Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπισκότα Χριστούγεννα: Μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων μαγειρεύοντας με τα μικρά σας

Μπισκότα Χριστούγεννα: Μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων μαγειρεύοντας με τα μικρά σας

Μπισκότα Χριστούγεννα: Φτιάξτε χαριτωμένα μπισκοτάκια για τα Χριστούγεννα, μία δραστηριότητα που θα την κάνατε μαζί με τα παιδιά σας στις χειμερινές τους διακοπές. Είστε έτοιμοι να παίξετε με τα ζυμάρια και τα χρώματα;



Έχουμε συνηθίσει τα Χριστούγεννα να φτιάχνουμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Όμως, πώς θα σας φαινόταν αν φτιάχνατε και μπισκότα με χριστουγεννιάτικα σχήματα και χρώματα; Αυτή θα μπορούσε να είναι και μία δραστηριότητα που θα την κάνατε μαζί με τα παιδιά σας στις χειμερινές τους διακοπές. Είστε έτοιμοι να παίξετε με τα ζυμάρια και τα χρώματα;


Υλικά συνταγής:

  • 1 και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 και 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • γλάσο από κατάστημα για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον κρόκο αυγού, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε με το μίξερ.
  2. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή να ενσωματωθεί η ζάχαρη, στη συνέχεια δυναμώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Το μείγμα θα φαίνεται στεγνό στην αρχή, αλλά
    μην ανησυχείτε — θα ενωθεί.
  4. Πασπαλίζουμε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας με αλεύρι. Ρίχνουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια λεία μπάλα.
  5. Κόβουμε τη μπάλα στη μέση και σχηματίζουμε 2 δίσκους. Στη συνέχεια, τυλίγουμε κάθε δίσκο σε τάπερ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  6. Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε να μαλακώσει στον πάγκο για 20 με 30 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Στρώνουμε δύο λαδόκολλες και βάζουμε δύο σχάρες φούρνου στις πιο κεντρικές θέσεις.
  8. Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να γίνει αρκετά απαλή και εύπλαστη ώστε να κυλήσει.
  9. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας ελαφρά με αλεύρι. Πασπαλίζουμε ελαφρά το πάνω μέρος της ζύμης και τον πλάστη με αλεύρι επίσης.
  10. Τυλίγουμε με τον πλάστη, πασπαλίζοντας περισσότερο αλεύρι πάνω και κάτω από τη ζύμη όσο χρειάζεται για να μην κολλήσει.
  11. Χρησιμοποιούμε κόφτες μπισκότων για να τα κόψουμε σε σχήματα.
  12. Χρησιμοποιούμε μια λεπτή μεταλλική σπάτουλα για να σηκώσουμε την κομμένη ζύμη από τον πάγκο και πάνω στις λαδόκολλες.
  13. Ξαναπλάθουμε και κόβουμε τα υπολείμματα της ζύμης, πασπαλίζοντας περισσότερο αλεύρι όσο χρειάζεται για να μην κολλήσει η ζύμη.
  14. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 έως 14 λεπτά, μέχρι να δέσουν και να ροδίσουν ελάχιστα γύρω από τις άκρες.
  15. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Σημείωση: Τα μπισκότα τρώγονται καλύτερα μέσα σε μια ή δύο μέρες, όταν είναι τρυφερά και τραγανά. Θα διατηρηθούν πολύ περισσότερο αποθηκευμένα σε αεροστεγές δοχείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πανέμορφα macarons με καρύδα, ελαφριά και νόστιμα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Πόσο μας παχαίνουν οι πειρασμοί των γιορτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon