Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπισκότα Χριστούγεννα: Μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων μαγειρεύοντας με τα μικρά σας

Μπισκότα Χριστούγεννα: Μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων μαγειρεύοντας με τα μικρά σας

Μπισκότα Χριστούγεννα: Φτιάξτε χαριτωμένα μπισκοτάκια για τα Χριστούγεννα, μία δραστηριότητα που θα την κάνατε μαζί με τα παιδιά σας στις χειμερινές τους διακοπές. Είστε έτοιμοι να παίξετε με τα ζυμάρια και τα χρώματα;


Έχουμε συνηθίσει τα Χριστούγεννα να φτιάχνουμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Όμως, πώς θα σας φαινόταν αν φτιάχνατε και μπισκότα με χριστουγεννιάτικα σχήματα και χρώματα; Αυτή θα μπορούσε να είναι και μία δραστηριότητα που θα την κάνατε μαζί με τα παιδιά σας στις χειμερινές τους διακοπές. Είστε έτοιμοι να παίξετε με τα ζυμάρια και τα χρώματα;

Υλικά συνταγής:

  • 1 και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 και 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • γλάσο από κατάστημα για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον κρόκο αυγού, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε με το μίξερ.
  2. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή να ενσωματωθεί η ζάχαρη, στη συνέχεια δυναμώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Το μείγμα θα φαίνεται στεγνό στην αρχή, αλλά
    μην ανησυχείτε — θα ενωθεί.
  4. Πασπαλίζουμε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας με αλεύρι. Ρίχνουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια λεία μπάλα.
  5. Κόβουμε τη μπάλα στη μέση και σχηματίζουμε 2 δίσκους. Στη συνέχεια, τυλίγουμε κάθε δίσκο σε τάπερ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  6. Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε να μαλακώσει στον πάγκο για 20 με 30 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Στρώνουμε δύο λαδόκολλες και βάζουμε δύο σχάρες φούρνου στις πιο κεντρικές θέσεις.
  8. Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να γίνει αρκετά απαλή και εύπλαστη ώστε να κυλήσει.
  9. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας ελαφρά με αλεύρι. Πασπαλίζουμε ελαφρά το πάνω μέρος της ζύμης και τον πλάστη με αλεύρι επίσης.
  10. Τυλίγουμε με τον πλάστη, πασπαλίζοντας περισσότερο αλεύρι πάνω και κάτω από τη ζύμη όσο χρειάζεται για να μην κολλήσει.
  11. Χρησιμοποιούμε κόφτες μπισκότων για να τα κόψουμε σε σχήματα.
  12. Χρησιμοποιούμε μια λεπτή μεταλλική σπάτουλα για να σηκώσουμε την κομμένη ζύμη από τον πάγκο και πάνω στις λαδόκολλες.
  13. Ξαναπλάθουμε και κόβουμε τα υπολείμματα της ζύμης, πασπαλίζοντας περισσότερο αλεύρι όσο χρειάζεται για να μην κολλήσει η ζύμη.
  14. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 έως 14 λεπτά, μέχρι να δέσουν και να ροδίσουν ελάχιστα γύρω από τις άκρες.
  15. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Σημείωση: Τα μπισκότα τρώγονται καλύτερα μέσα σε μια ή δύο μέρες, όταν είναι τρυφερά και τραγανά. Θα διατηρηθούν πολύ περισσότερο αποθηκευμένα σε αεροστεγές δοχείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πανέμορφα macarons με καρύδα, ελαφριά και νόστιμα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Πόσο μας παχαίνουν οι πειρασμοί των γιορτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon