Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ο κύβος ερρίφθη στην κατσαρόλα

Ο κύβος ερρίφθη στην κατσαρόλα

Συμπυκνωμένοι, σπιτικοί ζωμοί είναι πλέον διαθέσιμοι σε όλους. Μπορείτε λοιπόν να έχετε πάντα συμπυκνωμένο ζωμό βοδινού, κοτόπουλου ή λαχανικών στο ψυγείο σας, χωρίς να μπείτε στη χρονοβόρα διαδικασία της προετοιμασίας τους.


Όσο δύσκολο και εάν φαίνεται, το να είναι γευστικό ένα φαγητό, χωρίς πολύ λάδι ή αλάτι, σίγουρα δεν είναι αδύνατο. Μπαχαρικά, μαρινάρισμα, φρέσκοι ζωμοί αλλά και διάφορα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια.

Ο προγραμματισμός του φαγητού γίνεται πιο εύκολη διαδικασία

Αναμφισβήτητα, η χρήση φρέσκων μπαχαρικών και ζωμών, καθώς και το μαρινάρισμα απαιτούν χρόνο και προγραμματισμό. Σε μια εποχή λοιπόν με τόσο έντονους καθημερινούς ρυθμούς, όσο η σημερινή, ο προγραμματισμός του συνεχούς εφοδιασμού με φρέσκα μπαχαρικά και ζωμούς, αλλά και η διαδικασία του μαριναρίσματος δεν είναι πάντα εύκολες διαδικασίες για την πολυάσχολη σύγχρονη γυναίκα.

Γεύση στο φαγητό από κύβους ζωμών

Οι κύβοι ζωμών έχουν μακρά διάρκεια ζωής και μπορείτε να βρείτε διάφορα είδη. Κύβοι από ζωμό κότας, βοδινού αλλά και λαχανικών είναι οι τρεις κύριες γεύσεις κύβων που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Η εξαιρετική γεύση που οι κύβοι μπορούν να προσδώσουν στο φαγητό οφείλεται στα συστατικά τους. Διάφορα λαχανικά όπως σέλινο, κρεμμύδι, καρότο, πράσο, αλλά και μπαχαρικά όπως κουρκουμάς, σελινόσπορος, σελινόριζα, πιπέρι συνδυάζονται σε διάφορες αναλογίες, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή απόλαυση. Επιπλέον, η νέα γενιά κύβων είναι ελεύθερη συντηρητικών, τεχνικών χρωστικών και πρόσθετων τεχνικών γεύσεων. Η τάση επίσης για μικρότερη κατανάλωση αλατιού οδήγησε στην προσαρμογή και της βιομηχανίας τροφίμων, με αποτέλεσμα οι νέοι κύβοι περιέχουν 25% λιγότερο αλάτι.

Πώς μπορούμε αλλιώς να χρησιμοποιήσουμε τους κύβους;

Εκτός από την απευθείας χρήση των κύβων στο φαγητό, έχετε τη δυνατότητα να τους τρίψετε, να τους αναμίξετε με λάδι ή ακόμη και μουστάρδα και να τους χρησιμοποιήσετε για ένα γρήγορο και εύκολο μαρινάρισμα.
Εκτός από κύβους ζωμών μπορείτε να βρείτε και κύβους αφυδατωμένων μπαχαρικών. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να έχετε εύκολα και γρήγορα στο ντουλάπι σας οποιοδήποτε μπαχαρικό ή βότανο θέλετε να προσθέσετε στο φαγητό σας ή ακόμη και μίγματα αυτών.

Μπορούμε να τους φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι;

Εάν η ιδέα των κύβων δε σας είναι ευχάριστη, η τεχνολογία προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Συμπυκνωμένοι, σπιτικοί ζωμοί είναι πλέον διαθέσιμοι σε όλους. Μπορείτε λοιπόν να έχετε πάντα συμπυκνωμένο ζωμό βοδινού, κοτόπουλου ή λαχανικών στο ψυγείο σας, χωρίς να μπείτε στη χρονοβόρα διαδικασία της προετοιμασίας τους.
Η παρασκευή τους βασίζεται στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του ζωμού, ενώ ο προσεκτικός συνδυασμός των επίλεκτων συστατικών προσφέρει εξαιρετική γεύση στα πιάτα. Έχοντας μικρότερο χρόνο ζωής, αλλά ισάξιο γευστικό αποτέλεσμα λοιπόν με τους κύβους, οι συμπυκνωμένοι ζωμοί αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στην παρασκευή απολαυστικών γευμάτων.

Απόλαυση χωρίς επιπλέον αλάτι και λίπος

Δε χωρούν λοιπόν δικαιολογίες, το φαγητό μπορεί να γίνει απολαυστικό, χωρίς να επιβαρύνει το σώμα με περιττό αλάτι και λίπος. Το σημαντικό είναι, να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες και τα μέσα που στις μέρες μας δίνονται. Αφήστε λοιπόν τη φαντασία σας ελεύθερη και μαγειρέψτε γευστικά, γρήγορα και θρεπτικά πιάτα, χρησιμοποιώντας είτε κύβους ζωμών και μπαχαρικών είτε συμπυκνωμένους ζωμούς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φροντίσετε να τους έχετε πάντα στο ντουλάπι ή το ψυγείο σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Tips διατροφής για όταν είτε όλη μέρα εκτός σπιτιού

Θρεπτικές επιλογές διατροφής για μια υγιή εγκυμοσύνη

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε πολύ ζεστά τρόφιμα;

Σταφίδες - Υγιεινό σνακ που σας δίνει ενέργεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon