Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Νηστεία μουστοκούλουρα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη συνταγή

Νηστεία μουστοκούλουρα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη συνταγή

Νηστεία μουστοκούλουρα: Αυτά τα κλασικά ελληνικά μουστοκούλουρα είναι μαλακά. Είναι φτιαγμένα με πετιμέζι, μέλι, χωρίς ζάχαρη. Αποτελεί ένα απίστευτα δυναμωτικό σνακ, το οποίο το καταναλώνουμε κυρίως τη Σαρακοστή πριν το Πάσχα.


Αυτά τα κλασικά ελληνικά μουστοκούλουρα είναι μαλακά. Είναι φτιαγμένα με πετιμέζι, μέλι, χωρίς ζάχαρη. Αποτελεί ένα απίστευτα δυναμωτικό σνακ, το οποίο το καταναλώνουμε κυρίως τη Σαρακοστή πριν το Πάσχα. Είναι ένα απαλό και νόστιμο σνακ για να το καταναλώσετε με τον καφέ ή το τσάι σας!

Τα πιο νόστιμα μουστοκούλουρα

Συστατικά:

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 3/4 φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • προαιρετικά: 1/2 φλιτζάνι- 1 φλιτζάνι σταφίδες

Οδηγίες παρασκευής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Μετρήστε πρώτα το λάδι στο κύπελλο μέτρησης και στη συνέχεια μετρήστε το μέλι. Αυτό θα κρατήσει το μέλι από το να κολλήσει στο κύπελλο.
  • Στο μπολ ενός μίξερ στην επιφάνεια του τραπεζιού, συνδυάστε το λάδι, το πετιμέζι, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Τα χτυπάμε όλα μαζί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα ψησίματος, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε μαζί.
  • Γυρίζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σε λίγες δόσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, αν θέλουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και το καλύπτουμε με πετσέτα κουζίνας για 15-20 λεπτά. Αυτό θα διευκολύνει την κυκλοφορία των κουλουριών.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 κομμάτια.
  • Λιπαίνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας με λίγο λάδι.
  • Ανοίγουμε κάθε μερίδα ζύμης σε μήκος 6 ιντσών. Είτε ενώνουμε τα δύο άκρα για να σχηματίσετε ένα δαχτυλίδι είτε δημιουργούμε πλεξούδες.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψιά που έχουν στρωθεί με λαδόκολλα και ψήνουμε στην κεντρική σχάρα για 10-15 λεπτά. Το ψήσιμό τους θα τα κάνει μαλακά και λίγο τραγανά.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και σερβίρουμε με καφέ.
  • Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για έως και ένα μήνα.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Νηστίσιμα χταποδοπιτάκια με σάλτσα creole

Ελληνικό παραδοσιακό μπριάμ για boost βιταμινών

Ένταξε τη νηστεία στη ζωή σου δημιουργώντας συνταγές από όλο τον κόσμο

Πεντανόστιμες και αρωματικές γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικός σύμμαχος κατά της οστεοπόρωσης το πράσινο τσάι

Πράσινο Τσάι: Χάρη στα φλαβονοειδή, τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του και την ικανότητά του να ενισχύει την οστική πυκνότητα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Financiers - Υπέροχα γαλλικά κεκάκια αμυγδάλου

Τα financiers είναι γαλλικά κεκάκια που φημίζονται για την ελαφριά και αφράτη υφή τους, καθώς και για τη γεύση τους από αμύγδαλο. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και συνήθως σερβίρονται με καφέ ή τσάι.

Close Icon