Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Νέα Έρευνα: 10 διατροφικές συμβουλές για τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού

Νέα Έρευνα: 10 διατροφικές συμβουλές για τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού

«Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί και υποστηρίζει την τήρηση των υγιεινών διατροφικών προτύπων από όλα τα άτομα είναι επιτακτική ανάγκη για τη δημόσια υγεία», ανέφερε η δήλωση.


Νέα Έρευνα: Η μελέτη επικεντρώνεται στη σημασία ενός συνολικού διατροφικού προτύπου Η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς American Heart Association (AHA) περιέγραψε την Τρίτη 10 βασικά χαρακτηριστικά ενός μοτίβου υγιεινής διατροφής για την καρδιά…Η νέα επιστημονική δήλωση του οργανισμού, με τίτλο «2021 Διατροφικές οδηγίες για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας Dietary Guidance to Improve Cardiovascular Health» και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation, τονίζει τη σημασία του συνολικού διατροφικού προτύπου και όχι των μεμονωμένων τροφίμων ή θρεπτικών συστατικών, καθώς και τον κρίσιμο ρόλο της διατροφής.

Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται, είπε η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς AHA, μπορούν να προσαρμοστούν για να ανταποκρίνονται σε ορισμένους παράγοντες, όπως πολιτιστικές παραδόσεις, αρέσουν και αντιπαθούν τα τρόφιμα και εάν τα περισσότερα γεύματα καταναλώνονται στο σπίτι ή «εν κινήσει». Σύμφωνα με την ομάδα, η δήλωση αντικατοπτρίζει ότι μια κακή διατροφή συνδέεται έντονα με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου. Τονίζεται η σημασία ενός συνολικού διατροφικού προτύπου – αντί των «καλών» ή «κακών» τροφίμων ή θρεπτικών συστατικών, καθώς και ο ρόλος της διατροφικής εκπαίδευσης.

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς AHA τονίζει τη σημασία ενός συνολικού διατροφικού προτύπου Υπογραμμίζεται επίσης η υγιεινή διατροφή νωρίς στη ζωή και η διατήρηση υγιεινών συνηθειών. «Όλοι μπορούμε να επωφεληθούμε από ένα υγιεινό για την καρδιά διατροφικό πρότυπο ανεξάρτητα από το στάδιο της ζωής και είναι δυνατό να σχεδιάσουμε ένα που να συνάδει με τις προσωπικές προτιμήσεις, τον τρόπο ζωής και τα πολιτιστικά έθιμα», δήλωσε η Alice Lichtenstein, πρόεδρος της επιστημονικής ομάδας συγγραφής δηλώσεων σε δήλωση. «Δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο, χρονοβόρο, δαπανηρό ή μη ελκυστικό».

Τα 10 χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων: Εξισορρόπηση της πρόσληψης τροφής και θερμίδων με σωματική δραστηριότητα Επιλέγοντας μια μεγάλη ποικιλία για να φάτε με φρούτα και λαχανικά Επιλέγοντας δημητριακά ολικής αλέσεως,  συμπεριλαμβανομένων υγιεινών πηγών άπαχης και/ή πρωτεΐνης με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Χρήση υγρών μη τροπικών φυτικών ελαίων

Επιλέγοντας ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα και αποφεύγοντας τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα Ελαχιστοποίηση της πρόσληψης πρόσθετων σακχάρων

Επιλογή ή προετοιμασία φαγητών με λίγο ή καθόλου αλάτι Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ

Εφαρμογή της καθοδήγησης ανεξάρτητα από το πού παρασκευάζεται ή καταναλώνεται το φαγητό

Επιπλέον, για πρώτη φορά, η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς AHA συνοψίζει στοιχεία που αφορούν τη βιωσιμότητα και απαριθμεί αρκετές προκλήσεις που καθιστούν πιο δύσκολη την υιοθέτηση και τη διατήρηση ενός μοτίβου υγιεινής διατροφής για την καρδιά.

Τα ζωικά προϊόντα που καταναλώνονται συνήθως, όπως το κόκκινο κρέας, συμβάλλουν σημαντικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που θερμαίνουν την ατμόσφαιρα της Γης και έχουν τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις όσον αφορά τη χρήση του νερού και της γης. Ωστόσο, η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς AHA τονίζει ότι δεν είναι όλες οι βιώσιμες δίαιτες υγιεινές για την καρδιά.

Η Ένωση είπε ότι απαιτούνται ενέργειες δημόσιας υγείας και αλλαγές πολιτικής για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων και των εμποδίων στην υιοθέτηση ή τη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής για την καρδιά. Μερικές από αυτές τις προκλήσεις περιλαμβάνουν εκτεταμένη διατροφική παραπληροφόρηση, έλλειψη διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία, επισιτιστική και διατροφική ανασφάλεια, δομικό ρατσισμό και διαχωρισμό στις γειτονιές και στοχευμένη εμπορία ανθυγιεινών τροφίμων και ποτών σε άτομα διαφορετικών φυλετικών και εθνοτικών καταβολών.

«Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί και υποστηρίζει την τήρηση των υγιεινών διατροφικών προτύπων από όλα τα άτομα είναι επιτακτική ανάγκη για τη δημόσια υγεία», ανέφερε η δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι απλά

Τιπς για γεύση και υφή στη διατροφή που σας έχει συστήσει ο καρδιολόγος σας

Απολαύστε πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, είτε είστε vegan ή όχι

Ο οργανισμός των καπνιστών έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τον οργανισμό των μη καπνιστών,

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon