Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ω3 συνταγή: Υπέροχος σολομός με σκόρδο και μέλι

Ω3 συνταγή: Υπέροχος σολομός με σκόρδο και μέλι

Ω3 συνταγή: Αυτή η συνταγή σολομού με γλασέ με σκόρδο με μέλι είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γλυκών και αλμυρών γεύσεων, δημιουργώντας ένα νόστιμο και εύκολο στην προετοιμασία γεύμα γεμάτο Ω3.


Αυτή η συνταγή σολομού με γλασέ με σκόρδο με μέλι είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γλυκών και αλμυρών γεύσεων, δημιουργώντας ένα νόστιμο και εύκολο στην προετοιμασία γεύμα γεμάτο Ω3. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο το βράδυ ή μια ειδική περίσταση.

Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού (περίπου 180 γρ. το καθένα)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για το γλάσο σκόρδου με μέλι:

  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού

Οδηγίες:

  • Ετοιμάστε το γλάσο: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το τριμμένο τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού με 1 κουταλιά της σούπας νερό για να δημιουργηθεί ένας πολτός. Αφήστε και τα δύο στην άκρη.
  • Αλατοπιπερώστε τον σολομό: Στεγνώστε τα φιλέτα σολομού με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές των φιλέτων.
  • Μαγειρέψτε τον σολομό: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα φιλέτα σολομού, με την πλευρά της φλούδας προς τα πάνω και σιγοβράστε για περίπου 4 λεπτά. Γυρίστε τον σολομό και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά.
  • Προσθέστε το γλάσο: Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια. Προσθέστε το μείγμα σκόρδου μελιού στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε τον πολτό από το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.
  • Γλασσάρετε τον σολομό: Συνεχίστε να μαγειρεύετε τον σολομό στο γλάσο για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να πήξει το γλάσο.
  • Σερβίρετε: Αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίξτε με κουτάλι το επιπλέον γλάσο πάνω από τα φιλέτα σολομού. Σερβίρετε αμέσως με μια πλευρά από λαχανικά στον ατμό, ρύζι ή μια φρέσκια σαλάτα.

Συμβουλές:

  • Αν προτιμάτε πιο πηχτό γλάσο, προσαρμόστε την ποσότητα του αμύλου καλαμποκιού.
  • Προσέξτε να μην παραψήσετε τον σολομό. πρέπει να είναι ελαφρώς ροζ στο κέντρο όταν γίνει.
  • Απολαύστε τον σολομό με σκόρδο με μέλι – ένα πιάτο τόσο θρεπτικό με τα Ω3 όσο και νόστιμο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια τρόφιμα προωθούν την υγιή επιδερμίδα;

Το σούσι κάνει καλό στην υγεία;

Βάλτε το ψάρι πιο συχνά στη διατροφή σας

Πώς να αντιμετωπίσετε διατροφικά την υψηλή χοληστερόλη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon