Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Νέα υγείας: Ετοιμάστε μια θρεπτική κοτόπιτα με λαχανικά

Νέα υγείας: Ετοιμάστε μια θρεπτική κοτόπιτα με λαχανικά

Είναι ένα πιάτο πλούσιο σε βιταμίνη D, αφού μια μερίδα περιέχει περισσότερο από την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη, ενώ περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης Β3.


Είναι ένα πιάτο πλούσιο σε βιταμίνη D, αφού μια μερίδα περιέχει περισσότερο από την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη, ενώ περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης Β3. Η βιταμίνη D βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου και ενισχύει την οστική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα περιστατικά οστεοπόρωσης.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. κοτόπουλο
300 γρ. λαχανικά
500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό, χτυπημένο
50 γρ. κρέμα γάλακτος
μυρωδικά της αρεσκείας μας
60 γρ. αλεύρι
60 γρ. βούτυρο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε τον ζωμό ώστε να είναι χλιαρός. Μαδάμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το κοτόπουλο.
  2. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στο αλεύρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Αλατίζουμε, σουρώνουμε σε σήτα και ενσωματώνουμε με το μείγμα του κοτόπουλου.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και καλύπτουμε με τη σφολιάτα. Πιέζουμε τη σφολιάτα περιμετρικά γύρω από τις άκρες του ταψιού ώστε να κολλήσει. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ευεργετικές ιδιότητες των αμυγδάλων

Ποιες τροφές μας χαρίζουν μαγνήσιο απλόχερα;

Ηλιόσποροι: Οι υπέροχοι καρποί του ηλίου στη διατροφή μας

Πώς μπορείτε να εντάξετε την λεβάντα στη διατροφή σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon