Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ο χυμός παντζαριού μειώνει την πίεση

Ο χυμός παντζαριού μειώνει την πίεση

 

Ένα ποτήρι χυμός παντζαριού μειώνει την πίεση , υποστηρίζει αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Hypertension». Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 15 ασθενείς και έδειξε ότι η κατανάλωση 250ml χυμό παντζαριών μείωσε την υψηλή αρτηριακή πίεση κατά 10 mmHg σε, φέρνοντας, μάλιστα, ορισμένους από αυτούς στη φυσιολογική ακτίνα.
 

Πιο εμφανής μετά από 3 – 6 ώρες, η επίδραση μπορούσε να εντοπιστεί μια ημέρα μετά, ενώ οι επιστήμονες δήλωσαν ότι το νιτρικό άλας που περιέχεται στο παντζάρι διευρύνει τα αγγεία και βοηθά στη ροή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το iatronet.gr, οι ερευνητές από το Barts Health NHS Trust και London Medical School, που μελετούν χρόνια την επίδραση του παντζαριού στη μείωση της υπέρτασης, αναφέρουν ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερη μελέτη.

Συγκριμένα, οι επιστήμονες προειδοποιούν για πιθανή ανεπιθύμητη συνέπεια της κατανάλωσης του χυμού, η οποία μπορεί να μετατρέψει το χρώμα των ούρων σε μωβ.
Σημειώνεται ότι το νιτρικό άλας βρίσκεται φυσιολογικά στο έδαφος όπου λαμβάνεται από τα λαχανικά μέσω των ριζών τους και τα βοηθά να αναπτυχθούν.
Η ερευνήτρια Dr Amrita Ahluwalia, δήλωσε έκπληκτη από το πόσο λίγο νιτρικό άλας χρειάζεται για να φανεί τόσο μεγάλη επίδραση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένας φυσικός σύμμαχος για την καλή λειτουργία του εντέρου

Τα οφέλη του γάλακτος με τζίντζερ τον χειμώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνταγή για λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Σιμιγδάλι - Οφέλη για την καρδιά και την υγεία

Σιμιγδάλι: Η κατανάλωσή του με μέτρο, ως μέρος μιας ποικίλης και θρεπτικής διατροφής, μπορεί να είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας και της συνολικής ευεξίας.

Ένας θησαυρός υγείας για τη γυναίκα

Σουσάμι: Από την ενδυνάμωση των οστών και την ορμονική ισορροπία μέχρι τη φυσική ομορφιά, η δύναμή του αξίζει να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας.

Φρούτα που βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης

Χοληστερίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης LDL (γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη) και να αυξήσει την HDL (γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη).

Close Icon