Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με κοτόπουλο και ρύζι με ένα σκεύος

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με κοτόπουλο και ρύζι με ένα σκεύος

Αυτή η συνταγή κοτόπουλου και ρυζιού σε μία κατσαρόλα είναι ιδανική για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας, παρέχοντας ένα ισορροπημένο και γευστικό γεύμα με ελάχιστο καθαρισμό.


Αν ψάχνετε για ένα ανακουφιστικό και απλό γεύμα που ευχαριστεί όλη την οικογένεια, αυτή η συνταγή με κοτόπουλο και ρύζι σε μία κατσαρόλα είναι τέλεια. Συνδυάζοντας τρυφερό κοτόπουλο, αφράτο ρύζι και αρωματικά μπαχαρικά, είναι ένα χορταστικό πιάτο που συνδυάζεται αβίαστα. Δείτε πώς να το φτιάξετε.

Συστατικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες

  • Ετοιμάστε τα υλικά: Ξεκινήστε μαζεύοντας και προετοιμάζοντας όλα τα υλικά. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το καρότο. Ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  • Καρυκεύστε το κοτόπουλο: Αλατοπιπερώστε τα μπούτια του κοτόπουλου, την πάπρικα και το κύμινο. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο πλευρές είναι καλά καλυμμένες με τα μπαχαρικά.
  • Σοτάρετε το κοτόπουλο: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σοτάρετε τα λαχανικά: Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το καρότο. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
  • Προσθέστε το ρύζι και τα μπαχαρικά: Ανακατέψτε το ρύζι, τον κουρκουμά και το ξερό θυμάρι, φροντίζοντας το ρύζι να είναι καλά καλυμμένο με τα μπαχαρικά και να ανακατευτεί με τα λαχανικά.
  • Συνδυάστε το κοτόπουλο και το ζωμό: Επιστρέψτε τα ψημένα μπούτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα, φωλιάζοντάς τα μέσα στο μείγμα ρυζιού. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό κοτόπουλου, φροντίζοντας να βυθιστούν το ρύζι και το κοτόπουλο.
  • Μαγειρέψτε το πιάτο: Βράστε το μείγμα και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
  • Γαρνίρετε και σερβίρετε: Μόλις ψηθεί, αφρατεύετε το ρύζι με ένα πιρούνι και γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε!

Αυτή η συνταγή κοτόπουλου και ρυζιού σε μία κατσαρόλα είναι ιδανική για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας, παρέχοντας ένα ισορροπημένο και γευστικό γεύμα με ελάχιστο καθαρισμό. Ο συνδυασμός μπαχαρικών, τρυφερό κοτόπουλο και τέλεια μαγειρεμένο ρύζι είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένος της οικογένειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χοιρινό στο τηγάνι με πιπεριές και φέτα

Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με ριζότο ντομάτας 

Rainbow Veggie Sushi Rolls: Το καλύτερο ωμό πιάτο στον κόσμο

Arancini: Τραγανές μπάλες ρυζιού κατευθείαν από τη Σικελία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon