καθώς είναι συνήθως αρκετά μικρό και κρυώνει γρήγορα, πρόσθεσε ο Ρόμπερτ Λομέλι, σεφ του Top of the World στο The Strat στο Λας Βέγκας. Ο Λομέλι είπε επίσης, ότι το κατεψυγμένο χοιρινό και βοδινό κρέας, αντέχουν και ξεπαγώνουν αρκετά καλά.

Κατεψυγμένα θαλασσινά

Τα κατεψυγμένα θαλασσινά και οι κατεψυγμένες γαρίδες είναι επίσης καλές αγορές, σύμφωνα με τον Ντέβιν Αλεξάντερ, διάσημο σεφ και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής. «Ο μπακαλιάρος για παράδειγμα, είναι υπέροχος γιατί μπορείτε να φτιάξετε τόσα πολλά γρήγορα πιάτα μαζί του…», δήλωσε.

Οι ακατέργαστες γαρίδες παγώνουν και ξεπαγώνουν καλά, είπε από την πλευρά του ο Λομέλι, επειδή δεν συγκρατούν πολύ νερό μετά την απόψυξη, κι έτσι μπορούν να μαγειρεύονται σωστά και να χρωματίζονται όταν ψήνονται.

Κατεψυγμένη σούπα

Η κατεψυγμένη σούπα είναι εύκολη στην προετοιμασία και συχνά ξεπαγώνει καλά. Η σούπα είναι μια υπέροχη ιδέα όταν θέλετε να αγοράσετε κατεψυγμένα προϊόντα, σύμφωνα με τον Λιμπεράτο, επειδή η ποιότητά της διατηρείται μια χαρά συνήθως, αφού θερμανθεί ξανά.

Επιπλέον, είναι εύκολο να προετοιμαστεί, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και μπορεί να «ταΐσει» μια οικογένεια με ελάχιστη προσπάθεια, πρόσθεσε.

Κατεψυγμένη ζύμη

Η κατεψυγμένη ζύμη είναι πολύ ευπροσάρμοστη και εύκολη στη χρήση όταν ξεπαγώσει. Υπάρχουν πολλοί τύποι ζύμης – όπως ζαχαροπλαστικής, φύλλο και κρούστα πίτας – που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά επειδή περιέχουν βούτυρο ή λίπος. Αυτό τους επιτρέπει να ξεπαγώνουν και να παγώνουν καλά, είπε ο Λομέλι.

Επιπλέον, η ζύμη μπορεί να είναι πραγματικά ευέλικτη και εύκολη στη χρήση για αλμυρά ή γλυκά πιάτα. Τα μίνι, ατομικά φύλλα ζύμης ειδικότερα, έχουν πολλές εξαιρετικές χρήσεις, σύμφωνα με τον Αλεξάντερ.

Κατεψυγμένα dumplings

Η κατεψυγμένη ζύμη είναι εύκολη στη χρήση

«Είναι υπέροχα για τον έλεγχο των μερίδων … Έχω φτιάξει μικρές μερίδες σπανακόπιτας, τάρτες πίτας κολοκύθας, τάρτες βατόμουρου λεμονιού, και πολλά άλλα», είπε.

Κατεψυγμένα λαχανικά

Φυσικά, από τις πιο σωστές ιδέες είναι να αποθηκεύσετε στον καταψύκτη σας λαχανικά, όπως μπιζέλια και μπάμιες, επειδή διατηρούνται και μαγειρεύονται καλά μετά την απόψυξη.

«Έχω πάντα παγωμένα μπιζέλια για να ταΐσω την κόρη μου απευθείας από τον καταψύκτη», δήλωσε ο Αλεξάντερ. «Έχω επίσης σπανάκι για να φτιάξω λαζάνια και άλλα πιάτα με σπανάκι», πρόσθεσε.

Κατεψυγμένα μυρωδικά

Αν και τα φρέσκα μυρωδικά προσφέρουν πολλά στη γεύση, τείνουν να χαλάσουν γρήγορα, οπότε, αν δεν πηγαίνετε συχνά στο παντοπωλείο, αγοράστε μπόλικα και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη.

Κατεψυγμένα ζυμαρικά

Δεδομένου ότι τα ζυμαρικά είναι τόσο εύκολο να μαγειρευτούν, η αγορά κατεψυγμένων ζυμαρικών δεν θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο ή ενέργεια.

Τα κατεψυγμένα πιάτα ζυμαρικών μπορούν επίσης να έχουν περίεργη υφή όταν μαγειρεύονται και θερμαίνονται. Επίσης, αυτά τα κατεψυγμένα πιάτα είναι συχνά πλούσια σε νάτριο και λίπος, οπότε καλύτερα να τα μαγειρεύετε μόνοι σας, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε ποια συστατικά πηγαίνουν στο γεύμα σας.

Προμαγειρεμένο ρύζι

Το προμαγειρεμένο ρύζι είναι πολύ πιο ακριβό από το να το φτιάξετε μόνοι σας. «Η υφή και η γεύση του προμαγειρεμένου ρυζιού δεν θα είναι ποτέ ίδια με το σπιτικό, και είναι σχεδόν τέσσερις φορές ακριβότερο από το να το μαγειρεύεις μόνος σου», δήλωσε ο Λομέλι.

Αντ ‘ αυτού, είπε, πρέπει να μαγειρέψετε, να μοιράσετε και να παγώσετε το δικό σας ρύζι, αφού θα έχει καλύτερη γεύση και θα εξοικονομήσετε χρήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Close Icon