Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπριζόλα σκορδοβούτυρο: Μια θεσπέσια συνταγή για τρυφερό και ζουμερό μοσχάρι

Μπριζόλα σκορδοβούτυρο: Μια θεσπέσια συνταγή για τρυφερό και ζουμερό μοσχάρι

Μπριζόλα σκορδοβούτυρο: Ορισμένες φορές η απλότητα αποτελεί την καλύτερη στρατηγική. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της βραζιλιάνικης μπριζόλας με αρωματικό βούτυρο σκόρδου.



Αυτή η συνταγή βραζιλιάνικης μοσχαρίσιας μπριζόλας με βούτυρο σκόρδου είναι η πιο τρυφερή και ζουμερή μπριζόλα που έχετε φάει ποτέ. Έχει μια χρυσαφένια σάλτσα βουτύρου με σκόρδο που δεν περνά απαρατήρητη, ενώ αντιθέτως είναι ικανή να σας ταξιδέψει σε γευστικούς παραδείσους πολύ εύκολα! Είναι τόσο εύκολο, που το μόνο που χρειάζεται είναι 4 υλικά και 15 λεπτά από το χρόνο σας για να το φτιάξετε! Αυτή η νόστιμη συνταγή για μπριζόλες σερβίρεται τέλεια με πουρέ πατάτας με ξινή κρέμα ή μια συνοδευτική σαλάτα. Η βραζιλιάνικη μπριζόλα με βούτυρο σκόρδου είναι απλά καταπληκτική! Φτιάχνεται αποκλειστικά με μοσχαρίσια μπριζόλα και είναι ικανή να σας καταπλήξει.


Ειλικρινά είναι ένα από τα πιο γρήγορα και νόστιμα γεύματα που θα φάτε, ειδικά όταν δεν έχετε χρόνο ή απλά θέλετε κάτι γρήγορο αλλά πραγματικά νόστιμο. Όταν την φτιάξετε θα νιώσετε σαν να γευματίζετε σε ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια αλλά από την άνεση του σπιτιού σας. Η πεντάστερη νοστιμιά αυτής της συνταγής έχει τέσσερα υλικά και δεν είναι άλλα από: τη μοσχαρίσια μπριζόλα, το σκόρδο, το βούτυρο και τον μαϊντανό. Όταν αποφασίσετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή, βεβαιωθείτε με τι θέλετε να τη συνοδεύσετε και φτιάξτε τα την ίδια ώρα. Εκτός από τον κλασικό πουρέ πατάτας μπορείτε να το προσφέρετε και με περουβιανό τηγανητό ρύζι. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε αυτή τη βραζιλιάνικη μοσχαρίσια μπριζόλα είναι να προετοιμάσετε τα υλικά!

Οδηγίες παρασκευής

  • Καθαρίζουμε τον μαϊντανό στεγνό και τον ψιλοκόβουμε, το ίδιο κάνουμε και με το ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Βγάζουμε το βούτυρο
  • Κόψτε τη μπριζόλα στα κομμάτια που εσείς επιθυμείτε
  • Στεγνώστε τη μπριζόλα και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα και από τις δύο πλευρές
  • Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο αρκετά μεγάλο για τη μπριζόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
  • Σοτάρετε και τις δύο πλευρές του μοσχαρίσιου κρέατος για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά και τοποθετούμε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν. Αν σας αρέσει η μπριζόλα σας καλά ψημένη, απλά μαγειρέψτε την περισσότερο.
  • Φτιάξτε το σκορδόψωμο: Στο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρέψτε στροβιλίζοντας ή χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να μετακινήσετε το βούτυρο και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μην το μαγειρεύετε πολύ, γιατί το βούτυρο και το σκόρδο θα καούν. Μόλις δείτε το χρυσό χρώμα θα ξέρετε ότι έγινε. Ρίξτε το βούτυρο σκόρδου σε ένα μπολ. Τέλος το μόνο που έμεινε είναι να γαρνίρετε με μαϊντανό και μετά ρίχνετε με κουτάλι ή ρίχνετε το βούτυρο σκόρδου πάνω από τη μπριζόλα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια εύκολη αλλά εξαιρετική βραζιλιάνικη μπριζόλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικά για να φτιάξετε το burger των ονείρων σας

Slow cooking συνταγή για μοσχάρι με πατάτες ογκρατέν

Το εμβληματικό σάντουιτς reuben από το 1900 στο πιάτο σας

Μοσχαρίσια μπριζόλα με πουρέ κολοκύθας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon