Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Νηστεία Πιάτο: Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

Νηστεία Πιάτο: Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

Οι γαρίδες δεν θέλουν πολύ χρόνο τηγάνισμα ή βράσιμο γιατί θα “στεγνώσουν” και θα σκληρύνουν. Ένα έως δύο (1-2) λ από κάθε πλευρά μαγειρέματος της γαρίδας είναι αρκετά ακόμα και για μεγάλες γαρίδες. Όταν αλλάξει το χρώμα τους και γίνουν λευκές είναι έτοιμες.



Νηστεία Πιάτο: Μια πεντανόστιμη, γρήγορη και εύκολη γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι για να την απολαύσετε μικροί και μεγάλοι στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας για την ευκολία της παρασκευής τους και την υπέροχη γεύση του πιάτου που θα φτιάξετε σε ελάχιστο χρόνο. Δοκιμάστε τη!


Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο (500 γρ.) γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες [*]
  • 1 πακέτο (500 γρ.) λιγκουίνι
  • 1 συσκευασία (400 γρ.) ντοματάκια ολόκληρα ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τα λιγκουίνι
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετούλες
  • 2 πιπεριές κατά προτίμηση πορτοκαλί ή κόκκινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 3/4 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο ή λευκό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 μικρού λεμονιού το χυμό
  • 1 κοφτό κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
  • 1 γεμάτο κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • λίγο φρέσκο βούτυρο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα λιγκουίνι σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τα βράσατε, τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Εν τω μεταξύ παράλληλα με το ζυμαρικό ετοιμάζετε τη σάλτσα με τις γαρίδες.
  2. Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στη συνέχεια “σβήνετε” με το μισό τσίπουρο ή το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνετε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, με τους χυμούς της συσκευασίας τους, τον κύβο λαχανικών και το νερό που κρατήσατε από τα λιγκουίνι και ανακατεύετε. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε την πάπρικα και την ζάχαρη και ανακατεύετε.
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να μείνει με το λάδι της. Πέντε λ πριν αποσύρετε τη σάλτσα σας από τη φωτιά δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε αναλόγως.
  5. Πέντε λ πριν γίνει η σάλτσα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνετε τις γαρίδες, ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα, τις αλατοπιπερώνετε ρίχνετε τον βασιλικό για άρωμα και τις σβήνετε με το υπόλοιπο τσίπουρο ή κρασί.
  6. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνετε το χυμό λεμονιού και μόλις εξατμισθεί μεταφέρετε αμέσως τις γαρίδες σας μέσα στη σάλτσα με τις ντομάτες που είναι ήδη έτοιμη, ανακατεύετε απαλά και τα αφήνετε για λίγο όλα μαζί να “ξεκουραστούν”.
  7. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στη σάλτσα με τις γαρίδες την ποσότητα των ζυμαρικών που θέλετε μαζί με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε όλα μαζί πολύ προσεκτικά για να καλυφθούν τα λιγκουίνι με τη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό σας αμέσως ζεστό και καλή σας απόλαυση.

[*] Αν πάρετε φρέσκες γαρίδες τις καθαρίζετε, βγάζετε το εντεράκι τους και κρατάτε τα κεφάλια τους τα οποία ή τα βράζετε μαζί με τη σάλτσα ντομάτας και μετά τα αφαιρείτε ή τα βράζετε σε 1 φλ. νερό για 10 λ, το στραγγίζετε, πετάτε τα κεφάλια και ρίχνετε τον ζωμό στη σάλτσα αντικαθιστώντας το νερό από τα μακαρόνια.

Σημείωση: Οι γαρίδες δεν θέλουν πολύ χρόνο τηγάνισμα ή βράσιμο γιατί θα “στεγνώσουν” και θα σκληρύνουν. Ένα έως δύο (1-2) λ από κάθε πλευρά μαγειρέματος της γαρίδας είναι αρκετά ακόμα και για μεγάλες γαρίδες. Όταν αλλάξει το χρώμα τους και γίνουν λευκές είναι έτοιμες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα θαλασσινά σε οικονομικά πιάτα

Μακαρόνια: Λάθη που κάνεις συχνά από την αρχή μέχρι το τέλος

Λιγκουίνι alle vongole - Μια αφροδισιακή επιλογή

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon