Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπριζόλα με πατάτες: Ένα κλασικό κυριακάτικο γεύμα που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Μπριζόλα με πατάτες: Ένα κλασικό κυριακάτικο γεύμα που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

Μπριζόλα με πατάτες: Το κρέας στον φούρνο με πατάτες, είναι από τα πιο κλασικά κυριακάτικα πιάτα και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Για να μελώσει όμως το φαγητό μας και οι μπριζόλες μας να κόβονται με την καρδιά ενός μαρουλιού, το μυστικό είναι η γάστρα.


Και ποιος δεν έχει λιγουρευτεί αυτό το κλασικό κυριακάτικο έδεσμα; Το μοσχαρίσιο κρέας στον φούρνο με πατάτες, είναι από τα πιο κλασικά κυριακάτικα πιάτα και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Για να μελώσει όμως το φαγητό μας και οι μπριζόλες μας να κόβονται με την καρδιά ενός μαρουλιού, το μυστικό είναι η γάστρα. Αυτό το υπέροχο σκεύος, που σιγοψήνει υπέροχα όποιο φαγητό βάλουμε μέσα, μπορεί να κάνει και μια απλή ρεβιθάδα, έδεσμα για λίγους. Ας δούμε όμως παρακάτω μία συνταγή, που θα φάνε και οι πιο απαιτητικοί και θα γλείφουν, στην κυριολεξία και τα δάχτυλά τους.

Υλικά για τέσσερις μερίδες:

  • 4 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες όχι λεπτές
  • 10 μικρές πατάτες
  • 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 λεμόνι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 1 κοφτή κουταλιά μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι
  • Μουστάρδα
  • Κουρκουμάς
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά
  • Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα κόβουμε σε ροδέλες
  • Σε ροδέλες κόβουμε και τα κρεμμύδια
  • Λαδώνουμε καλά την γάστρα μας, τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες και επάνω και γύρω τους τοποθετούμε το πορτοκάλι, το λεμόνι, τα κρεμμύδια και το ψιλλοκομμένο σκόρδο.
  • Φτιάχνουμε ένα μείγμα με το λάδι, τα βότανα, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά μας και περιχύνουμε από πάνω
  • Κλείνουμε την γάστρα και την τοποθετούμε μέσα στον φούρνο, που τον έχουμε προθερμάνει
  • Ψήνουμε έτσι για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς και ψστόσο, βάζουμε στις πατάτες το ίδιο μείγμα από λάδι, μουστάρδα κλπ και στοις πατάτες μας και τις ανακατεύουμε καλά.
  • Βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο, προσθέτουμε και τις πατάτες, ξανακλείνουμε την γάστρα και την επανατοποθετούμε στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για ακόμα 45-50 λεπτά και πάλι στους 200 βαθμούς, μέχρι το κρέας και οι πατάτες μας να μελώσουν και να μαλακώσουν πολύ.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, ανοίγουμε την γάστρα και αφήνουμε το φαγητό μας να “κάτσει” για ένα τέταρτο περίπου.

Έτοιμο!Έχετε έτσι ένα εύκολο φαγητό, πραγματικά μελωμένο σαν λουκούμι, με εντυπωσιακή γεύση! Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι ραγού με κολοκυθάκια

Πώς να φτιάξετε αυθεντικά Sloppy joes με μοσχαρίσιο κιμά και λαχταριστή σάλτσα

Μοσχαράκι γιουβέτσι στη χύτρα, το απόλυτο comfort food

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon