Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπισκότα Χριστούγεννα: Μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων μαγειρεύοντας με τα μικρά σας

Μπισκότα Χριστούγεννα: Μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων μαγειρεύοντας με τα μικρά σας

Μπισκότα Χριστούγεννα: Φτιάξτε χαριτωμένα μπισκοτάκια για τα Χριστούγεννα, μία δραστηριότητα που θα την κάνατε μαζί με τα παιδιά σας στις χειμερινές τους διακοπές. Είστε έτοιμοι να παίξετε με τα ζυμάρια και τα χρώματα;


Έχουμε συνηθίσει τα Χριστούγεννα να φτιάχνουμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Όμως, πώς θα σας φαινόταν αν φτιάχνατε και μπισκότα με χριστουγεννιάτικα σχήματα και χρώματα; Αυτή θα μπορούσε να είναι και μία δραστηριότητα που θα την κάνατε μαζί με τα παιδιά σας στις χειμερινές τους διακοπές. Είστε έτοιμοι να παίξετε με τα ζυμάρια και τα χρώματα;

Υλικά συνταγής:

  • 1 και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 και 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • γλάσο από κατάστημα για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον κρόκο αυγού, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε με το μίξερ.
  2. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή να ενσωματωθεί η ζάχαρη, στη συνέχεια δυναμώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Το μείγμα θα φαίνεται στεγνό στην αρχή, αλλά
    μην ανησυχείτε — θα ενωθεί.
  4. Πασπαλίζουμε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας με αλεύρι. Ρίχνουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια λεία μπάλα.
  5. Κόβουμε τη μπάλα στη μέση και σχηματίζουμε 2 δίσκους. Στη συνέχεια, τυλίγουμε κάθε δίσκο σε τάπερ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  6. Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε να μαλακώσει στον πάγκο για 20 με 30 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Στρώνουμε δύο λαδόκολλες και βάζουμε δύο σχάρες φούρνου στις πιο κεντρικές θέσεις.
  8. Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να γίνει αρκετά απαλή και εύπλαστη ώστε να κυλήσει.
  9. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας ελαφρά με αλεύρι. Πασπαλίζουμε ελαφρά το πάνω μέρος της ζύμης και τον πλάστη με αλεύρι επίσης.
  10. Τυλίγουμε με τον πλάστη, πασπαλίζοντας περισσότερο αλεύρι πάνω και κάτω από τη ζύμη όσο χρειάζεται για να μην κολλήσει.
  11. Χρησιμοποιούμε κόφτες μπισκότων για να τα κόψουμε σε σχήματα.
  12. Χρησιμοποιούμε μια λεπτή μεταλλική σπάτουλα για να σηκώσουμε την κομμένη ζύμη από τον πάγκο και πάνω στις λαδόκολλες.
  13. Ξαναπλάθουμε και κόβουμε τα υπολείμματα της ζύμης, πασπαλίζοντας περισσότερο αλεύρι όσο χρειάζεται για να μην κολλήσει η ζύμη.
  14. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 έως 14 λεπτά, μέχρι να δέσουν και να ροδίσουν ελάχιστα γύρω από τις άκρες.
  15. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Σημείωση: Τα μπισκότα τρώγονται καλύτερα μέσα σε μια ή δύο μέρες, όταν είναι τρυφερά και τραγανά. Θα διατηρηθούν πολύ περισσότερο αποθηκευμένα σε αεροστεγές δοχείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πανέμορφα macarons με καρύδα, ελαφριά και νόστιμα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Πόσο μας παχαίνουν οι πειρασμοί των γιορτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon