Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ω3 συνταγή: Υπέροχος σολομός με σκόρδο και μέλι

Ω3 συνταγή: Υπέροχος σολομός με σκόρδο και μέλι

Ω3 συνταγή: Αυτή η συνταγή σολομού με γλασέ με σκόρδο με μέλι είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γλυκών και αλμυρών γεύσεων, δημιουργώντας ένα νόστιμο και εύκολο στην προετοιμασία γεύμα γεμάτο Ω3.


Αυτή η συνταγή σολομού με γλασέ με σκόρδο με μέλι είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γλυκών και αλμυρών γεύσεων, δημιουργώντας ένα νόστιμο και εύκολο στην προετοιμασία γεύμα γεμάτο Ω3. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο το βράδυ ή μια ειδική περίσταση.

Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού (περίπου 180 γρ. το καθένα)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για το γλάσο σκόρδου με μέλι:

  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού

Οδηγίες:

  • Ετοιμάστε το γλάσο: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το τριμμένο τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού με 1 κουταλιά της σούπας νερό για να δημιουργηθεί ένας πολτός. Αφήστε και τα δύο στην άκρη.
  • Αλατοπιπερώστε τον σολομό: Στεγνώστε τα φιλέτα σολομού με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές των φιλέτων.
  • Μαγειρέψτε τον σολομό: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα φιλέτα σολομού, με την πλευρά της φλούδας προς τα πάνω και σιγοβράστε για περίπου 4 λεπτά. Γυρίστε τον σολομό και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά.
  • Προσθέστε το γλάσο: Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια. Προσθέστε το μείγμα σκόρδου μελιού στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε τον πολτό από το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.
  • Γλασσάρετε τον σολομό: Συνεχίστε να μαγειρεύετε τον σολομό στο γλάσο για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να πήξει το γλάσο.
  • Σερβίρετε: Αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίξτε με κουτάλι το επιπλέον γλάσο πάνω από τα φιλέτα σολομού. Σερβίρετε αμέσως με μια πλευρά από λαχανικά στον ατμό, ρύζι ή μια φρέσκια σαλάτα.

Συμβουλές:

  • Αν προτιμάτε πιο πηχτό γλάσο, προσαρμόστε την ποσότητα του αμύλου καλαμποκιού.
  • Προσέξτε να μην παραψήσετε τον σολομό. πρέπει να είναι ελαφρώς ροζ στο κέντρο όταν γίνει.
  • Απολαύστε τον σολομό με σκόρδο με μέλι – ένα πιάτο τόσο θρεπτικό με τα Ω3 όσο και νόστιμο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια τρόφιμα προωθούν την υγιή επιδερμίδα;

Το σούσι κάνει καλό στην υγεία;

Βάλτε το ψάρι πιο συχνά στη διατροφή σας

Πώς να αντιμετωπίσετε διατροφικά την υψηλή χοληστερόλη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικός σύμμαχος κατά της οστεοπόρωσης το πράσινο τσάι

Πράσινο Τσάι: Χάρη στα φλαβονοειδή, τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του και την ικανότητά του να ενισχύει την οστική πυκνότητα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Financiers - Υπέροχα γαλλικά κεκάκια αμυγδάλου

Τα financiers είναι γαλλικά κεκάκια που φημίζονται για την ελαφριά και αφράτη υφή τους, καθώς και για τη γεύση τους από αμύγδαλο. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και συνήθως σερβίρονται με καφέ ή τσάι.

Close Icon