Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Νηστεία μουστοκούλουρα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη συνταγή

Νηστεία μουστοκούλουρα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη συνταγή

Νηστεία μουστοκούλουρα: Αυτά τα κλασικά ελληνικά μουστοκούλουρα είναι μαλακά. Είναι φτιαγμένα με πετιμέζι, μέλι, χωρίς ζάχαρη. Αποτελεί ένα απίστευτα δυναμωτικό σνακ, το οποίο το καταναλώνουμε κυρίως τη Σαρακοστή πριν το Πάσχα.

Αυτά τα κλασικά ελληνικά μουστοκούλουρα είναι μαλακά. Είναι φτιαγμένα με πετιμέζι, μέλι, χωρίς ζάχαρη. Αποτελεί ένα απίστευτα δυναμωτικό σνακ, το οποίο το καταναλώνουμε κυρίως τη Σαρακοστή πριν το Πάσχα. Είναι ένα απαλό και νόστιμο σνακ για να το καταναλώσετε με τον καφέ ή το τσάι σας!

Τα πιο νόστιμα μουστοκούλουρα

Συστατικά:

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 3/4 φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • προαιρετικά: 1/2 φλιτζάνι- 1 φλιτζάνι σταφίδες

Οδηγίες παρασκευής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Μετρήστε πρώτα το λάδι στο κύπελλο μέτρησης και στη συνέχεια μετρήστε το μέλι. Αυτό θα κρατήσει το μέλι από το να κολλήσει στο κύπελλο.
  • Στο μπολ ενός μίξερ στην επιφάνεια του τραπεζιού, συνδυάστε το λάδι, το πετιμέζι, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Τα χτυπάμε όλα μαζί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα ψησίματος, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε μαζί.
  • Γυρίζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σε λίγες δόσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, αν θέλουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και το καλύπτουμε με πετσέτα κουζίνας για 15-20 λεπτά. Αυτό θα διευκολύνει την κυκλοφορία των κουλουριών.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 κομμάτια.
  • Λιπαίνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας με λίγο λάδι.
  • Ανοίγουμε κάθε μερίδα ζύμης σε μήκος 6 ιντσών. Είτε ενώνουμε τα δύο άκρα για να σχηματίσετε ένα δαχτυλίδι είτε δημιουργούμε πλεξούδες.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψιά που έχουν στρωθεί με λαδόκολλα και ψήνουμε στην κεντρική σχάρα για 10-15 λεπτά. Το ψήσιμό τους θα τα κάνει μαλακά και λίγο τραγανά.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και σερβίρουμε με καφέ.
  • Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για έως και ένα μήνα.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Νηστίσιμα χταποδοπιτάκια με σάλτσα creole

Ελληνικό παραδοσιακό μπριάμ για boost βιταμινών

Ένταξε τη νηστεία στη ζωή σου δημιουργώντας συνταγές από όλο τον κόσμο

Πεντανόστιμες και αρωματικές γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon