Συστατικά
- 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
- Μαϊντανός για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Σε έναμεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν μαλακά και διάφανα, περίπου 5-7 λεπτά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μυρίσει.
- Προσθέστε τις κομμένες σουπιές στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει αδιαφανές και να ψηθεί, περίπου 5-7 λεπτά.
- Ρίχνουμε το λευκό κρασί και ανακατεύουμε να ενωθούν. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το αλκοόλ και να ενωθούν οι γεύσεις.
- Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τις σουπιές και τα κρεμμύδια σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.
Να θυμάστε : Οι σουπιές αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεΐνης. Οι πρωτεΐνες αποτελούν βασικό δομικό συστατικό των μυών. Επίσης περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος B με βασική την Β12 , βιταμίνη Α και βιταμίνη C. Οι σουπιές είναι σημαντική πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων.