Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με κοτόπουλο και ρύζι με ένα σκεύος

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με κοτόπουλο και ρύζι με ένα σκεύος

Αυτή η συνταγή κοτόπουλου και ρυζιού σε μία κατσαρόλα είναι ιδανική για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας, παρέχοντας ένα ισορροπημένο και γευστικό γεύμα με ελάχιστο καθαρισμό.



Αν ψάχνετε για ένα ανακουφιστικό και απλό γεύμα που ευχαριστεί όλη την οικογένεια, αυτή η συνταγή με κοτόπουλο και ρύζι σε μία κατσαρόλα είναι τέλεια. Συνδυάζοντας τρυφερό κοτόπουλο, αφράτο ρύζι και αρωματικά μπαχαρικά, είναι ένα χορταστικό πιάτο που συνδυάζεται αβίαστα. Δείτε πώς να το φτιάξετε.


Συστατικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες

  • Ετοιμάστε τα υλικά: Ξεκινήστε μαζεύοντας και προετοιμάζοντας όλα τα υλικά. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το καρότο. Ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  • Καρυκεύστε το κοτόπουλο: Αλατοπιπερώστε τα μπούτια του κοτόπουλου, την πάπρικα και το κύμινο. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο πλευρές είναι καλά καλυμμένες με τα μπαχαρικά.
  • Σοτάρετε το κοτόπουλο: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σοτάρετε τα λαχανικά: Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το καρότο. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
  • Προσθέστε το ρύζι και τα μπαχαρικά: Ανακατέψτε το ρύζι, τον κουρκουμά και το ξερό θυμάρι, φροντίζοντας το ρύζι να είναι καλά καλυμμένο με τα μπαχαρικά και να ανακατευτεί με τα λαχανικά.
  • Συνδυάστε το κοτόπουλο και το ζωμό: Επιστρέψτε τα ψημένα μπούτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα, φωλιάζοντάς τα μέσα στο μείγμα ρυζιού. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό κοτόπουλου, φροντίζοντας να βυθιστούν το ρύζι και το κοτόπουλο.
  • Μαγειρέψτε το πιάτο: Βράστε το μείγμα και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
  • Γαρνίρετε και σερβίρετε: Μόλις ψηθεί, αφρατεύετε το ρύζι με ένα πιρούνι και γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε!

Αυτή η συνταγή κοτόπουλου και ρυζιού σε μία κατσαρόλα είναι ιδανική για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας, παρέχοντας ένα ισορροπημένο και γευστικό γεύμα με ελάχιστο καθαρισμό. Ο συνδυασμός μπαχαρικών, τρυφερό κοτόπουλο και τέλεια μαγειρεμένο ρύζι είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένος της οικογένειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χοιρινό στο τηγάνι με πιπεριές και φέτα

Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με ριζότο ντομάτας 

Rainbow Veggie Sushi Rolls: Το καλύτερο ωμό πιάτο στον κόσμο

Arancini: Τραγανές μπάλες ρυζιού κατευθείαν από τη Σικελία

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon