Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Νόστιμο Κις με Μπρόκολο: Μια Απλή και Θρεπτική Συνταγή

Νόστιμο Κις με Μπρόκολο: Μια Απλή και Θρεπτική Συνταγή

Νόστιμο Κις με Μπρόκολο: Το κις με μπρόκολο είναι ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις των αυγών, του τυριού και του τρυφερού μπρόκολου σε μια τραγανή βάση.


Το κις με μπρόκολο είναι ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις των αυγών, του τυριού και του τρυφερού μπρόκολου σε μια τραγανή βάση. Είναι ιδανικό για πρωινό, brunch ή ένα ελαφρύ δείπνο. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε ένα νόστιμο κις με μπρόκολο.

Υλικά:

  • 1 έτοιμη ζύμη πίτας (διαμέτρου 23 εκ.)
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μπουκετάκια μπρόκολου, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Οδηγίες:

Προετοιμασία της Βάσης: Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Τοποθετήστε τη ζύμη πίτας σε ένα ταψί διαμέτρου 23 εκ., πιέζοντάς την σταθερά στις πλευρές και στον πάτο. Κόψτε την περίσσεια ζύμης. Τρυπήστε τον πάτο με ένα πιρούνι μερικές φορές για να μην φουσκώσει. Ψήστε τη βάση για 10 λεπτά, έπειτα βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει.

Μαγείρεμα των Λαχανικών: Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό. Προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολου και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν φωτεινά πράσινα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.

Προετοιμασία της Γέμισης: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος), το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο (αν χρησιμοποιήσετε). Προσθέστε το τριμμένο τσένταρ και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά.

Συναρμολόγηση του Κις: Απλώστε το μείγμα μπρόκολου, κρεμμυδιού και σκόρδου ομοιόμορφα στον πάτο της προψημένης βάσης. Ρίξτε το μείγμα των αυγών και τυριών πάνω από τα λαχανικά, φροντίζοντας να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Ψήσιμο του Κις: Τοποθετήστε το κις στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Ελέγξτε αν είναι έτοιμο βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο· πρέπει να βγαίνει καθαρό.

Κρύωμα και Σερβίρισμα: Αφήστε το κις να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά πριν το κόψετε. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Απολαύστε αυτό το νόστιμο κις με μπρόκολο ως ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα. Συνοδεύεται υπέροχα με μια σαλάτα ή φρέσκα φρούτα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί Cheddar και μπρόκολο: Μια αλμυρή απόλαυση

Τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν

Ποια φαγητά βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών;

Πώς θα κάνετε το παιδί σας να φάει μπρόκολο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon