Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Νηστεία μουστοκούλουρα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη συνταγή

Νηστεία μουστοκούλουρα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη συνταγή

Νηστεία μουστοκούλουρα: Αυτά τα κλασικά ελληνικά μουστοκούλουρα είναι μαλακά. Είναι φτιαγμένα με πετιμέζι, μέλι, χωρίς ζάχαρη. Αποτελεί ένα απίστευτα δυναμωτικό σνακ, το οποίο το καταναλώνουμε κυρίως τη Σαρακοστή πριν το Πάσχα.


Αυτά τα κλασικά ελληνικά μουστοκούλουρα είναι μαλακά. Είναι φτιαγμένα με πετιμέζι, μέλι, χωρίς ζάχαρη. Αποτελεί ένα απίστευτα δυναμωτικό σνακ, το οποίο το καταναλώνουμε κυρίως τη Σαρακοστή πριν το Πάσχα. Είναι ένα απαλό και νόστιμο σνακ για να το καταναλώσετε με τον καφέ ή το τσάι σας!

Τα πιο νόστιμα μουστοκούλουρα

Συστατικά:

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 3/4 φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • προαιρετικά: 1/2 φλιτζάνι- 1 φλιτζάνι σταφίδες

Οδηγίες παρασκευής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Μετρήστε πρώτα το λάδι στο κύπελλο μέτρησης και στη συνέχεια μετρήστε το μέλι. Αυτό θα κρατήσει το μέλι από το να κολλήσει στο κύπελλο.
  • Στο μπολ ενός μίξερ στην επιφάνεια του τραπεζιού, συνδυάστε το λάδι, το πετιμέζι, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Τα χτυπάμε όλα μαζί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα ψησίματος, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε μαζί.
  • Γυρίζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σε λίγες δόσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, αν θέλουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και το καλύπτουμε με πετσέτα κουζίνας για 15-20 λεπτά. Αυτό θα διευκολύνει την κυκλοφορία των κουλουριών.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 κομμάτια.
  • Λιπαίνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας με λίγο λάδι.
  • Ανοίγουμε κάθε μερίδα ζύμης σε μήκος 6 ιντσών. Είτε ενώνουμε τα δύο άκρα για να σχηματίσετε ένα δαχτυλίδι είτε δημιουργούμε πλεξούδες.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψιά που έχουν στρωθεί με λαδόκολλα και ψήνουμε στην κεντρική σχάρα για 10-15 λεπτά. Το ψήσιμό τους θα τα κάνει μαλακά και λίγο τραγανά.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και σερβίρουμε με καφέ.
  • Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για έως και ένα μήνα.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Νηστίσιμα χταποδοπιτάκια με σάλτσα creole

Ελληνικό παραδοσιακό μπριάμ για boost βιταμινών

Ένταξε τη νηστεία στη ζωή σου δημιουργώντας συνταγές από όλο τον κόσμο

Πεντανόστιμες και αρωματικές γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon