Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπρόκολο αμύγδαλο: Απλή και όμως πεντανόστιμη συνταγή που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα λαχανικά

Μπρόκολο αμύγδαλο: Απλή και όμως πεντανόστιμη συνταγή που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα λαχανικά

Μπρόκολο αμύγδαλο: Για να διασφαλίσετε στην καθημερινότητά σας την πρόσληψη σωστών τροφών όπως τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να βρείτε συνταγές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα περιέχουν και συστατικά που θα σας αρέσουν ιδιαίτερα.


Αν η υγιεινή διατροφή δεν είναι το ατού σας και αν η υγεία σας δεν είναι και στο καλύτερό της επίπεδο, είναι καιρός να εντάξετε στην καθημερινότητά σας την χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας και ασφαλώς την καθημερινή υγιεινή διατροφή. Για να διασφαλίσετε στην καθημερινότητά σας την πρόσληψη σωστών τροφών όπως τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να βρείτε συνταγές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα περιέχουν και συστατικά που θα σας αρέσουν ιδιαίτερα. Ένα από τα συστατικά που όλοι το καταναλώνουν και ανήκει και στην οικογένεια των superfood είναι τα αμύγδαλα. Η παρακάτω συνταγή μπορεί να περιέχει μπρόκολο που ο περισσότερος κόσμος δεν προτιμά. Ωστόσο, με την προσθήκη του λεμονιού και των αμυγδάλων γίνεται μια γευστική πανδαισία που δεν θα έχετε ξαναδοκιμάσει. Τα συστατικά της είναι πολύ απλά και μπορείτε να τα βρείτε παντού.

Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • λίγο αλάτι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ή 1 κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια
  • 100gr ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2/3 του φλιτζανιού ψητές νιφάδες αμυγδάλου
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • λίγο πιπέρι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

Σαν διαδικασία μαγειρέματος είναι αρκετά απλή και δεν χρειάζεται να έχτε επιπλέον γνώσεις μαγειρικής παρά μόνο τις βασικές. Πρώτα βάλτε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει και προσθέστε την ποσότητα αλατιού που προτιμάτε. Έπειτα βάλτε το μπρόκολο στην κατσαρόλα με το αλατισμένο νερό που έχει βράσει και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Μεγάλη προσοχή, γιατί το χρώμα του μπρόκολου πρέπει να παραμείνει ανοιχτό πράσινο. Στη συνέχεια αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίστε το νερό. Όταν το κάνετε αυτό σκεπάστε την κατσαρόλα για να καταφέρετε να διατηρήσετε ζεστό το μπρόκολο.

Σε ένα άλλο τηγάνι με πολύ γρήγορες κινήσεις, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αρκετά δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει και μετά προσθέτουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπουμε το κάψιμο. Προσθέστε τις ψημένες νιφάδες αμυγδάλου στο βούτυρο που έχει ήδη λιώσει και ανακατεύετε συνεχώς. Στο τελικό του στάδιο βάζετε το μπρόκολο στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνετε. Σβήστε το με το χυμό του λεμονιού και βγάλτε το από τη φωτιά. Όπως καταλαβαίνετε, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αν στο τέλος του μαγειρέματος της συγκεκριμένης συνταγής βάλετε και το αγαπημένο σας πιάτο σερβιρίσματος, τότε θα απολαύσετε ένα μαγικό πιάτο σε λίγα μόλις λεπτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πράσινη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα

Ετοιμάστε παραδοσιακή, κλασική και γιορτινή τούρτα αμυγδάλου

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Lactose-free πουρές με γάλα αμυγδάλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φακές: Εντάσσοντας τις φακές στην εβδομαδιαία διατροφή μας, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δομή και τη λειτουργία των οστών.

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Close Icon