Νόστιμο Κις με Μπρόκολο: Το κις με μπρόκολο είναι ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις των αυγών, του τυριού και του τρυφερού μπρόκολου σε μια τραγανή βάση.
Το κις με μπρόκολο είναι ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις των αυγών, του τυριού και του τρυφερού μπρόκολου σε μια τραγανή βάση. Είναι ιδανικό για πρωινό, brunch ή ένα ελαφρύ δείπνο. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε ένα νόστιμο κις με μπρόκολο.
Υλικά:
- 1 έτοιμη ζύμη πίτας (διαμέτρου 23 εκ.)
- 1 φλιτζάνι φρέσκα μπουκετάκια μπρόκολου, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
- 4 μεγάλα αυγά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Οδηγίες:
Προετοιμασία της Βάσης: Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Τοποθετήστε τη ζύμη πίτας σε ένα ταψί διαμέτρου 23 εκ., πιέζοντάς την σταθερά στις πλευρές και στον πάτο. Κόψτε την περίσσεια ζύμης. Τρυπήστε τον πάτο με ένα πιρούνι μερικές φορές για να μην φουσκώσει. Ψήστε τη βάση για 10 λεπτά, έπειτα βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει.
Μαγείρεμα των Λαχανικών: Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό. Προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολου και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν φωτεινά πράσινα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.
Προετοιμασία της Γέμισης: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος), το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο (αν χρησιμοποιήσετε). Προσθέστε το τριμμένο τσένταρ και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά.
Συναρμολόγηση του Κις: Απλώστε το μείγμα μπρόκολου, κρεμμυδιού και σκόρδου ομοιόμορφα στον πάτο της προψημένης βάσης. Ρίξτε το μείγμα των αυγών και τυριών πάνω από τα λαχανικά, φροντίζοντας να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
Ψήσιμο του Κις: Τοποθετήστε το κις στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Ελέγξτε αν είναι έτοιμο βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο· πρέπει να βγαίνει καθαρό.
Κρύωμα και Σερβίρισμα: Αφήστε το κις να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά πριν το κόψετε. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Απολαύστε αυτό το νόστιμο κις με μπρόκολο ως ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα. Συνοδεύεται υπέροχα με μια σαλάτα ή φρέσκα φρούτα
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube