Είναι ένα πιάτο πλούσιο σε βιταμίνη D, αφού μια μερίδα περιέχει περισσότερο από την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη, ενώ περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης Β3.
Είναι ένα πιάτο πλούσιο σε βιταμίνη D, αφού μια μερίδα περιέχει περισσότερο από την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη, ενώ περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης Β3. Η βιταμίνη D βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου και ενισχύει την οστική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα περιστατικά οστεοπόρωσης.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. κοτόπουλο
300 γρ. λαχανικά
500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό, χτυπημένο
50 γρ. κρέμα γάλακτος
μυρωδικά της αρεσκείας μας
60 γρ. αλεύρι
60 γρ. βούτυρο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε τον ζωμό ώστε να είναι χλιαρός. Μαδάμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το κοτόπουλο.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στο αλεύρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Αλατίζουμε, σουρώνουμε σε σήτα και ενσωματώνουμε με το μείγμα του κοτόπουλου.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και καλύπτουμε με τη σφολιάτα. Πιέζουμε τη σφολιάτα περιμετρικά γύρω από τις άκρες του ταψιού ώστε να κολλήσει. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube