Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπρόκολο αμύγδαλο: Απλή και όμως πεντανόστιμη συνταγή που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα λαχανικά

Μπρόκολο αμύγδαλο: Απλή και όμως πεντανόστιμη συνταγή που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα λαχανικά

Μπρόκολο αμύγδαλο: Για να διασφαλίσετε στην καθημερινότητά σας την πρόσληψη σωστών τροφών όπως τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να βρείτε συνταγές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα περιέχουν και συστατικά που θα σας αρέσουν ιδιαίτερα.



Αν η υγιεινή διατροφή δεν είναι το ατού σας και αν η υγεία σας δεν είναι και στο καλύτερό της επίπεδο, είναι καιρός να εντάξετε στην καθημερινότητά σας την χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας και ασφαλώς την καθημερινή υγιεινή διατροφή. Για να διασφαλίσετε στην καθημερινότητά σας την πρόσληψη σωστών τροφών όπως τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να βρείτε συνταγές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα περιέχουν και συστατικά που θα σας αρέσουν ιδιαίτερα. Ένα από τα συστατικά που όλοι το καταναλώνουν και ανήκει και στην οικογένεια των superfood είναι τα αμύγδαλα. Η παρακάτω συνταγή μπορεί να περιέχει μπρόκολο που ο περισσότερος κόσμος δεν προτιμά. Ωστόσο, με την προσθήκη του λεμονιού και των αμυγδάλων γίνεται μια γευστική πανδαισία που δεν θα έχετε ξαναδοκιμάσει. Τα συστατικά της είναι πολύ απλά και μπορείτε να τα βρείτε παντού.


Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • λίγο αλάτι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ή 1 κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια
  • 100gr ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2/3 του φλιτζανιού ψητές νιφάδες αμυγδάλου
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • λίγο πιπέρι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

Σαν διαδικασία μαγειρέματος είναι αρκετά απλή και δεν χρειάζεται να έχτε επιπλέον γνώσεις μαγειρικής παρά μόνο τις βασικές. Πρώτα βάλτε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει και προσθέστε την ποσότητα αλατιού που προτιμάτε. Έπειτα βάλτε το μπρόκολο στην κατσαρόλα με το αλατισμένο νερό που έχει βράσει και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Μεγάλη προσοχή, γιατί το χρώμα του μπρόκολου πρέπει να παραμείνει ανοιχτό πράσινο. Στη συνέχεια αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίστε το νερό. Όταν το κάνετε αυτό σκεπάστε την κατσαρόλα για να καταφέρετε να διατηρήσετε ζεστό το μπρόκολο.

Σε ένα άλλο τηγάνι με πολύ γρήγορες κινήσεις, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αρκετά δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει και μετά προσθέτουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπουμε το κάψιμο. Προσθέστε τις ψημένες νιφάδες αμυγδάλου στο βούτυρο που έχει ήδη λιώσει και ανακατεύετε συνεχώς. Στο τελικό του στάδιο βάζετε το μπρόκολο στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνετε. Σβήστε το με το χυμό του λεμονιού και βγάλτε το από τη φωτιά. Όπως καταλαβαίνετε, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αν στο τέλος του μαγειρέματος της συγκεκριμένης συνταγής βάλετε και το αγαπημένο σας πιάτο σερβιρίσματος, τότε θα απολαύσετε ένα μαγικό πιάτο σε λίγα μόλις λεπτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πράσινη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα

Ετοιμάστε παραδοσιακή, κλασική και γιορτινή τούρτα αμυγδάλου

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Lactose-free πουρές με γάλα αμυγδάλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon