Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Νόστιμο Κις με Μπρόκολο: Μια Απλή και Θρεπτική Συνταγή

Νόστιμο Κις με Μπρόκολο: Μια Απλή και Θρεπτική Συνταγή

Νόστιμο Κις με Μπρόκολο: Το κις με μπρόκολο είναι ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις των αυγών, του τυριού και του τρυφερού μπρόκολου σε μια τραγανή βάση.



Το κις με μπρόκολο είναι ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις των αυγών, του τυριού και του τρυφερού μπρόκολου σε μια τραγανή βάση. Είναι ιδανικό για πρωινό, brunch ή ένα ελαφρύ δείπνο. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε ένα νόστιμο κις με μπρόκολο.


Υλικά:

  • 1 έτοιμη ζύμη πίτας (διαμέτρου 23 εκ.)
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μπουκετάκια μπρόκολου, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Οδηγίες:

Προετοιμασία της Βάσης: Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Τοποθετήστε τη ζύμη πίτας σε ένα ταψί διαμέτρου 23 εκ., πιέζοντάς την σταθερά στις πλευρές και στον πάτο. Κόψτε την περίσσεια ζύμης. Τρυπήστε τον πάτο με ένα πιρούνι μερικές φορές για να μην φουσκώσει. Ψήστε τη βάση για 10 λεπτά, έπειτα βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει.

Μαγείρεμα των Λαχανικών: Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό. Προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολου και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν φωτεινά πράσινα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.

Προετοιμασία της Γέμισης: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος), το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο (αν χρησιμοποιήσετε). Προσθέστε το τριμμένο τσένταρ και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά.

Συναρμολόγηση του Κις: Απλώστε το μείγμα μπρόκολου, κρεμμυδιού και σκόρδου ομοιόμορφα στον πάτο της προψημένης βάσης. Ρίξτε το μείγμα των αυγών και τυριών πάνω από τα λαχανικά, φροντίζοντας να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Ψήσιμο του Κις: Τοποθετήστε το κις στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Ελέγξτε αν είναι έτοιμο βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο· πρέπει να βγαίνει καθαρό.

Κρύωμα και Σερβίρισμα: Αφήστε το κις να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά πριν το κόψετε. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Απολαύστε αυτό το νόστιμο κις με μπρόκολο ως ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα. Συνοδεύεται υπέροχα με μια σαλάτα ή φρέσκα φρούτα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί Cheddar και μπρόκολο: Μια αλμυρή απόλαυση

Τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν

Ποια φαγητά βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών;

Πώς θα κάνετε το παιδί σας να φάει μπρόκολο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon