Η κουρκουμίνη που κυριαρχεί στον κουρκουμά μας βοηθάει να διαγράψουμε από το μυαλό μας τις κακές αναμνήσεις και σε αυτό βοηθάει ένα συστατικό της το κάρυ , υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.
Παράλληλα, προλαμβάνει κιόλας η κουρκουμίνη την αποθήκευση των νέων δυσάρεστων αναμνήσεων στον εγκέφαλο , ενώ διαγράφει και τις άσχημες υπάρχουσες.
Ομάδα ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης εκπαίδευσε ομάδα ποντικών ώστε να φοβούνται όταν ακούνε έναν συγκεκριμένο ήχο. Οι ειδικοί υπέθεσαν ότι τα πειραματόζωα στο άκουσμα του ήχου θα «πάγωναν». Έτσι λοιπόν, ώρες αργότερα όταν οι αρουραίοι άκουσαν τον συγκεκριμένο ήχο, όντως φοβήθηκαν. Εκείνα όμως που προηγουμένως είχαν καταναλώσει τροφή πλούσια σε κουρκουμίνη δεν φοβήθηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι η δυσάρεστη ανάμνηση είχε διαγραφεί από τον εγκέφαλό τους.
Οι αναμνήσεις σχηματίζονται στον εγκέφαλο με τη μορφή νέων συνάψεων μεταξύ των νευρώνων. Αρχικά είναι εύθραυστες, αλλά σταδιακά σταθεροποιούνται στον εγκέφαλο καθώς αποθηκεύονται. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται παγίωση.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube