Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Νέα έρευνα:Οι χορτοφάγοι κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιά

Νέα έρευνα:Οι χορτοφάγοι κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιά

Τα οφέλη της χορτοφαγίας δείχνει νέα έρευνα που παρουσιάστηκε σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο όπου  ανέλυσαν στοιχεία σχετικά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής των Ευρωπαίων από δέκα χώρες.

Σε νέα έρευνα αποδεικνύονται τα οφέλη της χορτοφαγίας για την υγεία του ατόμου μακροπρόθεσμα. Οι ερευνητές, μεταξύ των οποίων η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννα Τζουλάκη, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Καμίλ Λασάλ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο, ανέλυσαν στοιχεία σχετικά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής των Ευρωπαίων από δέκα χώρες.

Η έρευνα σε αριθμούς
− η μελέτη αφορούσε 451.250 Ευρωπαίων από δέκα χώρες
− Οι συμμετέχοντες ήσαν ηλικίας 35 έως 70 ετών, χωρίς κάποια χρόνια πάθηση και παρακολουθήθηκαν επί 12 έτη κατά μέσο όρο.
− όσοι ακολουθούσαν μια περισσότερο φυτοφαγική διατροφή, είχαν κατά μέσο όρο 20% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου, σε σχέση με όσους ήσαν οι λιγότερο φυτοφάγοι (το φαγητό τους που ήταν φυτικής προέλευσης, δεν ξεπερνούσε το 45% της συνολικής διατροφής τους).

Η Καμίλ Λασάλ σχολίασε σχετικά πως «αντί κανείς να αποφεύγει δραστικά τα ζωικής προέλευσης τρόφιμα, το να υποκαταστήσει απλώς ένα μέρος από το κρέας που τρώει, με φυτικής προέλευσης τροφές, μπορεί να αποτελέσει ένα απλό και χρήσιμο τρόπο για να μειώσει την καρδιαγγειακή θνησιμότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Close Icon