Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ντοματοκεφτέδες: Ένας μεζές πλούσιος σε διατροφική αξία

Ντοματοκεφτέδες: Ένας μεζές πλούσιος σε διατροφική αξία

Ντοματοκεφτέδες:



Οι ντοματοκεφτέδες είναι απίστευτα νόστιμες, ευέλικτες και φθηνές και αποτελούν ένα τέλειο ορεκτικό για το καλοκαίρι. Σερβίρετε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι, σάλτσα τζατζίκι ή απλό γιαούρτι καρυκευμένο με ωμό ψιλοκομμένο σκόρδο και χυμό λεμονιού για γεύση.

Ντοματοκεφτέδες

Συστατικά συνταγής:

  • 2 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα σε κύβους με χυμούς
  • ½ φλιτζάνι συσκευασμένα τριμμένα κολοκυθάκια
  • ⅓ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​ιταλικό μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3 ουγγιές τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή περισσότερο όσο χρειάζεται
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Ανακατέψτε μαζί τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη και το καγιέν σε ένα μπολ για να ενωθούν.

Βήμα 2: Αφήνετε για 15 λεπτά να φύγουν τα υγρά από τα λαχανικά η ζάχαρη και το αλάτι.

Βήμα 3: Ανακατέψτε το μείγμα ντομάτας. προσθέτουμε μαϊντανό, δυόσμο και βασιλικό. Θρυμματίζουμε σε τυρί φέτα. Προσθέστε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν. Το κουρκούτι πρέπει να είναι σχετικά χαλαρό αλλά θα κρατήσει το σχήμα του σε ένα κουτάλι. Αν είναι πολύ χαλαρό, προσθέστε περισσότερο αλεύρι. Εάν είναι πολύ στεγνό, προσθέστε λίγο νερό μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

Βήμα 4: Τυλίξτε το μπολ σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 5: Ζεσταίνετε 1 ίντσα φυτικού ελαίου σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στους 175 βαθμοί C ή χρησιμοποιήστε μια φριτέζα.

Βήμα 6: Τοποθετήστε γεμάτες κουταλιές της σούπας κουρκούτι στο καυτό λάδι. μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά. Αναποδογυρίστε άλλη μια φορά και τηγανίστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα, αν θέλετε. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Απολαύστε!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η γκουρμέ εκδοχή του μπακαλιάρου

Καναπεδάκια ή και ντιπ σολομού: καλωσόρισμα στο σπιτικό τραπέζι

Διατροφή αρχαίων Ελλήνων και μυστικά μακροζωίας

Τα θαλασσινά σε οικονομικά πιάτα

Συνταγή της ημέρας: Αυγοσαλάτα σαν χωριάτικη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λωτοί: Το μυστικό για τα υγιή και λαμπερά μαλλιά των ονείρων σας

Λωτοί: Ο καρπός λωτού είναι γνωστός για τις θρεπτικές του ιδιότητες και τα οφέλη του για την υγεία, αλλά μπορεί να προσφέρει και εξαιρετικά αποτελέσματα στην υγεία των μαλλιών. Πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά

Σκανδιναβική διατροφή: Πόσο υγιεινό είναι αυτό το διατροφικό πλάνο;

Σκανδιναβική διατροφή: Παρέχει ισορροπία, ευεξία και μια πιο συνειδητή προσέγγιση στη διατροφή και είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν μια υγιεινή, φιλική προς το περιβάλλον διατροφή.

Αχλάδια: 5 οφέλη που θα σας εκπλήξουν

Αχλάδια: Τα αχλάδια είναι ένα φρούτο που πολλές φορές παραμελείται, αν και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Εκτός από τη γλυκιά και δροσερή γεύση τους, τα αχλάδια προσφέρουν πλήθος θρεπτικών συστατικών που μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική υγεία μας.

Καρύδια: Το μυστικό για να παραμείνετε υγιείς όλο τον χειμώνα

Καρύδια: Τα καρύδια είναι ένα εξαιρετικό τρόφιμο που μπορεί να συμβάλει στην υγεία μας, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με την άφιξη του ψυχρού καιρού, οι διατροφικές ανάγκες του οργανισμού μας αλλάζουν, και τα καρύδια είναι ιδανικά

Κανέλα: Το κλειδί για γερό ανοσοποιητικό;

Κανέλα: Η κανέλα, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μπαχαρικά, δεν είναι μόνο μια γευστική προσθήκη στη διατροφή μας, αλλά προσφέρει και πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, με κυριότερο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο: Η τέλεια συνταγή για τις κρύες μέρες 

Η αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο είναι μία από τις πιο κλασικές ελληνικές συνταγές, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ο συνδυασμός του τρυφερού κοτόπουλου, των φρέσκων λαχανικών και της αναζωογονητικής σάλτσας αυγολέμονο δημιουργεί ένα πιάτο υγιεινό και χορταστικό που ζεσταίνει την καρδιά και τον οργανισμό.

Μαύρο vs Πράσινο Τσάι: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Μαύρο vs Πράσινο Τσάι: Η επιλογή μεταξύ μαύρου και πράσινου τσαγιού είναι συχνά θέμα προσωπικής προτίμησης, αλλά και οι δύο τύποι τσαγιού προσφέρουν μοναδικά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, ορισμένες διαφορές στην επεξεργασία τους

Κρεμώδης σούπα μανιταριών: Η πιο γευστική σούπα για τον χειμώνα

Κρεμώδης σούπα μανιταριών: Η κρεμώδης σούπα μανιταριών είναι μια εξαιρετικά γευστική και θρεπτική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Με τα μανιτάρια να προσφέρουν μοναδική γεύση και την κρέμα να προσδίδει μια αίσθηση απαλότητας

Close Icon