Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μυστικά διατροφής για να σας περάσει ο πονόλαιμος

Μυστικά διατροφής για να σας περάσει ο πονόλαιμος

Φαίνεται πως η εποχή των ιώσεων ξεκίνησε και το πιο… δημοφιλές σύμπτωμα είναι ο πονόλαιμος, ένα σύμπτωμα πολλών ιώσεων και μικροβιακών λοιμώξεων. Και παρότι όταν ο πονόλαιμος είναι έντονος, το τελευταίο που θέλει κανείς είναι να φάει, υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι απαραίτητες σ’ αυτή την περίπτωση, γιατί προσφέρουν στον οργανισμό τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να αναρρώσει αλλά και ανακουφίζουν από την αίσθηση γδαρσίματος που μπορεί να νιώθουμε.

Τι να φάτε για να περάσει ο πονόλαιμος
Ομελέτα ή αβγά scrambled
Η πρωτεΐνη που περιέχει το ασπράδι του αβγού καταπολεμά τη φλεγμονή, γι’ αυτό το αβγό ανήκει στις “θεραπευτικές” για το κρυολόγημα τροφές. Όταν το φας σαν ομελέτα ή scrambled είναι μια μαλακή τροφή που δεν θα ερεθίσει τον πονεμένο λαιμό – σε αυτή την περίπτωση όμως που είστε άρρωστοι αποφύγετε τα πολλά μπαχαρικά και το αλάτι.

Μπανάνα
Μια μπανάνα είναι μαλακή και καταπραϋντική. Έτσι καταπίνεται εύκολα αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που την προτείνουμε: η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C –τη βιταμίνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά τον οργανισμό να ξεπεράσει μια ίωση-, B6 και κάλιο.

Καρότα
Τα καρότα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C καθώς και σε βιταμίνες Α, Κ, φυτικές ίνες και κάλιο. Προσθέστε τα στη σούπα ή στα ζυμαρικά σας αλλά βρασμένα ή στον ατμό γιατί ωμά θα ενοχλήσουν σίγουρα το λαιμό σας.
Το καλύτερο ρόφημα για το κρυολόγημα
Είναι το τσάι με τζίντζερ και μέλι, που συνδυάζει όλες τις καταπραϋντικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και μαλακτικές ιδιότητες των συστατικών του. Πιείτε μερικά φλιτζάνια αν πονάει ο λαιμός σας ή έχετε βήχα και θα δείτε αμέσως τη διαφορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Close Icon